Sommarens metalliska makeuptrend – så använder du den till vardags

Elegant silver och guld i håret, på ögonlocken och inte minst på naglarna. I sommar får hela du glimra som en dyrbar ädelsten. Här på Damernas.se kan du läsa om hur du använder den metalliska trenden till vardags.

Av: Therése Hallberg
Foto produktbilder: Stefan Frank-Jensen

Metalliska nyanser är vårens och sommarens melodi. Trenden syntes redan i höstas, men nu är det både rena ädelmetallfärger och skira pastell­nyanser som gäller snarare än vinterns mörka metalliska sotningar och avancerade färgkombinationer. Chanel hade prytt ögonlocken i skiraste vitt medan Phillip Lim och Armani satsade på vackra kajalinramningar i silver. Paco Rabanne, Just Cavalli och Dsquared2 glittrade loss ordentligt i brons, silver och guld. Störst uppmärksamhet fick Fendi och Topshop Unique med sina futuristiska folie-applikationer på ögonlock och hår. 

Metalltrenden till vardags1. Vill du ha en metallisk ögonskugga, satsa på en variant som går i jordigare nyanser, som beige
eller brunt. Det ser mer naturligt ut än till exempel skogsgrönt eller mörklila.
2. Samma sak gäller metallisk eyeliner: vill du ha en naturligare inramning är svart eller brunt bra val.
3. En liten dutt guld- eller silverskimrande ögonskugga i inre ögonvrån öppnar upp blicken, oavsett hur mycket ögonmakeup du bär.
4. Känns hellackade naglar i glittrig metall för mycket? Ett enkelt drag med ett glittrigt överlack på din vanliga manikyr tar dina naglar till nya höjder. 

Så får du din metalliska skugga att hålla1. Börja med att lägga en ögonskuggsprimer på ögonlocket så fäster din skugga bättre.
2. Pudra rikligt med löspuder under nedre fransraden, ner mot kinderna. Pudret fångar upp eventuella glitterkorn som din ögonskugga tappar vid applicering.
3. Applicera skuggan i den form som du vill ha den. I vår får den gärna vandra upp mot ögonbrynen
och/eller mot tinningarna.
4. Borsta bort löspudret under nedre fransraden.
5. Avsluta, om du vill, med mascara. Vågar du är det dock helt rätt att låta ögonfransarna vila från
färg helt och hållet.

Tips på härliga metall-produkterLösögonfransar, Shimmer twins Small gold stars, 185 kr. Ögonskugga, Chanel Illusion d’ombre i nyansen Fantasme, 320 kr. Kajalpenna, Nars Soft shadow pencil, 200 kr. Nagellack, Fnug i nyansen Gold digger, 155 kr. Eyeliner, Stila Glitter eye liner,125 kr. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!