Foto: Estrop-Barcelona

På jakt efter en ny frisyr

Damernas Världs skönhetsredaktör och skönhetsbloggare Carin Karlsson svarar varje vecka på läsarnas skönhetsfrågor här på Damernas.se. 

VECKANS FRÅGA: Hej Carin!
Jag har långt hår men det är lite slitet och jag är sugen på en ny frisyr. Vilken sorts frisyr är trendig i vår och kan du tipsa om hur jag kan styla den isåfall?
/Sara

Svar: Hej Sara!
En frisyr som är trendig den här våren (och som jag själv är väldigt sugen på just nu) är den axellånga pagen. Det är en frisyr som du kan styla på många olika sätt och den är fortfarande så pass lång att du kan sätta upp håret om du skulle tröttna på att ha det utsläppt. Den fungerar även med eller utan lugg. 

Olika stylingversioner: 

1. I rufsiga vågor . Låt gärna håret självtorka om du har lite självfall och spraya sedan i saltvatten  och krama upp dina naturliga vågor. Om du inte har något självfall kan du göra stora vågor i håret med hjälp av en stylingtång som du sedan borstar igenom och sprayar saltvattenspray över för en tuffare textur. 

Foto: Estrop-Barcelona

Dries van Noten

2. Slätt och blankt. Spraya en värmeskyddande spray över hela håret och krama sedan i en hårcreme som motverkar frissigt hår och blås det torrt, gärna samtidigt som du borstar det slätt. Använd vid behov en stylingtång för att släta ut eller vika till topparna. 

Foto: Estrop-Barcelona

Lacoste

3. Testa en retro-stil med lagda lockar som den stilen som modellen och skådespelerskan Jaime King körde på modeveckan i New York. Bilden är från hennes instagram. Använd då en stor locktång eller spolar och låt håret på hjässan ligga slätt och lockarna börja nedanför öronen. 

Skådespelerskan Jaime King

Lycka till!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!