Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Damernas Värld i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Foto: Catwalkpix / Deveaux

5 skönhetsprodukter alla över 50 år bör ha i sin sminknecessär

Damernas Värld tipsar om 5 typer av produkter alla över 50 år bör ha i sin sminknecessär, men förslag på bra produkter för mogen hud inom varje kategori. 

Vi ändrar stil och hudvård över åren, varför då inte smink? Med åldern behöver vi ta hand om vår hud på ett annorlunda vis, och makeup lägger sig kanske inte på samma sätt som den gjort innan. Att göra en sminkinvestering i riktigt vassa produkter är då klokt. Här guidar vi dig till fem olika typer av produkter som alla som passerat 50 borde ha i sin skönhetsarsenal. 

 

1. En bra primer

Bästa primer för mogen hud: Clarins Instant smooth perfecting touch.

Utan en bra bas är det svårt att få till en jämn foundation. Då är en bra primer nyckeln till framgång. Men även om du inte använder foundation kan primer vara en produkt för dig. Den jämnar ut hudtonen, får porer att se mindre och kan ge lyster till huden. Clarins utjämnande primer har flera gånger utsett till Damernas Värld favorit för just mogen hy.
Instant smooth perfecting touch från Clarins. Mer info och köp här (länk till Kicks).

LÄS MER: Vill du ha fler tips på bra primers? Här hittar du vårt bäst i test, men tips på hur du applicerar primer rätt 

2. Rätt ögonbrynspenna

Maybellines ögonbrynspenna passar för mogen hud.

Att ögonbrynen kan bli glesare med åren är ett faktum för många. Rama in ögonen med hjälp av en ögonbrynspenna och borsta sedan dina bryn uppåt för att öppna upp ögonen. Maybellines brynpenna är ett riktigt budgetkap som passar alla och är enkel att använda med sin inbyggda brynborste. Finns i många olika nyanser.
Brow ultra slim eyebrow pencil från Maybelline. Mer info och köp här (länk till Kicks).

LÄS MER: Behövs lite raketbränsle till ögonbrynen? Prova någon av våra favoriter från vårt bäst i test av ögonbrynsserum! 

3. Krämiga produkter

Krämprodukter för mogen hud – lyx och budget.

Äldre ålder innebär ofta torrare hud. Puderprodukter lägger sig lättare i fina linjer medan krämprodukter istället återfuktar huden samtidigt som de ger färg eller skimmer. Satsa därför gärna på både rouge, highlighter och bronzer i krämform. Rms Beautys ekologiska krämprodukter är lyxiga och dryga. Deras rouge finns i många olika nyanser och går att använda på både kinder, ögonlock och läppar. L'Oréal Paris budgetvariant i flytande form finns i både highlighter, rouge och bronzer och ger mycket lyster till kinderna.  
1. Lip2Cheek från Rms Beauty. Mer info och köp här (länk till Eleven).
2. Glowbox glow mon amour sparkling love highlighter
från L'Oréal Paris. Mer info och köp här (länk till Lyko).

4. En läppenna i samma nyans som dina läppar

Bra läppenna för mogen hud, klassisk penna från Mac.

För vissa blir läpparnas konturer, med åldern, något suddigare. Att då investera i en bra läppenna som så nära som möjligt matchar din egen nyans är ett enkelt knep som kan få även ett i övrigt osminkat ansikte att se piggare ut. Men den passar självklart också bra som bas under läppstift. Mac:s läppenna är en favorit hos många, den är krämig och finns i väldigt många nyanser.
Lip pencil från Mac cosmetics. Mer info och köp här (länk till Kicks).

LÄS MER: I vårt stora bäst i test av läppstift hittar du bland annat vår återfuktande läppfavorit 

5. En fuktmist som skyddar och återfuktar

Dermalogicas mist är perfekt för mogen hud.

En återfuktande ansiktsmist är både skön att använda och kan hjälpa din makeup att hålla sig på plats och inte krackelera under dagen. Funkar så klart även toppen de dagar du inte använder smink, men behöver en liten uppiggning! Dermalogicas fuktmist passar mogen hud. Den återfuktar, plumpar och är full av antioxidanter som skyddar huden från dagens påfrestningar så som sol och luftföroreningar.
Age smart antioxidant hydramist från Dermalogica. Mer info och köp här (länk till Skincity).

 

LÄS MER: Här hittar du våra samlade artiklar och guider om och för mogen hud 

LÄS MER: Kvinnorna över 50 som bevisar att tidlös stil inte har någon åldersgräns 

LÄS MER: Efva Attlings skönhetstips: ”Bästa produkten för kvinnor över 50”