Foto: Jason Lloyd-Evans

Vinterns 10 hetaste hårtrender – guide till frisyrerna och klippen

Välkomna ”The Shag” och stora rosetter, damiga frisyrer och stilfulla snagg. Höstens och vinterns hårtrender 2020 tittar lika delar bakåt som framåt, visar på bredd och spänner över det breda trendspektrat. Damernas Värld listar håren vi talar om i höst och vinter!

Hårtrend 1: Ladylike

Perfekt fönat eller klassiska lockar, inte minst i ett kortare hår, ger en glamouröst fixad aura värdig den krispiga delen av säsongen. Värmespolar är ett bortglömt knep för att åstadkomma den här typen av lätt retroaktiga frisyr som syntes på bland annat Lanvins visning för hösten. Glöm inte att föna håret helt torrt innan du rullar upp det på värmespolarna och att du sedan måste låta håret svalna ordentligt innan du borstar igenom lockarna: då håller de sig bättre.

LÄS OCKSÅ: Så får du perfekta lockar som håller hela dagen – utan värme

Foto: Jason Lloyd-Evans
Bella Hadid efter Lanvins visning i Paris. Foto: CLAUDIO LAVENIA / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE

Hårtrend 2: Låg hästsvans

Den låga hästsvansen, enkelt borstad och fäst i nacken med en liten svart snodd, tar guldmedaljen som säsongens absolut enklaste frisyr. Hos Carolina Herrera var håret slätt kammat över öronen medan Preen placerade en slinga hår under örat: båda sätten uppdaterar svansen och ger den en mer stylad känsla för kvällen.

LÄS OCKSÅ: Skönhetsredaktören: ”Så fick jag drömsvallet jag alltid drömt om”

Victoria Beckham FW20. Foto: Jason Lloyd-Evans
Carolina Herrera FW20. Foto: Jason Lloyd-Evans
Preen FW20

 

Hårtrend 3: Mikroflätor

Konstnärligt skapade flätor var en stor trend redan i våras, men ambitionsnivån har (turligt nog för oss mindre fingerfärdiga) sänkts rejält och enstaka flätor i ett i övrigt ganska ofixat hår är i stället parollen för hösten. Få flätan att hålla och ge den stuns med en liten gnutta mjuk, texturgivande pasta eller ett vax och fäst den sedan med en transparent snodd längst ner i toppen. C’est tout!

LÄS OCKSÅ: Bästa frisyrerna för dig med tunt hår

Zimmerman FW20. Foto: Jason Lloyd-Evans
Foto: Jason Lloyd-Evans.

Hårtrend 4: Håraccessoarer som syns 

Diadem, rosetter, scarves, bandanas och Guccis strassdiadem (en av våra favoriter) bevisar att mer är mer när det gäller hösten håraccessoarer. Vi förnyar vardagsfrisyren med en scrunchie i XXL-size och döljer gärna vinterns (post-)mössfrisyrer med ett bredare hårband.

LÄS OCKSÅ: Så får du hållbar volym – frisyrer och produkter som funkar

Fendi FW20 Foto: Jason Lloyd-Evans
DIOR FW20 Foto: Jason Lloyd-Evans
Giambattista Valli FW20 Foto: SEAN_CUNNINGHAM / Sean_Cunningham

Hårtrend 5: Halvuppsättning

Hårgurun Sam McKnight satte halvuppsättningen på kartan med sin drömlika 70-talsinspirerade frisyr för Chanel, där lösa lockar romantiskt ramade in ansiktet i en ”gotisk viktorianskt” stil, enligt Sam själv. Frisyren ser både enkel och avslappnad ut – och är det – men den kräver ändå lite förberedelser. 

Locka håret med en tång modell större och avsluta med en torr texturspray samtidigt som du separerar vissa delar av sidopartierna längs med längderna med fingrarna för att skapa en perfekt, lite fixat frissig känsla. Det tar udden av flickigheten och balanserar frisyren perfekt.

LÄS OCKSÅ: 8 vanliga missar som får ditt hår att se slitet ut

Tory Burch FW20. Foto: Jason Lloyd-Evans

 

 

Chanel FW20

Hårtrend 6: Klipp riktigt kort frisyr

De riktigt korta klippen har gått från statement till mainstream på bara något år och bärs på minst en handfull modeller under varje visning. Vi påminns om hur lätt även korta frisyrer kan varieras och förändras, både beroende på stil och ansiktsform, men också på hårets nivå av utväxt. Dessutom är det mycket lättare att göra roliga färgförändringar.

LÄS OCKSÅ: 23 inspirerande korta klipp – från page till pixie

Balmain FW20 Foto: Jason Lloyd-Evans
Modellen Maike Inga mellan visningar i Paris. Foto: FRANCESCO GILI / ALL RIGHTS RESERVED - FRANCESCO GILI
Dior FW20. Foto: Jason Lloyd-Evans

Hårtrend 7: Perfekt page

Loewe FW20 Foto: Jason Lloyd-Evans
Kaia Gerber i pageperfektion - och mikrofläta. Foto: FRANCESCO GILI / ALL RIGHTS RESERVED - FRANCESCO GILI

Hårtrend 8: The shag

Om pagen står för lättskött fräschör står ”the shag” för en helt annan typ av estetik; rockig och klippt i flera lager. Från luggen ut i längderna håller håret ihop i nästan ett enda stycke. Tänk David Bowie eller Jennifer Anistons ”the Rachel” och du förstår vad det handlar om. Frisyren går vanligtvis från käkens linje ned till axlarna och är i år mestadels representerad som lockig. 

Longchamp FW20. Foto: Jason Lloyd-Evans
Modellen Mica Arganaraz. Foto: ROSDIANA CIARAVOLO / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE

Hårtrend 9: Paris-luggen

Höstens lugg slutar strax under ögonbrynen och har en mjuk gardinform som ramar in ansiktet och känns väldigt fransk i stilen. Föna till formen med en liten borste: jobba dock inte för mycket med en rundborste, du ska snarare ”lägga ner” luggen. Håll den fräsch och luftig med torrschampo och ett djuprengörande detoxschampo emellanåt.

LÄS OCKSÅ: Stor guide – så väljer du lugg efter din ansiktsform

Modellen Julia Stegner hos Balmain FW20. Foto: Jason Lloyd Evans

Hårtrend 10: Spegelblankt och plattat

Hos både Missoni och Prada visades ett spikrakt och gnistrande glansigt hår som kändes effektfullt men samtidigt enkelt. Gemensamt var också att håren var jämntjocka ner till de tvärt avklippta topparna, något som ofta kräver löshår eftersom det naturliga är att håret är tunnare nertill. Dock kan texturen lätt härmas, utan överdrivet slitage på håret, med hjälp av den nya generationens plattänger.

Prada FW10 Foto: Jason Lloyd-Evans
Missoni FW20 Foto: Jason Lloyd-Evans

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!