Danska it-modellernas nya favoritplagg är en … Svensk badrock!

”Caroline Brasch fotograferad av Philip Messmann.”

Vi älskar plagg som tillför mer livsnjut – och den senaste i raden är stor, mjuk och färgglad från Tekla. Har de dessutom en koppling till Skandinaviens största livsnjutarstad Köpenhamn (där Tekla bildades 2016) blir det extra intressant.

Den här gången har en av STYLEBYs medarbetare, den svenska stylisten Emelie Johansson – läs förresten hennes guide till sina favoritställen i Köpenhamn här –  ett finger med i spelet då hon tillsammans med Teklas Charlie Hedin (med ett förflutet hos Acne Studios) skapat en oversizad badrock i högkvalitativ frotté i två färger: Blått och rosa.

Scrolla för en intervju med Emelie Johansson.

Maria Palm (även på bilden under) fotograferad av Philip Messmann.

Hur uppkom idén att göra badrockar?

Emelie: ”Hela förra sommaren när vi var i Italien körde jag runt i en badrock jag köpt i Rom. Vi badade hela tiden och min badrock var perfekt att ha på sig när vi körde till nästa strand. Efter resan var den väldigt sliten och jag hittade inte någon som var perfekt, så jag frågade Charlie om han inte kunde göra en till mig. Det blev den här badrocken, och nu finns den att köpa för alla.”

Vad gör en badrock perfekt?

Emelie: ”Den ska vara oversizad, ha luva och stora, rymliga fickor.”

Hur tänkte ni kring färgvalet blått och rosa?

Emelie: ”Det är alltid fint med urtvättad rosa och den blå färgen är en referens till en fotobok där en fotograf plåtat sin fru i en gammal badrock från 90-talet med den här färgen nästan rakt igenom hela.”

Dela med dig av dina bästa badställen i Köpenhamn!

Emelie:Charlottenlunds badeanstalt, samt La Banchina. Där badar jag bara på vintern (Emelie är vinterbadare, reds. anm.) men det har blivit Köpenhamns nya favoritställe att dricka Aperol och bada på just nu!”

Maria Palm

TIPS! STYLEBYs BEAUTYBOX fylld till bredden medfantastiska skönhetsprodukter från välkända varumärken – mer info hittar du HÄR

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins för endast 199 kr. Köp nu!