Foto: Jason Lloyd Evans

Så motverkar du statiskt hår – produkter och enkla tips som hjälper

Har du också tröttnat på att ditt hår är helt statiskt? Det finns hjälp att få! Här har du fem knep som alla råder bot på statiskt hår, ett av dem är perfekt om du är ute i sista minuten.

Med fallande temperaturer kommer statiskt hår ofta som ett brev på posten. Vi guidar dig till hur du motverkar elektriskt hår – och hur du bekämpar de statiska hårstråna när olyckan är ett faktum.

1. Statiskt hår kan behöva fukt

Blir ditt hår ofta statiskt kan det ha ett underskott på fukt. Se därför till att alltid använda balsam efter varje tvätt. Att göra en inpackning regelbundet gör också underverk. En gång i veckan räcker fint men är ditt hår riktigt fattigt på fukt kan det behöva två behandlingar.

LÄS MER: Hårinpackningar som räddar torrt hår – här är bäst i test

2. Hårolja kan förebygga

Ett statiskt hår känns ofta flygigt. Ett knep är att använda produkter som tynger ner stråna och gör dem mindre lätta. Du kirrar biffen med antingen en hårolja som binder samman hårstråna och gör dem mindre benägna att bli elektriska.

LÄS MER: Hårolja mot frissigt hår – här är bäst i test (med och utan silikoner!)

3. Hårspray mot statiskt hår

En hårspray som ska förhindra statiskt hår är väl investerade pengar. Spraya sprayen i din borste eller kam och kamma igenom håret som ett sista steg i din styling. Glöm inte att rengöra din kam eller borste regelbundet, eftersom sprayen kan göra dem en smula kletiga.

LÄS MER: Hårspray som ger håret stadga – här är bäst i test

4. Undvik starka produkter

Undvik alltför starka hårprodukter som torkar ut håret, de bidrar också till att göra hårstråna statiska. Ingredienser du ska undvika är alkohol och kemikalien sodium lauryl sulfate (som ofta förkortas SLS på förpackningens baksida).

LÄS MER: Balsammetoden räddade mitt hår – se före och efter-bilder

5. Handkräm kan hjälpa mot statiskt hår

Är ditt hår redan statiskt och flygigt? En klick handcrème råder bot på problemet på ett kick. Applicera lite handcrème i handen, gnugga handflatorna mot varandra och applicera sedan crèmen i långa, svepande tag längs dina hårrötter. Undvik hårbotten, lite handcrème där gör bara att ditt hår sett fett ut.

LÄS MER: Så blir du av med fett hår (schampo, huskurer och tips!)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!