Artikeln innehåller annonslänkar

Få lockarna att hålla hela kvällen med Damernas Världs bästa tips.
Få lockarna att hålla hela kvällen med Damernas Världs bästa tips. Foto: Jason Lloyd Evans

Steg för steg: Så gör du trendiga, stora lockar – som håller hela festen

Festsäsongens snyggaste hår är en perfekt kombination av glamouröst och bohemiskt – lagom lockigt, lagom glansigt och precis lagom lättstylat. Damernas Värld visar hur du får till perfekt resultat som håller hela kvällen.

Lösa, mjuka lockar utborstade till max och försiktigt vågade längder med mycket glans står för den lediga delen av trendskalan för säsongen. Känslan är aningen mer polerad och har mer lyster än tidigare perioders mer surfiga texturer, men med en tydligt otvungen aura som ger en perfekt balans till festligt röda läppar och glittriga skuggor.

LÄS OCKSÅ: Trendiga håraccessoarer som gör dig festfin på en sekund

Vi preppar håret med årets it-produkt, en hårbottensskrubb, för att avlägsna orenheter och gamla produktrester. Det gör håret mer lättarbetat samtidigt som det främjar volym och glans – nyckeln till en bra styling.

Stora lockar hos Isabel Marant. Foto: Jason Lloyd Evans

Hos Isabel Marant är avslappnade lockar mer regel än undantag, i år kurerade av stjärnstylisten Damien Boissinot som gett dem precis rätt mängd separation och edge med hjälp en en gnutta vax längst ut i topparna. Fördelen med den här typen av frisyr är att den är bärbar för de flesta och kan fixas på nästan alla hårtyper, antingen med hjälp av en locktång modell större på det raka håret, eller med en rejäl dos antifriss-crème och en borste som lugnar ett vildare svall för den som är naturligt lockig.

Men hur får man egentligen lockarna att hålla? Vi guidar dig med rätt produkter och tips.

LÄS OCKSÅ: Största skönhetstrenderna 2020 – och så bär du dem

1. Tvätta håret med volymschampo 

Börja med att tvätta håret med volymschampo – gärna kvällen innan för att få rätt textur på håret när det ska lockas. Ett volymschampo ger håret en strävare känsla som får lockarna att hålla länge, så lämna mjukgörande och glansgivande produkter på hyllan och investera i ett riktigt vavavoom-schampo.

Uppfriskande, volymgivande schampo, Grow volume schampoo, Mádara. Läs mer och köp här.

Volymschampo från Mádara.

2. Föna med produkter som får lockarna att hålla

Föna in en volymprodukt som ger håret mer struktur för att skapa bättre förutsättningar för att lockarna ska hålla. En tumregel är att allt jobb du gör innan du lockar håret är det som kommer få dem att hålla flera dagar.

Volym- och formgivande serum, More inside texturizing serum, Davines. Läs mer och köp här.

Volymserum från Davines.

3. Välj rätt locktång

Rätt locktång är A och O för att få hållbara lockar. Investera i en smal locktång för att få täta lockar som håller hela kvällen.

Locktång, Rose quartz defined curls 19 mm curling tongs, Babyliss. Läs mer och köp här.

Locktång för hållbara lockar från Babyliss.

 

4. Locka på rätt sätt – och låt lockarna svalna

Dela in håret i sektioner och jobba underifrån. Locka håret tight, nästan som skruvlockar – du kommer ändå borsta ut dem senare. Det viktigaste att komma ihåg är att du måste låta lockarna svalna innan du rör dem eller jobbar vidare med dem – annars kommer frisyren falla platt innan du går utanför dörren. Vill du garantera att frisyren håller hela kvällen kan du fästa lockarna med hårnålar för att fixera formen ytterligare medan håret svalnar. Vänta minst 20 minuter efter du har lockat håret innan du applicerar efterföljande hårspray och andra produkter.

Vårdande, frisstämjande och återfuktande lotion för långa längder,
Waterfall moisture shine lotion, R+Co. Läs mer och köp här.

Lotion för långa längder från R+CO.

5. Använd rätt hårspray och torrschampo 

Ett lockigt svall behåller du självklart med en bra hårspray – men var noga med att inte överdosera. Lita på förjobbet du gjort (det är det som får lockarna att hålla i längden!) och spraya bara hårsprayen som en sista touch up. Toppa med ett texturgivande torrschampo som ger den lilla extra volymen både i hårbotten och längderna.

Hårspray med extrem stadga utan att klibba, Laque Noire, Kérastase. Läs mer och köp här.

Hårspray från Kérastase som hjälper till att få lockarna att hålla.

Torrschampo/ stylingpasta som ger håret textur, Dry shampoo paste 05, Redken. Läs mer och köp här.

Torrschampo från Redken.

 

6. Borsta ut lockarna med rätt borste

Yes, när du har gått igenom alla steg är risken överhängande att håret känns krulligt snarare än lyxigt lockigt. Och då är det dags att gå på hårborsten. Välj en hårborste som ger glansig yta och som verkligen borstar ut lockarna för perfekt resultat. Toppa en sista gång med lite hårspray och du är ready to go!

Hårborste som fångar små strån och ger en slät och glansig yta, Smooth & shine brush, Björn Axén.  Läs mer och köp här.

Hårborste från Björn Axén.
Lär dig att få lockar som håller hela kvällen! Foto: Jason Lloyd Evans

LÄS OCKSÅ: Så får du perfekta lockar som håller hela dagen – utan värme

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!