Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Anastasia Soare ligger bakom Anastasia Beverly Hills och är ett riktigt proffs på ögonbryn.
Anastasia Soare ligger bakom Anastasia Beverly Hills och är ett riktigt proffs på ögonbryn. Foto: Getty Images

Bryngurun Anastasia Soare: ”Vanligaste misstaget folk gör med sina ögonbryn”

Hon satte ögonbrynen i fokus och skapade ett makeup-imperium. Damernas Värld träffade Anastasia Soare och fick veta allt om ögonbryn, samt vilka knep och produkter hon själv använder.

Lisen Sundberg
Anja Skeppe Grahn

Det är få som kan skönhet som Anastasia Soare, den rumänsk-amerikanska businesskvinnan bakom Anastasia Beverly Hills - salongen med flagship i Beverly Hills, som sedermera lanserade egen makeup och blev ett miljardimperium med bryn som specialitet.

Hennes första två brynkunder var Cindy Crawford och Naomi Campbell, på 90-talet. Varumärket lyckas dock hålla sig relevant och uppdaterat än i dag, med innovativa produkter och den nya generationens samarbeten, som med Kardashians makeupartist Mario Dedivanovic och influencern Jackie Aina.

Hur kommer det sig att du fastnade för just bryn?

– Jag kommer från Rumänien, där man alltid plockar eller vaxar brynen innan en ansiktsbehandling. Men när jag kom till LA på 90-talet märkte jag att ingen la någon större vikt vid brynen. Jag studerade konst i Rumänien, och en konstlärare berättade att när man tecknar ett porträtt och vill ändra ansiktets uttryck så är det brynen man ändrar. Samma lärare från Rumänien hade introducerat mig för det gyllene snittet, som Leonardo da Vinci använde i alla sina studier av människokroppen. Jag började fördjupa mig i det och senare applicerade jag det på brynen.

– Jag hade en del kända kunder vars ögonparti syntes mycket i deras jobb, så det var viktigt för dem att det såg bra ut. De var de första att uppskatta mitt arbete, och sedan spred det sig, word of mouth. På den tiden fanns det inte heller speciella produkter för ögonbryn, så jag skapade mina egna.

Anastasia Soare

GÖR Makeupföretagare.
ÅLDER 61 år.
FAMILJ Dottern Claudia Soare, som är aktiv i företaget.

BOR Beverly Hills, USA. 

Modellen Kaia Gerber, dotter till Cindy Crawford, är känd för sina perfekta ögonbryn. Foto: REX/SHUTTERSTOCK/TT / TT NYHETSBYRÅN / Shutterstock Editorial

Hur tar du hand om dina egna bryn för att hålla dem presentabla?

– I morse använde jag vår brynpomada Dip brow i nyansen Dark brown, och vår tunna penna Brow wiz för att markera brynens yttre kant. Sedan använde jag vår highlighter längs den nedre delen av brynen och transparent bryngel för att fixera stråna.

Vad har du för knep att erbjuda den som vill fylla i brynen som ett riktigt proffs?

– Jag använder alltid två nyanser när jag fyller i bryn. En nyans som är snäppet ljusare än brynens naturliga färg som en bas över hela brynet, och en mörkare som jag skapar strån med. Det ger en tredimensionell, naturlig känsla.

– Ha tre punkter i åtanke när du skapar formen: brynens innersta punkt ska börja i linje med näsborren, rakt upp, och slutet ska vara i kant med ögats ytterkant. Den högsta punkten ska ligga i linje med nästippen och iris.

Vilket är det största misstaget du ser folk göra med sina bryn?

– Att plocka dem för mycket. Håret på huvudet växer ut, det gör inte bryn på samma sätt ...

Brynen gör ju väldigt mycket för hur vi ser ut, och det gör även basen. Vad använder du helst där?

– Vi lanserar en foundation nu i höst. Men innan jag började testköra den för att se att den verkligen håller måttet, vilket jag gjort i över ett år nu, har det alltid varit foundations från Armani. Jag gillar lätta baser som man kan bygga upp, utan silikoner i.

Och huden, hur tar du hand om den?

– Jag använder Dr. Barbara Sturm, hon har otroliga produkter som jag älskar. Jag använder hela linjen: en olja, en crème, spf... I duschen har jag en skummande duschgel och en enzymrengöring för kroppen, också från Sturm.

Anastasia Soares favoritprodukter för perfekt hy och perfekta ögonbryn.

1. Lystergivande foundation. Luminous silk foundation från Giorgio Armani. Mer info och köp här (länk till Kicks).
2.
Ögonbrynsfärg. Dipbrow pomade från Anastasia Beverly Hills. Mer info och köp här (länk till Kicks).
3.
Lystergivande serum. Glow drops från Dr. Barbara Sturm. Mer info och köp här (länk till Lyko).
4.
Ögonbrynspenna. Brow wiz skinny brow pencil från Anastasia Beverly Hills. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel).

Du har ett riktigt drömhår, hur gör du?

– Christophe Robin gör min färg när jag är i Paris, och jag älskar hans produkter. Han har den bästa masken, Cleansing mask with lemon, den måste du prova! Jag använder den i stället för balsam.

Hur är din relation till doft?

– Jag använder bara Portrait of a Lady från Frédéric Malle, det har jag gjort sedan den kom. Den är bäst! Även hemma är doft jätteviktigt. Jag måste ha musik i hemmet, blommor, doftljus och rumssprayer. Jag kan inte vara utan det! Jag gillar Figuier från Diptyque och Santal från Le Labo.

Har du någon signaturlook?

– Jag har en väldigt eklektisk stil och kan gå från Yamamoto till Comme des Garçons till Chanel helt beroende på humör eller vad jag ska göra. Men jag går aldrig någonsin till jobbet utan att göra mig i ordning. Jag fixar håret, jag lägger min makeup och jag klär mig i en outfit, snyggt från topp till tå. Det är väldigt viktigt för mig.

Hur tar du hand om din kropp?

– Jag tränar hårt varje morgon och äter en sen frukost först vid 12, eftersom jag vanligtvis äter en sen middag. Jag undviker socker och kolhydrater, även om jag så klart äter lite bröd ibland...

Och om du har en dålig dag, hur råder du bot på det?

– Jag har ingen dålig dag! Jag vaknar tidigt i mitt hus i Beverly Hills, jag tränar en timme, jag dricker mitt kaffe, jag gör mig i ordning. Det tar två timmar, men det gör att jag känner mig vacker och stark och som att inget kan stoppa mig - därför tar jag mig den tiden. Och utsikten jag har, att få vakna i den miljön, vad mer kan man önska sig?

Anastasia Soare är noggrann med vilka produkter hon använder till vardags.

1. Rengörande mask för håret. Cleansing mask Lemon ultranourishing från Christophe Robin. Mer info och köp här (länk till Bangerhead).
2.
Doft med inslag av orientalisk ros och sandelträ. Portrait of a Lady edp från Frédéric Malle. Mer info och köp här (länk till Net-a-porter).
3.
Ögonbrynsgel. Tinted brow gel från Anastasia Beverly Hills. Mer info och köp här (länk till Kicks).
4.
Highlighter. Glow kit highlighter sugar från Anastasia Beverly Hills. Mer info och köp här (länk till Kicks).

LÄS MER: Guide – så formar du perfekta ögonbryn hemma utan att det gör ont

LÄS MER: Ögonbrynspennor som får bäst i test – och så fixar du perfekta bryn 

LÄS MER: Makeupartisten Susanne Manasi ”Krämiga produkter är knepet för mogen hy”