Hur gör jag en tvåfärgad manikyr?

Damernas världs skönhetsredaktör Therése Hallberg svarar på läsarnas skönhetsfrågor varje vecka här på Damernas.se. 

VECKANS FRÅGA: Det är så otroligt snyggt med duo-manikyrer, det vill säga sådana där naglarna är lackade i två färger. Men hur gör man?
/ Jessica

SVAR: Visst är det megasnyggt? Det är inte svårt alls, allt du behöver är lack du gillar, lite vanlig plasttejp, sax och en säker hand. Gör så här: Börja med att lacka naglarna med ett underlack. Det skyddar nageln från missfärningar och gör också att lacket fäster bättre. När det har torkat är det dags att klippa ut små tejpbitar i den form som du vill att nagelfärgen ska ha. Vill du till exempel ha svarta toppar klipper du smala, månformade bitar. Fäst tejpbitarna på naglarna och lacka dem sedan i den första färgen. Låt torka. När lacket har torkat är det dags att försiktigt dra av tejpen och sedan måla lacka naglarna den andra färgen, där tejpen har suttit. Låt torka och lacka sedan hela nageln med ett härdande överlack.
Färdigt!

LÄS ÄVENSå gör du en hållbar manikyr

Hur får jag fina naglar?

DV testar remover utan flaska

Fill out my Wufoo form!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!