Hur fungerar Dermapen? Vi har svaren!
Hur fungerar Dermapen? Vi har svaren! Foto: Jason LLoyd Evans

Dermapen – allt du behöver veta och så blir resultatet

Med den effektiva (och hypade) behandlingen Dermapen tar du dig snabbt från pigmentfläckar till perfekt porslinshy. Men funkar det, gör det ont och vem passar dermapen? Här har du alla svar!

Tampas du med stora porer eller gamla ärr från acne? Acneärr är vanligt men ser olika ut. En behandling med Dermapen kan hjälpa dig att får bort ärren och minska hudens porer. Med den effektiva (och hypade) behandlingen Dermapen tar du dig snabbt från pigmentfläckar till perfekt porslinshy. Vi har tagit reda på allt du behöver veta om behandlingen!

Vad är Dermapen?

Dermapen är en behandling med nålar. Behandlingen ökar hudens egen produktion av kollagen, reducerar ärr och fina linjer samt minskar porernas storlek. Resultatet blir en jämnare och fastare hud med mer lyster. Syror och nålar är några snäpp effektivare mot envisa pigmentfläckar och tar huden ett extra språng mot fantastisk lyster. Dermapen är den största hypen på salongerna just nu – inte så konstigt eftersom behandlingen ger ett oslagbart resultat. Tolv sterila engångsnålar skapar upp till 1300 mikrostick i huden per sekund. Det ger en kollagenstimulerande effekt djupt ner i huden men också små kanaler som ökar hudens upptagningsförmåga av fukt och näring från den efterföljande masken.

LÄS OCKSÅ: Skönhetsredaktören: ”Jag är över 30 och min hy har aldrig varit bättre – här är mina tips”

För vem är Dermapen-behandlingen?

För dig som har acneärr, förstorade porer eller upphöjda ärr. Vill du tona ner rynkor och fina linjer kan en Dermapen-behandling vara ett bra alternativ.

Det här låter bra, men hur går det till?

Börja alltid med att boka in en konsultation med en auktoriserad hudterapeut. Under besöket går ni igenom vad som passar just din hy och vilket resultat du kan förvänta dig. Själva behandlingen tar mellan 5 och 30 minuter. Du får först en bedövande kräm. Därefter behandlas huden med en liten ”penna” med 12 sterila engångsnålar, som gör cirka 1300 hål per sekund. Nålarna som används i Dermapen-behandlingen skapa små microkanaler, som gör det möjligt att slussa in aktiva ämnen, som till exempel hyaluronsyra, ned på djupet i din hud. Microkanalerna stimulerar också produktionen av kollagen. Avslutningsvis smörjs ansiktet in med en skön, svalkande hudkräm.

Hur många behandlingar behövs för att mina acneärr ska försvinna?

Det varierar från person till person, men vanligtvis krävs cirka 5-6 behandlingar för att nå ett optimalt resultat. Många ser resultat redan efter första behandlingen.

Vad ska jag tänka på efter en behandling med Dermapen?

Huden kan vara lite röd och svullen efteråt. En del kan också uppleva samma känsla som efter en lättare solbränna. Det brukar lägga sig efter en till två dagar. Det är viktigt att du inte rör vid ansiktet för mycket efter behandlingen. Du bör inte heller träna eller bada bastu efteråt. Smink ska du undvika i minst ett dygn.

Funkar inte Dermapen?

Alla behandlingar fungerar olika på alla. Om du inte ser resultat av Dermapen efter första gången kan det vara bra att testa en gång till. Vissa typer av hy behöver djupare behandling än andra.

Skönhetsskribent Emma Veronica testar behandlingen – före och efter-bilder

Dermapen är en de mest omtalade hudbehandlingarna just nu. Var det värt smärtan? Du får svaret här. Foto: Emma Veronica

Emma Veronica är skönhetsskribent. Här skriver hon om sin ärliga upplevelse före, under och efter en Dermapenbehandling. 

”Om man säger microneedling tänker de flesta på Kim Kardashians blodselfie eller en typ av plastig roller som rullas över huden (som du för övrigt vill undvika till varje pris eftersom den inte penetrerar huden lodrätt, utan kränger sig igenom hudlagret och sliter upp det). Dermapen skulle kunna beskrivas som Rolls-Royce-versionen av denna. Dermapen själva menar att det kan hjälpa vid håravfall, som läppförstoring, mot rynkor, pigmentfläckar, akneärr, you name it. 

En behandling kan liknas vid att bli tatuerad i ansiktet med ungefär 1 300 nålstick per sekund – det känns, med andra ord, men det är långt ifrån så farligt som man föreställer sig och du kan dessutom be din behandlare om lokalbedövande salva. Syftet med hålen är att transportera ner produkt genom de mikroskopiska hålen samt att stimulera (provocera?) kollagenproduktionen genom en ’kontrollerad skada’. 

Jag valde tillsammans med Tiina Nordahl på kliniken Art Face i Stockholm att behandla med en kortare nållängd tillsammans med ett fuktboostande serum. De flesta får en rodnad efter behandlingen, något jag nästan helt slapp på grund av nämnda nållängd i kombination med en ganska tålig hud. Är du ute efter glowboost – för gloweffekten som infann sig redan dagen efter går sannerligen inte att förneka – är Dermapen ett snabbt och effektivt alternativ, men se till att låta huden återhämta sig fullt mellan behandlingarna. 

Dermapen är en väldigt kostnadseffektiv behandling för hudterapeuter att utföra, så ha känselspröten framme och lita på din intuition när det kommer till besöksfrekvensen och antal behandlingar du faktiskt behöver.”

LÄS OCKSÅ: ”Så funkar retinol – och därför är det ren magi för din hy”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!