Artikeln innehåller annonslänkar

Foto: Jason Lloyd Evans

Nagelolja som hjälper sköra naglar - 5 oljor som funkar på alla typer av naglar

Har du torra och sköra naglar nu under vintern? En bra nagelolja kan hjälpa dig att få starkare naglar och smidigare nagelband. Här listar vi 5 olika nageloljor som stärker naglarna och nagelbanden, och som gör att du kanske slipper naglar som flisar och skivar sig.

Har du också blivit extra torr om händer och naglar under den här corona-vintern? Att tvätta händerna oftare och även använda handsprit ofta kan bidra till att händer och naglar känns torra och spröda. Då kan man dels mjukgöra händerna med handkräm, men man kan också ge naglarna extra vård i form av nagelolja, eller nagelbandsolja. 

Nagelolja är en olja som ofta innehåller mjukgörande och återfuktande ämnen för att nageln dels ska bli starkare om den är skör, men också mer flexibel om den är extra hård. Har du naglar som skivar sig kan en nagelolja hjälpa till att reparera nageln. Nageloljan masseras in vid nagelbanden för att göra dem mjukare och mer återfuktade, och även på själva nageln för att stärka den. Man kan använda nagelolja även om man har lackade naglar, då masserar man in nageloljan vid nagelroten. Här är 5 nageloljor värda att testas: 

Nail food, nagelolja från svenska Scratch Nails 

Nagelolja från Scratch Nails.

Svenska Scratch Nails lanserade sin nagelolja Nail Food för över 30 år sen och den är fortfarande en storsäljare och används på många nagelsalonger. Oljan innehåller sesamolja och myrraolja som hjälper till att stärka nageln och göra den mer elastisk. Mer info och köp här (länk till Lyko.)  

Nagelolja med pensel från Babor 

Nagelolja från Babor.

Nageloljan Nail Treatment Oil från Babor innehåller flera växtbaserade oljor som hjälper till att vårda nageln, bland annat avocadoolja, macadamianötsolja, olivolja och olja från ängskrasse. Stimulerar nageltillväxten. Mer info och köp här (länk till Skincity.)  

Nagelolja för nagelbanden i pennform från Mavala 

Nagelolja från Mavala.

Här kommer nageloljan från pennan som man enkelt kan applicera på nagelbanden i första hand. Innehåller bland annat solrosolja och vetegroddsolja. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel.)   

Ekologisk nagelolja från Maria Åkerberg 

Ekologisk nagelolja från Maria Åkerberg.

Damernas Världs modechef Lisa Pettersson använder gärna denna nagelolja från svenska Maria Åkerberg. Den innehåller bland annat citronolja som motverkar sköra och torra naglar. Myrrh Nail & Cuticle Oil. Mer info och köp här (länk till Skincity.)  

Nagelserum för flisiga naglar från Depend 

Nagelserum från Depend.

Här är ett återuppbyggande serum för naglarna som innehåller bland annat ginseng, rincinolja samt veteprotein. Mer info och köp här (länk till Eleven.)  

LÄS MER: Bäst i test: Bästa handkrämer 2020! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!