Vårens hetaste sotning

Makeupartisten Karin Westerlund sminkade DV:s modell Iza Olak i en sotad makeup i vårt modereportage Vattenkraft. Här delar hon med sig av sina knep.

Använd mycket ljusreflekterande concealer i ögats inre vrå. Det tar bort trötthetskänslan och lyfter makeupen

För att få till rätt färg och känsla, blanda ett skimrigt mörkt glitterpigment med svart puderskugga eller ett kolpulver.

Sota globlinjen med den svarta ögonskuggan. Lägg sedan den glittriga blandningen på ögonlocket så att glittret är mest koncentrerat där. Sudda ihop den mörka skuggan i globlinjen och den glittriga på ögonlocket så att det kommer in lite glitter upp mot brynet och lite sot ner mot ögonlocket.

I sminkningen under ögat lägger du först lite mörk ögonskugga och sedan lite glitter för att få den rätta looken. Knepet för att lyckas med en makeup som är mörk under ögat är att skapa en kontrast mellan det mörka sminket och din hy. Det får du genom att lägga en ljusreflekterande concealer längs med sminkets undre linje.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!