Bäst i test spraybalsam.
Bäst i test spraybalsam. Foto: Jason Lloyd-Evans/Fransesco Gili

Spraybalsam och leave-in balsam som återfuktar håret -Bäst i test!

Spraybalsam eller leave-in balsam är bra för dig med torrt och frissigt hår och som vill addera mer fukt. Men balsamspray funkar också som extra vårdande stylingprodukt och är riktigt bra på trassliga barnhår. Damernas Värld har spanat in några spraybalsam som kan få bukt på frissigt hår - här är våra bäst i test!

Ett spraybalsam eller ett leave-in balsam är en vårdande produkt som tillför fukt och som inte ska sköljas ur utan vara kvar i håret och verka. Det kan också ofta användas i torrt hår som en stylingprodukt. Spraybalsam eller leave-in conditioner som det heter på engelska, passar extra bra på vintern och mellan säsonger när håret ibland blir extra torrt och tappar stuns.

Nyckeln till ett välmående och vackert hår är fukt. Om håret är torrt, frissigt eller trassligt kan det vara svårt att styla och skapa en snygg frisyr. Ett spraybalsam eller leave-inbalsam kan vara lösningen, särskilt om du har svårt att hitta ett balsam som återfuktar ditt hår ordentligt. Vanliga balsam passar heller inte alla hårtyper. Tunt hår kan lätt kännas tungt efter användning av traditionellt balsam. 

Spraybalsam och leave-in conditioner Bäst i Test: 

Bäst: Leave-in balsam från Unite som reder ut trassligt hår 

7 seconds från Unite.

Unite, 7 seconds condition leave in detangler.
Spraybalsam som genast reder ut trassligt hår, ger volym till tunnare hår och återfuktar torra hårtoppar utan att tynga ned håret eller ge det en fet känsla. Reparerar håret samtidigt som det skyddar mot UV-strålar och heta värmeverktyg. Dessutom doftar det riktigt gott!
BETYG: 4,8.
Mer info och köp här (länk till Lyko.)  

Ekologisk spraybalsam från Maria Åkerberg 

Spraybalsam från Maria Åkerberg.

Maria Åkerberg, Hair Detangler Energy.
Balsamspray som kan användas i både torrt och blött hår och som har en fin spa-aktig doft. Tynger inte ned håret, och hjälper till att återfukta hår som är torrt och risigt. Håller håret fräscht i flera dagar. Det reder också ut trassligt barnhår utan problem! Pluspoäng för att det har naturliga ingredienser.
BETYG:
4,3.
Mer info och köp här (länk till Skincity.) 

Leave-in behandling för torrt och skadat hår 

Waterclouds Intensive Repair Treatment

Waterclouds, Intensive Repair Treatment.  
Passar specifikt för slitet och behandlat hår. Bra sprayfunktion som fördelar balsamet /leave-in-behandlingen jämnt. Reder inte ut riktigt trassligt hår men gör det mjukare och får bort allt friss. Ger även ökad volym. Fräsch doft av citrus.
BETYG: 4,0
Mer info och köp här (länk till Cocopanda.)  

Spraybalsam för färgat hår 

Pureology Color Fanatic Hair Treatment Spray

Pureology, Color Fanatic Hair Treatment Spray. Innehåller enbart veganska ingredienser och är anpassat för färgat hår. Lätt att applicera. Balsamet doftar gott och reder ut trassligt hår, som blir lätt att kamma igenom. Priset är dock lite väl högt.
BETYG: 3,9
Mer info och köp här (länk till Lookfantastic.)  

Balsamspray från Kevin Murphy 

Kevin Murphy Staying alive

Kevin Murphy Staying alive leave-in conditioner.Avsett för färgat hår. Doftar ganska starkt men gott. Reder ut bra efter schamponering men lämnar håret lite strävt. I torrt hår känns det lätt och tynger inte ner, men gör håret lite mjukare och mer följsamt.
BETYG: 3,5
Mer info och köp här (länk till Lyko.)  

Spraybalsam som funkar i torrt hår 

Aussie, Hair Insurance conditioning spray

Aussie, Hair Insurance conditioning spray. Doftar gott och fungerar bra som stylingprodukt i torrt hår, då det får håret att kännas tjockare. I vått hår reder det dock inte ut lika bra som ett vanligt balsam, och det känns lite statiskt efteråt.
BETYG: 3,0
Mer info och köp här (länk till Lookfantastic.)  

Så använder du spraybalsam i torrt hår

1. För ett torrt och frissigt hår kan det passa att använda ett spraybalsam som återfuktar håret och gör det lent och följsamt. Spraya över hela håret på cirka 10 centimeters avstånd och kamma igenom.
2. Om du har haft en frisyr där du har tuperat håret och behöver reda ut trasslet kan du spraya i ett spraybalsam och försiktigt kamma ut håret med en bredtandad kam.

Så använder du spraybalsam i vått hår

1. Om håret känns torrt eller frissigt efter att du använt schampo och balsam som du sköljer ur kan du applicera spraybalsam efter duschen och ge håret en extra omgång fukt och vård.
2. Om vanligt balsam känns för tungt i håret kan du välja att enbart använda spraybalsam efter schamponeringen.

LÄS MER: Här är bästa schampon för tunt hår - volymschampon bäst i test!  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!