Foto: andresr

Så får du perfekt målade läppar – Chanels makeupartist ger sina bästa tips

I vår får Chanels uppskattade serie med läppstift, Coco Rouge en uppfräschning och i samband med att Damernas Värld fick en liten smygtitt passade vi på att be Anya De Tobon, Chanels makeupartist, om några av hennes bästa tips.

Hur vet jag vilken färg som passar mig?

– Den frågan, och om man ska ha varma eller kalla färger är två av de vanligaste frågorna jag får. Generellt är det så att kalla färger tenderar att dra åt det klarare hållet medan varma färger istället drar åt det dovare hållet. Men jag vet inte om det spelar så stor roll i dag. Många byter tillexempel hårfärg ofta och modet rymmer så många färger att det är lätt att hitta nya kombinationer. Testa dig istället fram för att hitta en nyans som passar dig.

Nu får du det att låta lätt, men finns det något säkert kort som alltid funkar på röda läppar om jag känner mig osäker?

– Då skulle jag starta med en av Chanels klassiker; Coco, Gabrielle eller Edvard. De är tidlösa färger och utifrån dem kan du testa dig fram. Den rätta nyansen är den du känner dig snygg i!

Vad är ditt bästa knep för att lyckas med röda läppar?

– Knepet är att ha en felfri bas, då kommer dina läppar fram på ett helt annat sätt. Har du torr hy, eller en ojämn grund kommer det att synas och störa. Bra hudvård är grunden till all vacker makeup!

Vackert röda Chanel-läppar.

Mina läppar blir lätt torra på vintern, vilket känns lite tråkigt när jag vill måla mina läppar, hur kan jag lösa det?

– Har du torra läppar så börja med att applicera läppbalsam. Är de väldigt torra och fnasiga så använd en fuktad frottéhandduk för att mjukt skrubba läpparna innan du lägger läppbalsamet.

Varför ska man använda läppenna?

– En stor fördel med att använda läppenna är att färgen sitter där den ska, läppstift har lättare att flyta ut i de små tunna linjerna som bildas runt munnen när man blir äldre. Ska du använda läppenna så kan du göra det innan du applicerar läppstiftet, de behöver inte vara i exakt samma nyans, men så nära ton i ton som det går.

Går det att göra färgen intensivare på något sätt?

– Du kan variera djupet i färgen på läpparna genom att grunda med läppbalsam eller läppenna. Balsamet gör färgen ljusare och läppennan mörkare och djupare så på det sättet kan du hitta nyansen du gillar bäst.

Hur får jag mitt läppstift att sitta hela dagen?

– Ett läppstift som sitter kvar längre har också mer pigment i sig, men det gör även att det kommer att torka ut läpparna desto mer. Det finns nog ingen genväg till perfekta röda läppar där färgen sitter som den ska hela dagen, hemligheten är istället att se till att måla på ett nytt lager när det behövs.

LÄS OCKSÅ: 3 enkla knep som gör dina röda läppar helt oemotståndliga