Artikeln innehåller annonslänkar

Forma perfekta ögonbryn à la Kaia Gerber hemma!
Forma perfekta ögonbryn à la Kaia Gerber hemma! Foto: TT

Så formar du perfekta ögonbryn hemma – utan att det gör ont

Letar du efter en guide för att forma perfekta ögonbryn hemma? Här är den! Vi listar knep för att noppa utan att det gör ont, visar hur du formar rätt och tipsar om produkter som hjälper!

Vackert formade ögonbryn är en av de viktigaste delarna i vår makeup, och något som får stor effekt på vårt ansikte. En bra ögonbrynsform kan öppna upp ögonen och ge ett yngre intryck, medan dåligt skötta bryn kan stänga ögat och dra ner hela makeupen. Här delar vi med oss av våra bästa tips kring ögonbrynsplockning och hur du bäst använder ögonbrynsgel, ögonbrynsborstar och pincetter.

LÄS OCKSÅ: Bäst i test – ögonbrynspennorna som ger perfekta bryn

Så får du till en bra ögonbrynsform – guide steg för steg:

Det är sällan vi  uppmanar våra läsare att tänka efter en extra gång när det kommer till trender, men i frågan kring noppade ögonbryn vill vi verkligen göra det. Många har gått allt för hårt åt ögonbrynen i hopp om att följa trenden med smala ögonbryn och svurit när vindarna vänt och de markerade ögonbrynen istället blivit populära.

Alla vill ha Kaia Gerbers perfekta ögonbryn – vi ger dig tips om hur! Foto: Rex Shutterstock

I frågan om perfekt formade ögonbryn är det viktigaste inte att följa en skönhetstrend, utan att välja en form som passar din naturliga ansiktsform. Vårt bästa tips är att läsa på om vilken form som passar just dig, och har du redan gjort det kan du sedan lätt fortsätta underhålla dina vackra bryn på hemma. Det här är våra bästa tips!

LÄS OCKSÅ: Bäst i test – ögonbrynsserum som får brynen att växa igen

1. Fixa ögonbrynen efter duschen

Bästa tillfället att noppa ögonbrynen är när huden är mjuk och avslappnad, exempelvis efter ett bad, en dusch eller efter en ansiktsmask.

2. Plocka ögonbrynen så det inte gör ont

Tycker du att det gör ont att noppa ögonbrynen? Då är du inte ensam. På salonger brukar man kunna få en lugnande creme som tar udden av smärtan så varför inte ge dig själv samma behandling hemma. Hasselnötsolja, teatreeolja och bonjela-gel används på salonger. Har du inget av det kan även en isbit funka fint.

3. Bästa pincetten för att fixa ögonbrynen hemma

Bästa pincetten från Morris & Luca som når även de minsta stråna – flerfaldigt prisbelönt för sin precision. Läs mer och köp här.

Pincett från Morris & Luca

Ha koll på dina verktyg. En spegel, pincett, liten sax, concealer, vit kajalpenna, ögonbrynsborste och ögonbrynsgel kommer alla att vara ovärderliga.

LÄS OCKSÅ: Bryngurun Anastasia Soare: ”Vanligaste misstaget folk gör med sina ögonbryn”

4. Klipp ögonbrynen innan du plockar dem

Består dina ögonbryn av långa strån som växer snabbt kan du börja med att borsta dem rakt upp och sedan klippa dem till den längd du vill ha, då blir det lättare att se vad du har att jobba med.

5. Forma ögonbryn perfekt hemma med mall

Ta ut formen på dina ögonbryn. Du ska givetvis välja den form som passar dig bäst, men du kan även ta ut riktlinjer ned hjälp av en borste, penna eller rak pinne. Sätter du borsten vertikalt, från näsan och rakt upp har du hittat startpunkten. Från näsvingen vinklar du borsten utåt, så att den löper över din iris. Där borsten möter ditt ögonbryn ska brynets högsta punkt vara. Vrid borsten från näsan och ut mot ögats yttersta vrå. Där linjen möter ögonbrynet bör brynet sluta.

6. Markera med concealer

När du har tagit ut den form du vill så markera den genom att täcka över de strån du vill ta bort med en concealer eller vit kajalpenna, då framstår den tydligare som till höger på bilden ovan. Är du nöjd med formen som framträder kan du fortsätta med att greppa pincetten.

Vit kajalpenna från Wet n Wild. Läs mer och köp här.

LÄS OCKSÅ: Bästa concealern – vi har utsett bäst i test (och ger tipsen för att lyckas med sminket)

7. Rätt ljus

Ställ dig så att du har ljuset från ett fönster och inte från en lampa, då kommer du att få ett så vackert och naturligt resultat som möjligt, i badrummet är det lätt att ljuset är skarpt och att vi överplockar brynen.

8. Rätt spegel

Av samma anledning ska du välja en spegel med naturligt glas. Förstorat glas kan vara skönt när vi letar efter de små stråna, men risken är att vi zoomar in på detaljer istället för helheten och noppar för mycket.

9. Noppa så det inte gör ont

Då du noppar ögonbrynet så sträck ut huden med den handen som inte håller i pincetten och försök att med pincetten greppa stråt så nära roten som möjligt, då ökar chansen för att du tar stråt med en gång.

 

10. Slipp röda prickar när du noppar ögonbrynen

Var noga med att alltid dra ut strået i dess naturliga växtriktning, det är snällast mot hårsäcken och risken för inflammerade hårsäckar minskar. En bra regel för att göra rätt är att pincetten ska gå i samma riktning som hårstråt.

11. Mellan ögonbrynen

Börja med att noppa bort de markerade strån du inte vill ha kvar mellan ögonbrynen.

12. Noppa fram naturliga ögonbryn

Ta några strån i taget på varje ögonbryn och fortsätt på samma sätt på nästa öga. Det minskar risken för att du noppar för mycket och ger båda brynen ett så likt resultat som möjligt.

13. Rätt vinkel på ögonbrynen

Fortsätt med att noppa vingen på ögonbrynet, börja nerifrån ögat och gå upp. Syftet med att noppa ögonbrynen är att öppna upp ögat, och hårstråna som sitter ner mot ögat är de som först ger intryck av att stänga formen.

14. Forma ögonbryn med borste

Forma sedan ögonbrynen med en borste, de ska borstas uppåt och utåt det öppnar upp ögat, inte nedåt vilket istället stänger ögat. Fixera med en gel. Se över formen och se om det är några strån du behöver frisera med en sax.

Ögonbrynsborste från Anastasia. Läs mer och köp här.

Ögonbrynsborste från Anastasia.

15. Minska irritation

Avsluta med att applicera lite aloeveragel på huden du noppat, det lugnar och dämpar den röda irritationen.

Svalkande aloe vera-gel från Apoteket. Läs mer och köp här.

Svalkande aloe vera-gel från Apoteket.

16. Missnöjd med dina ögonbryn? Vänta!

Är du inte nöjd med resultatet så vänta i sex till åtta veckor innan du greppar pincetten igen. Det är så lång tid det tar för ett hårstrå i ögonbrynet att växa ut igen – om det gör det. Hårsäckarna i ögonbrynen är kända för att motvilligt växa tillbaka och noppar du dem hårt finns risken att de inte kommer igen. Ögonbrynsserum är räddningen för tunna ögonbryn med kala fläckar.

Psst.. Glöm inte ögonbrynsfärgen! Här hittar du allt du behöver veta om färgen till dina bryn.

Foto: TT

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!