Artikeln innehåller annonslänkar

Foto: Jason Lloyd Evans

Skönhetsredaktören tipsar: produkterna som ger vacker lyster

Fuktmättad, glossig hud med vacker lyster är vad vi vill ha just nu. Här är backstageknepen som leder mot målet.

Lyster i huden är en trend som fortsätter att hålla i sig. En fuktad hud med glow uppfattas ofta som friskare än en torr och matt hud, och i dag kan man faktiskt fuska fram lyster ganska snabbt. Här är produkterna som fungerar, enligt Damernas Världs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn: 

Produkterna som ger lyxig, återfuktande lyster:

Highlighterpalett från Rms. Använd enskild highlighter eller kombinera med varandra. Mer info och köp här (länk till Lyko). 

Torrolja från Nuxe. Fuktar och reparerar huden. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel).

Highlighterstift från It Cosmetics. Återfuktande med krämig konsistens. Mer info och köp här (länk till Kicks).

Exfolierande och återfuktande serum från Pixi. Mjukgör och vårdar huden. Mer info och köp här (länk till Kicks). 

Flytande highlighter, Niteshine från Glossier Play. Mer info och köp här (länk till Glossier.)

Makeupartisten: ”Vi vill framhäva glow”

När Anja Skeppe Grahn besökte modeveckan nyligen rapporterade hon att påfallande många modeller på vårvisningarna såg ut att ha yogat, fått massage, mediterat och svettats i ångbastun strax innan de klev ut på catwalken. Men backstageområden är raka motsatsen till ett avkopplande spa...

I stället var det makeupartisternas smarta knep som maskerade modeveckornas stress och skapade fuktig lyster med hjälp av väl utvald hudvård och strategiskt placerad highlighter.

– Vi vill att modellerna ska se ut som sig själva - lysande versioner av sig själva, sa makeupartisten Pat McGrath backstage på Victoria Beckhams visning.

– Vi har modeller i alla ålderskategorier och Victoria ville lyfta fram och absolut inte maskera det. Vi har bara framhävt deras eget glow.

För att hitta rätt prioriterades ansiktsmask, olja och fuktcrème framför foundation, och därefter applicerades krämig hihglighter på ansiktets högsta punkter.

LÄS MER: Brun utan sol – här är bäst i test för ansikte och kropp

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!