Artikeln innehåller annonslänkar

Foto: Frauke Fischer

Här är ansiktsmaskerna som ger synliga resultat direkt – vi har testat 24 stycken!

Bäst i test – ansiktsmasker är oslagbara när vi vill ha synliga resultat direkt – oavsett om vi vill tajta till huden, återfukta, dra ihop porer eller kanske motverka finnar. Nya generationens supermasker är dessutom selfievänliga. Vi har testat olika sorters ansiktsmasker och nattmasker – från peel off till klassiska uppstramare – och valt ut skönhetsvärldens bästa och mest fotogeniska undergörare.

Ansiktsmasker bäst i test – innehåll

1. Ansiktsmasker som tajtar till huden

2. Ögonmasker som tar bort påsar och puffighet under ögonen

3. Bubbliga ansiktsmasker som förebygger finnar

4. Uppstramande och utslätande ansiktsmasker – sheetmasks

5. Nattmasker – ansiktsmasker som verkar medan du sover

6. Ögonmasker – bäst i test

1. Ansiktsmasker som tajtar till till huden

Glamglow Gravitymud firming treatment
Lovar:
Tillfälligt lyft med fastare konturer och jämnare hudton.
För vem? Du som snabbt – om än temporärt – vill överlista tyngdlagen och flytta upp ansiktet en våning.
Det finstilta: En mask som ändrar färg från pärlemorvit till silver måste ju vara lite magisk. Hollywoodfavoriten Glamglows mest Instagramvänliga mask innehåller filmbildande polymerer som likt en osynlig strumpbyxa tajtar till och lyfter, medan ingredienslistan lovar fukt och klarare hudton. I sann Askungeanda håller lyfteffekten tyvärr bara i några timmar, men ger i gengäld en perfekt grund för partymakeupen.
Mer info och köp ansiktsmasken här (länk till Kicks). 

 

Tre andra ansiktsmasker som tajtar till och ger ett lyft:

MUMMA FÖR MUSKLERNA. Clarins Extra firming mask, 75 ml. Hjälper ansiktsdragen att slappna av så att spänningslinjer släpper. Mer info och köp här (länk till Åhléns.) 

OSYNLIG STRUMPBYXA. Babor HSR lifting extra firming foam mask, 75 ml. Formar en nätstruktur på hudytan som ger ett omedelbart mikrolyft. Mer info och köp här (länk till Åhléns). 

Glamglow, Gravitymud firming treatment.

2. Ögonmasker som minskar linjer, påsar och svullnad under ögonen

Peter Thomas Roth 24K gold pure luxury lift & form hydra gel eye patches. Lovar: Fuktfest, omedelbar uppstramning och minskad synlighet av linjer och svullnad.
För vem? Tröttmössor och torrisar.
Det finstilta: Kan du tänka dig något mer dekadent än ögonplåster i 24 karats guld? Tack vare ingredienser som spänstboostande kollodialt guld, återfuktande hyaluronsyra och avsvällande koffein ger maskerna effekten av att ett lyxigt litet strykjärn har slätat ut linjer och påsighet. Allt på bara tio minuter!
Mer info och köp här (länk till Lyko.)  

Tre andra ögonmasker som tar bort påsar och svullnad under ögonen:

FÖRSTA FUKTHJÄLPEN. Verso 8 Reviving eye mask, 4 st. Hyaluronsyra och retinol 8 skruvar tillbaka klockan runt ögonen. Mer info och köp här (länk till Lyko.)  

SKÖNHETSSÖMN PÅ LAPP. Rodial Dragon's blood eye masks, 8 st. Lugnar irritation, återfuktar och tar bort påsar och mörka ringar. Mer info och köp här (länk till Kicks.)  

STRESSHANTERING. Estée Lauder Stress reliefeye mask, 10 st. Första hjälpen efter festnatten eller flygresan. Gör huden mjuk, smidig och fräsch. Mer info och köp här (länk till Feelunique.). 

Peter Thomas Roth 24K gold pure luxury lift & firm hydra-gel eye patches, 60 st (räcker till 30 användningar). Foto: frauke fischer

2. Peel off-masker: ansiktsmasker för stora porer och pormaskar

Origins Ginzing peel off mask to refine and refresh
Lovar: Att tajta till porerna, avlägsna döda hudceller, pigga upp och ge jämn hy med ny lyster och energi.
För vem? Oljig eller kombinerad hy med stora porer, eller glåmiga kinder som behöver en nystart. Skippa om hyn är känslig.
Det finstilta: Det finns något djupt tillfredsställande med masker av peel off-typ. Ett tjockt lager får stelna och dras av under skräckblandad förtjusning för att avslöja en klarare, pånyttfödd hud. Applicera ett jämntjockt lager. Är masken för tunn blir den svår att skala av i ett stycke, och håll dig bara borta från ögonbryn och babystrån i hårfästet. Peel off-masker har ofta en porsammandragande och exfolierande effekt, vilket gör att resultatet syns direkt. Peelande fuktsyror, kaffebönor och ginseng i Origins kopparmask ger huden en rejäl energikick.
Mer info och köp ansiktsmasken här (länk till Kicks).

Tre andra peel off-masker att testa:

SUPERFUKT MED ALGER. Dr Dennis Gross Hyaluronic marine hydrating modeling mask, 4 st. Smurfblå magi levererar fuktmättad persikospänst. Mer info och köp här (länk till Lyko).

(SUDD-)GUMMIMASK. Bliss Mask-a-peel radiance revealing mask rubberizing mask, 3 st. Klarare hudton och mindre porer med alger och vitamin C. Mer info och köp här (länk till Åhléns). 

LASTAD MED LYSTER. Exuviance Rejuvenating treatment mask, 74 ml. När masken dras av har milda peelingsyror och vitaminer gett glåmig hud en total makeover. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel).

Peel off-mask, Origins Ginzing peel offmask to refine and refresh. Foto: frauke fischer

3. Bubbliga ansiktsmasker med syre – bra för att förebygga finnar

Bubbelmask Exuviance Bionic oxygen facial
Lovar:
Att syresätta på djupet, peela bort döda hudceller, stimulera cellförnyelsen och ge stressad hud ny livslust.
För vem? Alla som känner att huden behöver en nytändning, kanske efter en stressig period, festhelg eller långflygning. Bonus att aknebakterier trivs mindre bra i syrerik hud.
Det finstilta: Har du också sett skumtomtar i Instagramflödet? Ansiktsmasker som bubblar och skummar är inte bara selfievänliga utan också effektiva för att pigga upp trött eller stressad hud. Applicera på ett rent ansikte, och invänta bubblandet när syre frigörs och transporterar in alla aktiva ingredienser i huden. När skummet försvunnit har masken verkat klart, och det är bara att skölja och beundra effekten. Som att checka in huden på express-spa i en sodastream.
Mer info och köp ansiktsmasken här (länk till Nordicfeel). 

Tre andra ansiktsmasker som skummar:

NYSTART I SPEGELN. Filorga Scrub & mask, 50 ml. Peelar bort döda hudceller och syresätter för en synbart jämnare hud. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel).

UPPIGGANDE SYREBOOST. Dr Brandt Oxygen facial, 50 ml. Som att checka in med sin stressade ansiktshud i en syretank – minus klaustrofobin. Mer info och köp här (länk till Nordicfeel).

UTJÄMNANDE SKUMMIS. Peter Thomas Roth Brightening bubbling mask, 100 ml. Får glåmig hud att klarna upp som en solig sommardag. Mer info och köp här (länk till Eleven.) 

Bubbelmask Exuviance Bionic oxygen facial. Foto: frauke fischer

 4. Uppstramande och utslätande ansiktsmasker – sheetmasks

Dr. Jart+ Neck & chin lift
Lovar:
Ge käk- och halsområdet omedelbar spänst, minska fina linjer och dämpa svullnad.
För vem? Alla som vill tajta upp den så kallade Y-fronten och få en tillfälligt tydligare käklinje.
Det finstilta: När vi åldras minskar hudens naturliga mängd av kollagen och elastin, som ger fyllighet och spänst. Även spända käkmuskler kan bidra till att huden sitter lösare och käkkonturen trillar nedåt. Lägg till vårt ständiga stirrande ner på skärmar, och Y-fronten lever farligt. Den här smarta mojängen från masknationen Sydkorea är en bomb av uppstramande och utslätande ingredienser, och ger en akupressurliknande effekt som ökar blodcirkulationen och dämpar svullnad.
Mer info och köp här (länk till Asos).

En annan ansiktsmask som stramar upp hakpartiet:

NYTÄNDNING I Y-FRONTEN. Magicstripes Chin & cheek lifting mask, 5 st. Massageliknande effekt med koffein som får fart på cirkulationen och skulpterar konturen. Mer och köp här (länk till Åhléns).

Elastisk hals- och kindmask Dr Jart+ Neck & chin lift. Foto: frauke fischer

5. Nattmasker – ansiktsmasker som verkar medan du sover

En nattmask verkar medan du sover och ger möjlighet att vakna upp med en fuktmättad och uppstramad hud. Damernas Värld har testat nattmaskerna som lovar en äkta skönhetssömn.

Test av sex populära nattmasker:

Hydra lagoon overnight mask, 50 ml, M Picaut
Efter en natt ihop med den här vännen blir huden återfuktad och magiskt slät med en hint av lyster, ungefär som effekten av en primer. Masken sjunker in snabbt och den hygieniska pumpflaskan gör det lätt att dosera. Bra ingredienser och ett pris som får plånboken att jubla. Räddar de flesta av hudens krissituationer, från vinterkyla till svidande sommarbränna. "Masken är en wow-upplevelse från början till slut. Crèmen är mjuk som en kashmirtröja, urskön att massera in och doftar friskt av citrus. Det ser ut som om jag fått en ansiktsbehandling.
"Bäst i klassen när det kommer till ekologisk hudvård", säger skönhetsredaktör Maria Ahlgren.
Betyg: 5.
Mer info och köp här (länk till Nordic Feel). 

Skin caviar luxe sleep mask, 50 ml, La Prairie
Innehåller exfolierande papayaenzym som får huden att stråla. På morgonen är huden fastare, fylligare och fuktmättad. "Crèmen smälter in på ett fantastiskt sätt. Min trötta, glåmiga hud har äntligen fått nytt liv. En superlyxig hudräddare!" säger skönhetsskribent Veronica Henriksson. Dryg, men minus för väldigt högt pris.
Betyg: 4,7.
Mer info och köp här (länk till Kicks).

Recovery mask, 50 ml, Acasia Skincare
Lös crème som sjunker in imponerande bra. Funkar utmärkt på reaktiv hud och trollar bort torrhetsfläckar. Har hudstärkande ingredienser. Jobbar också lugnande, återfuktande och närande med oljor som tonar ner rodnad och lämnar friska nyponkinder. Huden blir spänstig och synbart piggare. En perfekt återställare när ansiktet krisar.
Betyg: 4,6.
Mer info och köp här (länk till Lyko).

Cellular performance extra intensive mask, 75 ml, Sensai
Dryg men något rinnig mask som måste appliceras ett bra tag före läggdags för att hinna gå in. Effektiv mot ålderstecken och ger nytt liv till trött hud. "När jag sköljt bort masken på morgonen är hudytan jämn och fin, även innan jag applicerat min dagcrème. Bra effekt, men priset drar ner betyget", säger redaktionschef Jenny Bergquist.
Betyg: 4,4
Mer info och köp här (länk till Åhléns). 

Skin recovery hydrating treatment mask, 118 ml, Paula's Choice
Mild och doftfri mask som passar alla hudtyper men är extra bra för torr och känslig hud med rodnad och irritationer. Härlig fuktboost som gör huden len och rejält återfuktad med hälsosam lyster. Dämpar rödhet, trollar bort fnas på kinderna och ökar hudens tålighet. Crèmen är fast i konsistensen och lätt att jobba med. Väldigt prisvärd!
Betyg: 4,9
Mer info och köp här (länk till Skincity). 

Multivitamin power recovery masque, 75 ml, Dermalogica
Innehåller A-, C- och E-vitamin, som gör underverk för hudens återhämtning. Lakritsroten i masken reducerar rodnad och lugnar hyn. Passar extra bra på äldre hud, då den jobbar med fina linjer och återställer spänst och lyster. Crèmen har en rik och något klibbig konsistens men färgar av sig lite på vita örngott. Smidig och resevänlig tub.
Betyg: 4,8
Mer info och köp här (länk till Nordicfeel).

Foto: iStock

Guide: Allt du behöver veta om nattmasker

Vem behöver en nattmask? 

De flesta kan se tydliga effekter och känna sig ovanligt fräscha efter att ha sovit med en nattmask. Men om du har riktigt torr hy i behov av en rejäl fuktboost kommer du generellt sett att känna av störst skillnad på kort tid och kunna se en riktig askungeeffekt redan morgonen efter.

När ska jag använda den? 

Egentligen varje gång som du behöver det där lilla extra i hudvårdsrutinen. Som de tillfällen då din hy är väldigt utsatt - under en långflygning med övernattning, i ett hotellrum med luftkonditionering eller när du har utsatt huden för mycket sol, avgaser eller kyla under dagen. Nattmasker är ofta suveräna på att skydda hudbarriären från extra fuktförlust under natten, samtidigt som de ger näring och stärker hyn.

Vad är det för skillnad på en nattmask och en nattkräm

En nattmask är som en nattkräm på steroider, och extra mättad mednäringsrika, aktiva ingredienser.

Behöver jag applicera en nattkräm ovanpå nattmasken

Nej, det räcker med masken.

Vad skiljer en nattmask från en vanlig ansiktsmask?

Masker som vi inte behöver tvätta bort fungerar ofta lika bra både dag som natt, men den stora skillnaden när det gäller dem som kallas nattmasker är ofta att formulan är uppbyggd så att den kan verka under en lång tid och innehåller reparerande ämnen som huden behöver under natten och som förseglar huden och förhindrar att den förlorar fukt, vilket den tenderar att göra medan vi sover. Formulan ska självklart fungera utan att kleta av sig och fläcka ner lakanen också.

Kan jag använda min nattmask varje kväll?  

Vissa masker, som de rena törstsläckarna, är perfekta att använda som en kur och kan helt ersätta nattkrämen under perioder - men det gäller inte alla, så läs noggrant på förpackningen. Nattmasker innehåller ju ofta mer aktiva ingredienser än krämer, så ta det säkra för det osäkra och börja långsamt för att se hur mycket din hy mår bra av - vissa kan uppleva att huden blir överstimulerad. Detoxmasker och nattmasker med syra bör du oftast använda max en till två gånger i veckan.

Ska jag addera serum eller olja under nattmasken för att göra den extra effektiv? 

Det kan du göra, men det beror lite på vilken typ av mask och vad för serum du använder. En del masker som innehåller exfolierande syror ska inte blandas medexfolierande serum eller rengöringar, medan ett serum med hyaluronsyra kan ge återfuktande, plumpande masker en extra skjuts.

Vad gör jag när jag vaknar på morgonen? 

Titta dig i spegeln och beundra ditt nyvunna glow! Tvätta dig därefter med en mild, återfuktande rengöring, spritsa ansiktet med toner och kör sedan din vanliga hudvårdsrutin.

LÄS ÄVEN: Se vilka produkter som blivit bäst i våra ambitiösa test!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!