Vår skönhetsredaktör Caisa börjar blogga och avslöjar sitt bästa skönhetsknep

Som skönhetsnörd och ny skönhetsredakör på Damernas Värld har hon koll både på kommande trender och vad som är hett just nu. I dag gör Caisa Jansson entré både i det nya numret av tidningen och som ny bloggare på Damernas.se

Caisa välkommen till oss! Vill du berätta lite om hur din kärlek till skönhet kommer att gestaltas i bloggen?

– Det är härligt med skönhet, alla nya produkter, frisyrer och behandlingar ger mig lust och inspiration och det samma vill jag förmedla till mina läsare. Jag är inte så mycket för det där med pekpinnar eller sortera in saker som ”rätt” eller ”fel”, skönhet ska vara njutning, lite som chokladpraliner.

Vilket är ditt bästa skönhetstips?

– Mitt bästa tips för att snabbt få upp glamouren i livet det är rött läppstift. Hur trött och tråkig du än känner dig så blir allt genast mycket bättre med ett snyggt läppstift. Många tror att de inte passar i rött läppstift, men då har de bara inte hittat rätt nyans än.

Hur hittar vi rätt färg?

– Först och främst, om du känner att du är snygg i ett läppstift så är det din färg! Är du osäker, gå till en välsorterad skönhetsdisk och var inte rädd att be om hjälp, personalen är där för att hjälpa dig. Glöm inte bort de härliga, små parfymerierna som finns runt om i landet, deras personal är så kunnig och hjälper dig gärna att testa.

Skönhetsredaktör måste vara ett av världens roligaste jobb, vilket är ditt bästa minne?

– Jag har varit skönhetsredaktör på flera olika tidningar och det är alltid ett privilegium att få träffa världens bästa makeupartister och få fråga dem om deras bästa proffstips. Jag var till exempel vid Comosjön med Mac nyligen, där de samlade flera makeup-artister som gjort de creddigaste makeuperna för de mest creddiga modehusen under höstens visningar. När jag fick prata med dem om vårt gemensamma intresse, i en sådan vacker miljö som Como, då njöt jag verkligen av mitt jobb. Extra roligt blir det när man sedan får dela med sig av det till läsarna i bloggen och tidningen, många av läsarna är ju precis lika skönhetsintresserade som jag!

I dagarna kommer det första numret av Damernas Värld där du är med som skönhetsredaktör, kommer vi att märka någon skillnad på skönhetssidorna?

– Therese, som tidigare var skönhetsredaktör, och jag känner varandra sedan länge och hon har lämnat stora skor att fylla! För mig är hudvård grunden i all skönhet och därför ett av de områden som jag är inläst på och alltid håller mig uppdaterad inom. Sedan älskar jag också att budgetfynda i skönhetsdisken, dyra cremer som gör det de ska är superhärliga, men när du hittar något under hundralappen som revolutionerar din skönhetsrutin, den känslan är obetalbar. Hittar jag ett budgetfynd njuter jag ännu mer än om det hade kostat flera hundra, så jag hoppas även att bloggläsarna vill tipsa om sina bästa budgettips!

Du är både skönhets och hälsoredaktör, hur kommer vi att märka av det?

– För Damernas Värld handlar hälsa inte om att komma i VM-form utan om att må bra och trivas i din egen kropp. Hälsa kan handla lika mycket en ny spa-behandling som en ny träningstrend. Och förstås recept på härlig och nyttig mat, det är hälsa om något. Hälsa för själen!

FEM SNABBA FRÅGOR TILL CAISA

VILKET NUMMER VÄRDESÄTTER DU MEST I MOBILEN? Min systers! Vi pratar tre-fyra gånger per dag om allt från jobbgrejer till skvaller och framför allt om skönhet, hon är lika skönhetsnördig som jag!

VAD STOD DET I DITT SENASTE SMS? ”Håller med helt och hållet! Ljuvlig bild!” (Jag hade tidigare skickat en bild på min son till en väninna och frågat om han inte var sötast i världen. Och hon är ju inte blind, hehe.)

VILKEN ÄR DEN FINASTE KOMMENTAREN DU FÅTT? Det är alltid jätteroligt när en läsare hör av sig och säger att ett tips från mig gjort skillnad. En läsare hörde av sig och frågade om jag hade ett knep mot mörka ringar under ögonen. Då tipsade jag om ett ögonserum och en concealer. Hon hörde sedan av sig och sa att hon hade fått så många positiva kommentarer att hon kände sig piggare bara av allt beröm.

VAD FINNS ALLTID I DIN SMINKVÄSKA? Det är tur att jag använder en Neverfull från Louis Vuitton, för jag har alltid väldigt mycket med mig, främst läppbalsam och läppstift. Säkert till tio till femton stycken, jag hatar torra läppar. Dessutom har jag alltid med mig ett emergency-kit med concealer, löspuder och ögonbrynspenna. Med det fixar sig det mesta.

VILKEN SKÖNHETSPRODUKT SKULLE DU VÄLJA OM DU BARA FICK KÖPA EN RESTEN AV LIVET: Jag darrar vid tanken på att bara få köpa en produkt, men jag har så mycket hemma att jag nog klarar mig ganska länge. Men det skulle ändå bli Lancôme Génifique, ett serum som förvandlade min hy. Tidigare hade jag lite problemhy, men sedan jag började med den här har jag fått spänst, lyster och energi.

Vill du se mer tips från Caisa? Då hittar du bloggen här: http://caisa.damernasvarld.se/

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!