Skönhetsredaktören: Räddningen för torr hud - 7 produkter som hjälper

När temperaturen sjunker gäller det att pyssla om sin hud lite extra för att motverka vintertorr hud. Damernas Världs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn tipsar om sina bästa produkter när huden känns extra torr och stram.

1. Börja med rätt rengöring för torr hud

Rengöringsbalm från Sisley.

Ofta är sulfater, som kan gömma sig i olika rengöringsprodukter, den stora boven till torr hud och under vintern byter jag alltid till en balm, som Triple-oil balm make-up remover & cleanser från Sisley. Ett tips är att också undvika för mycket varmt vatten som är i sig uttorkande. Mer info och köp här (länk till Lyko.)  

2. Lugnande och lystergivande niacinamide

Toner med niacinamide från Beautyact.

Ett knep för att få bukt med torr hud är att lägga hudvården i flera lager – och tonern är understället. Beautyacts 7% Niacinamide re-texturising toner (som ett ansiktsvatten) jobbar på att jämna ut huden, samtidigt som den verkar lugnande med hjälp av cica. Mer info och köp här (länk till Kicks.)  

3. Hjälten för fuktfattig hud - hyaluronsyra

Ceramide hyaluronic acid capsules från Elizabeth Arden.

Som fuktbindare är hyaluronsyra oslagbar och Elisabeth Arden har formulerat Ceramide hyaluronic acid capsules så smart att hyaluronsyran ger återfuktning och ceramider boostar hudbarriären samtidigt som den ”låser in” fukten i huden. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel).  

4. Närande ansiktsolja 

Ansiktsolja från Björk & Berries.

Björk & Berries Blueberry + blue tansy face oil levererar, förutom stärkande blåbärsfröolja även lugnande och antiiflammatoriska ingrediensen chamazulen som också ger den fina blå färgen. Ansiktsolja använder jag under min dagkräm. Mer info och köp här (länk till Lyko.) 

5. Rik krämklassiker

Ansiktskräm från La Mer.

Jag återkommer till Crème de La Mer varje vinter och låter den ultrarika krämen kapsla in all annan hudvård över natten för att på morgonen vaknar jag med babykinder. Mer info och köp här (länk till Kicks.)  

6. Stärkande probiotika

Ansiktkräm från Estelle & Thild

Goda bakterier har stor betydelse för en frisk och vacker hudbarriär. Probiotic rebalancing cream från Estelle & Thild är en ansiktskräm som skyddar och lugnar under dagen. Mer info och köp här (länk till Meds.)  

7. Foundation för torr hy

Återfuktande foundation från Dior.

Prestige le micro-fluide teint de rose från Dior, ger lyster och fukt samtidigt som den jämnar ut och smälter samman med huden på ett naturligt sätt. Dessutom har den spf 30 och solskydd slarvar jag aldrig med. Mer info och köp här (länk till Åhléns.)  

LÄS MER: Bästa ansiktsoljan för torr hud - Bäst i test 2020! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins för endast 199 kr. Köp nu!