Amalie Adrian.
Amalie Adrian. Foto: OLIVIA ROHDE / COPYRIGHT BY OLIVIA ROHDE

Amalie Adrian: ”Jag använder mina skor och väskor tills de faller isär”

När danska Amalie Adrian, tidigare balettdansös och nu en del av det familjeägda smyckesföretaget Griegst, tar på sig accessoarer finns det inga bestämda regler. Hennes stil varierar från mjukt romantiskt till stilrent och konstnärligt, helt beroende på humöret.

Hur skulle du beskriva din stil?
”Min stil kan skifta beroende på period och hur jag känner mig för tillfället. Ena dagen kan jag ta på mig en Laura Ashley-klänning eller en jumpsuit från Céline med jag den andra dagen väljer en T-shirt och ett par byxor.” 

På vilket sätt skulle du säga att dina accessoarer återspeglar din stil?
”På ett sätt måste accessoarerna och stilen fungerar ihop, men det är inget som jag tänker speciellt mycket på. Jag använder mig egentligen bara av det jag redan har, i olika kombinationer.” 

Finns någon speciell typ av accessoar som du brukar köpa eller samlar på?
”Jag har aldrig lyckats få till en samling av någonting - jag använder på riktigt mina skor och väskor tills det att de faller isär.

Hur använder du dina accessoarer?
”Ringarna får alltid sitta på mina fingrar, jag tar aldrig av mig dem eftersom de alla betyder något speciellt för mig.”

På ett sätt måste accessoarerna och stilen fungerar ihop, men det är inget som jag tänker speciellt mycket på.

LÄS MER: Designern Behnaz Aram om A Day’s Marchs första kollektion för kvinnor 

Hur köper du dina accessoarer?
”Jag köper för det mesta skor och väskor online eftersom det är där det största utbudet finns - oftast handlar jag på Ebay, eftersom de har ett fantastiskt urval av vintagesaker. Jag tycker även om Time’s Up Vintage i Köpenhamn. 

Vilka är dina go to-accessoarer för sommaren?  
”En hårsnodd och självklart mina smycken.” 

Finns det någon accessoar du aldrig kommer gör dig av med?  
”Jag kommer aldrig göra mig av med de smycken som jag köpt eller fått i samband med att det hänt mig något stort. Som till exempel när min dotter eller son föddes, när jag förlovade mig eller valde att sluta som balettdansös för ungefär två år sedan. Mina smycken är väldigt personliga, de är inte bara till för att vara fina, utan de kan också ha en praktisk, rituell eller emotionell funktion och kan symbolisera en viss händelse. Jag ser mina smycken mer som små konstverk som jag bär med mig varje dag.” 

AV: Camilla Larsson och Marie Heyman

LÄS MER: Finska Suzanna Gembege: ”Jag älskar att kombinera minimalistiskt med maxat”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins för endast 199 kr. Köp nu!