Artikeln innehåller annonslänkar

Korta, långa, smala eller tjocka fransar? Oroa dig inte, vi vet vilken mascara som passar just dina ögonfransar bäst.
Korta, långa, smala eller tjocka fransar? Oroa dig inte, vi vet vilken mascara som passar just dina ögonfransar bäst. Foto: Anthea Simms / CAMERA PRESS

Guide: så vet du vilken mascara som passar bäst för dina fransar

Längd, volym, svärta eller alltihop på en och samma gång? Damernas Värld guidar dig till rätt mascara utefter dina förväntningar.

Det kan kännas som en utmaning att hitta rätt mascara bland dagens stora utbud. Men faktum är att du bara behöver se till dina egna fransar – hur de är uppbyggda och vad de suktar efter – för att hitta rätt sort.

1. Mascara för korta och stubbiga fransar

Lösning: En fibermascara med tätare och tjockare borste som också verkar böjande är perfekt för dig.

Mascara för korta och stubbiga fransar.

Mascaran Astonishing length från Fiberwig använder tubteknologi för att ge långa fransar. Tvättas enkelt bort med bara vatten. Läs mer och köp här. 

2. Mascara för korta och glesa fransar

Lösning: Välj en tät och tunnare borste som kan fylla ut dina fransar, gärna en fibermascara.

Mascara för korta och glesa fransar.

Lykos egna fibermascara ger kompakta och långa fransar. Läs mer och köp här. 

LÄS MER: Bäst i test av mascara 2020 – och tipsen för fylliga fransar 

3. Mascara för långa, glesiga och stubbiga fransar

Lösning: En lättare mascara som varken ger volym eller längd men däremot böjer är bäst, eftersom dina fransar har en tendens att bli tunga när de är målade. 

Mascara för långa, glesiga och stubbiga fransar.

Caution extreme lash mascara från Hourglass separerar bra och tar fram det bästa hos dina långa fransar. Läs mer och köp här. 

4. Mascara för långa och täta fransar

Lösning: Undvik volymmascaror med tjocka borstar, de kletar bara ihop fransarna. Satsa istället på en mascara med en tunnare borste och som inte känns så blöt i konsistensen.

Mascara för långa och täta fransar.

Vertige longeur från Yves Rocher har en ultratunn borste som även kommer även åt de kortare innerfransarna. Läs mer och köp här. 

5. Mascara för långa och tunna fransar

Lösning: Förlängande fibermascaror går bort, de tynger bara ner dina fransar. En tät mascaraborste med volymeffekt är ett bra val, gärna en vattenfast variant som har en lättare konsistens.

Mascara för långa och tunna fransar.

Too Faceds Damn girl! mascara ger volym som heter duga. Då mascaran ibland kan missa korta fransar så skapar den bäst magi för dig som har långa och tunna fransar. Läs mer och köp här. 

Alla kan få drömfransar – det gäller bara att hitta rätta tekniken och rätta mascaran. Foto: Anthea Simms / CAMERA PRESS

Extratips! Så får du till perfekta fransar med tre enkla steg

1. Se till att fransarna är helt rena och torra. Böj sedan upp dem med hjälp av en ögonfransböjare. Tryck med böjaren och arbeta dig samtidigt genom fransarna, från rot till topp.

2. Rugga mascara-borsten i sick-sack-rörelser vid fransroten på ena ögat. Dra sedan ut mascaran längs hela fransen. Upprepa proceduren på det andra ögat.

3. Vid behov, kamma bort klumpar och får mer separation med hjälp av en ögonfransborste eller rentvättad mascaraborste.

LÄS MER: Bäst i test av vattenfasta mascaror 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!