Foto: Jason Lloyd Evans

Så målar du glitternagellack för bäst resultat (vi har gjort helt fel!) + 7 snygga glitterlack

Glittrande naglar – så snyggt men ack så svårt att få till. I alla fall om man är ute efter ett heltäckande resultat som glittrar lika fint och tjockt som glitterlacket gör i flaskan. Men med det här geniala och enkla knepet blir det betydligt lättare. Scrolla ned för tips på bra glitternagellack som håller dig partysnygg länge!

Det är Youtubeprofilen Kelli Marissa som har utarbetat knepet som ger dig riktigt maffiga glitternaglar på ett kick. Så här går det till!

Detta behöver du:

● Baslack

● Glitternagellack

● Makeup-svamp

● Topplack

● Eventuellt också något som täcker huden runt nageln för att undvika att lacket fastnar där. Kelli använder flytande latex, men det går lika bra med ett tjockt läppbalsam eller tejp. Du kan också att köra utan "skydd" och istället vara beredd med nagellacksremover och tops.

LÄS OCKSÅ: Så tar du bäst bort ditt glitternagellack

Så här går du till väga för att få till det perfekta glitterlacket:

Steg 1: Applicera baslack.

Steg 2: Om du vill, täck huden runt nageln med någon sorts skydd.

Steg 3: Måla glitterlack på makeupsvampen.

Steg 4: Tryck försiktigt på glitterlacket på nageln med hjälp av makeup-svampen. Det är det här som är själva tricket; svampen suger upp en stor del av själva lacket men lämnar kvar glittret vilket gör det mycket lättare att få ett tätt, heltäckande resultat.

Steg 5: Dra bort det eventuella skyddet från huden, eller städa upp det glitter som har hamnat utanför nageln med hjälp av remover och bomullspads eller tops.

Steg 6: Applicera topplack så att glittret fäster ordentligt på nageln.

Steg 7: Klart!

 

7 glitternagellack som är extra snygga till fest 

1. Guldigt nagellack med sk holografisk 3D-effekt på guldglittret. Snabbtorkande och med bra hållbarhet, enligt tillverkaren Isadora. Jetsetter från Holographic nails golden edition. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel.)   

 

2. Som en gnistrande snökula är detta nagellack från Dior. Fungerar som ett överlack för extra ginstrande effekt, eller direkt på nageln. Diorific Vernis, Golden nights collection limited edition nail lacquer, Golden snow. Mer info och köp här (länk till Åhléns.)  

 

3. Mörkgrått nagellack med minipartiklar av glitter som ger ett metallicliknande skimmer. Smith & Cult, Nail lacquer, Dirt Baby. Mer info och köp här (länk till Lyko.)  

4. Greige (beige/grått) nagellack med lite mer diskret miniglitter. Rimmel London, Super gel nail polish i nyansen Feminist Glitz. Mer info och köp här (länk till Cocopanda).  

5. Topplack med silvriga glitterpartiklar med struktur. Detta lack passar bäst över ett lack med färg för att glittret ska framhävas. Essie, Luxeffects set in stones. Mer info och köp här (länk till Lyko.)  

6. Rosaskimrande glitternagellack med geleffekt. Torkar snabbt och har fin glans. Lumene, Gel effect nail polish, Magical moments. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel.) 

7. Skimrande glitterlack med pärlemoreffekt och som har en geléaktig glans. Ingår i ett 3-stegssystem där man också målar naglarna med OPI:s primer. OPI, Infinate shine laquer, All A'twitter in glitter. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel.)   

Här kan du se hela videon med Kelli Marissas glitterlacksknep:

Tack VeckoRevyn för inspirationen!

 

LÄS OCKSÅ: Så tar du bäst bort ditt glitternagellack

Aktuellt just nu