Chanel släpper exklusiv utgåva av klassikern N°5 - se förvandlingen här

Lagom till julen 2018 gör Chanel något de aldrig gjort förut – för första gången i modehusets historia släpps parfymen Chanel N°5 exklusiva flakong i rött. Vill du lägga vantarna på samlarobjektet får du vara snabb, då den endast säljs i begränsad upplaga.

Få modehus har lyckats skapa så ikoniska produkter som Chanel. 1921 släpptes husets första parfym, Chanel N°5, skapad av parfymören 

Ernest Beaux. Parfymen fick sitt namn eftersom det provexemplar som Chanel valde helt enkelt var det femte som Ernest Beaux presenterade. Dessutom ska Coco Chanels lyckotal ha varit 5, eftersom hon alltid släppte sina nya kollektioner den 5 maj. Ytterligare en rolig detalj är att flaskans kork är designad i samma form, en oktogon, som torget Place Vendôme i Paris där Coco Chanel länge bodde och där modehuset nu har en av sina butiker.

1952 slog parfymen igenom på allvar när Marilyn Monroe avslöjade att hon endast bar ”några droppar Chanel N°5” när hon sov, och blev med det en viktig del av vår nutida modehistoria.

Enligt Chanel själva är det den första - och den sista - gången de gör något av detta slag.

Chanel N°5 i limiterad, röd utgåva 2018

Inför julen 2018 gör Chanel något oväntat. Den klassiska Chanel N°5-flakongen som aldrig tidigare ombildats släpps nu i en limited edition-flaska i Mademoiselle Coco Chanels favoritfärg: röd. Den exklusiva utgåvan kommer i tre versioner: en eau de parfum, en eau de toilette och en riktigt extravagant extrait de parfum.

Parfymerna kommer att säljas i utvalda Chanel-butiker och på modehusets hemsida, och släpps den 2 november. Enligt Chanel själva är det den första - och sista gången - som de göra något av detta slag.

Chanel N°5 Eau de Parfum

För 1 620 kr blir den här flaskan på 100 ml av den klassiska Chanel N°5 Eau de Parfum din. En tidlös doft med starka noter av ros och jasmin.

Chanel N°5 L'eau - Eau de Toilette

Även den något lättare Eau de Toilette kostar 1 620 kr och består av 100 ml dyrbara droppar. L'eau har en tydligare doft av citrus än sin kollega ovan.

Chanel N°5 Grand Extrait -Extrait de Parfum

För rungande 305 000 kr kan du köpa den allra mest exklusiva varianten av denna redan lyxiga utgåva av Chanel N°5. Du får då 900 ml ren parfym med en starkare doft av neroli. Flaskan är gjord av Baccarat-kristal och är handgraverad och numrerad. Det finns endast 55 stycken i hela världen, och en av dessa finns i Chanels Stockholmsbutik.

Damernas Världs skönhetsredaktör Maria Ahlgren har haft turen att redan få en av de exklusiva flaskorna Eau de Parfum och hon intygar – den är underbar!