Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Foto: Lina Eidenberg Adamo

4 skönhetsproffs avslöjar vilka 3 produkter de alltid har i sminkväskan

Damernas Världs skönhetsmedarbetare öppnar sina makeupväskor och avslöjar nyckelprodukterna de inte klarar sig utan.

Damernas Värld

Maria Ahlgren

Skönhetsskribent och författare.

Maria Ahlgren.

Tre produkter som alltid finns i din makeupväska? 

– Den heliga triaden är foundation, brynprodukt och Chanel Les beiges healthy glow sheer powder, ett lysterpuder som är inspirerat av Coco Chanels semesterhud och har en magisk förmåga att värma upp ansiktet och ge skimmerfritt glow utan att vara ett regelrätt solpuder. Det lägger jag på näsa, kindben och hakspets, och vips är ansiktet som nytt. Bortskämd som jag är har jag en hel foundationgarderob, men Sensais Luminous sheer foundation är verkligen i en klass för sig. Brynen fixas allt som oftast med Depend Eyebrow pencil triangular.


Vilken produkt köper du om och om igen?

– I jobbet testar jag otaliga mascaror, men en som jag ständigt återkommer till är Eyeko Lash alert.

Dela med dig av ett riktigt bra makeuptips! 

– Investera i bra borstar och vårda dem ömt. Mina favoriter kommer från två svenska makeupartister med egna märken – Linda Hallberg (LH Cosmetics) och Linda Mehrens. Finishing brush från LH Cosmetics och Cream & powder bronzer brush från Linda Mehrens är i princip de enda borstar som jag använder. Puder, rouge och bronzer appliceras perfekt.

Isabelle Engqvist

Makeupartist och influencer.

Isabelle Engqvist.

Tre produkter som alltid finns i din makeupväska?

– Mascara är ett måste. En ny favorit är L'Oréal Paris Baby roll mascara. Puder är också ett måste, just nu Perfect finish loose powder från Makiash som svalkar, mattar ner och minskar mina porer. Någon typ av brynpomada finns också alltid i min väska. Nabla Brow pot i nyansen Neptune är en stor favorit.

Vilken produkt köper du om och om igen?

– En goding som hängt med länge är Make Up Store Cake eyeliner i svart, som jag blandar med vatten. Jag använder den till fransmarkering, men även som eyeliner för en mer markerad ögonmakeup.

Dela med dig av ett riktigt bra makeuptips!

– Investera i multifunktionella produkter. LH Cosmetics Infinity palette innehåller skuggor som funkar för både ögon, bryn, rouge och contouring.

Lisen Sundberg

Skönhetsjournalist.

Lisen Sundberg.

Tre produkter som alltid finns i din makeupväska?

– Concealer och brynpenna, övriga måsten varierar lite beroende på årstid. Nu förlänger jag den blygsamma brännan som jag fick under semestern med ett bronzepuder. Nars Soft matte complete concealer täcker allt, den lägger jag under näsvingarna och lite på hakan med ett svep bronzer över. På brynen använder jag Brow Gal Skinny eyebrow pencil. Den har en redig borste att kamma till brynen med, en vässare och sitter bra.

Vilken produkt köper du om och om igen?

– För återfuktad lyster älskar jag highlightern Living luminizer från Rms Beauty.

Dela med dig av ett riktigt bra makeuptips!

– Köp en separat spegel som gör att du kan titta på makeupen i dagsljus innan du går hemifrån.

Caroline Hainer

Skönhetsjournalist och författare.

Caroline Hainer.

Tre produkter som alltid finns i din makeupväska?

– Om du med makeupväska menar mitt sminkbord finns där alltid ett crèmerouge från Rms Beauty, Lip2cheek i nyansen Smile, ögonfransböjaren Eyeko Lash curler  och Tinted moisturizer från Nars.

Dela med dig av ett riktigt bra makeuptips!

– Färga ögonbrynen gott folk! En nyans ljusare än din naturliga hårfärg är en bra riktlinje. Inte bara blir de mer definierade och lättare att forma, färgen gör dem också aningen tjockare. Jag gillar märket Refectocil eftersom de har fler nyanser än brun och svart. Men gör inte misstaget som jag gjorde första gången och glöm att köpa till väteperoxiden.