Artikeln innehåller annonslänkar

Foto: Jason Lloyd Evans

Bästa frisyrerna för dig med tunt hår – så får du fyllighet och volym

Trött på att ösa volymprodukter i hårbotten för att få till ett uns av liv i ditt tunna hår? Rätt klipp gör susen – utan stylingprodukter! Damernas Värld guidar till de bästa frisyrerna för tunt hår.

Inget mer tunt hår som ser tråkigt och livlöst ut! Regel nummer ett när det kommer till mindre tjocka hår som man vill ha mer volym i är att inte ha allt för långa längder. Ett tips är att hålla sig till axellångt hår som längst och att arbeta med etapper. Men som vi alla vet är ju regler till för att brytas, så är drömmen att spara ut en lång frisyr lovar vi att du med rätt knep kan få även det att se fylligare ut. Läs vidare för att hitta klippen som ger volym till ett tunt hår!

1. Frisyr som passar tunt hår: Tjock lugg

En tjock lugg sviker aldrig ett tunt hår! Rama in ansiktet på ett fint sätt och addera fyllighet till längderna (extra voluminöst ser håret ut om du stylar med saltvattenspray och stylar det till en vågig look). 

LÄS MER: Lugg – guide och inspiration för alla ansiktsformer! 

Foto: Jason Lloyd Evans

 

2. Kort frisyr för tunt hår: Uppklippt bob

Den som klippt av håret någon gång vet att ju kortare hår, desto "tjockare" känsla. En busig pixie- eller bobklippning i olika etapper är det perfekta valet för tunt hår, dessutom är det väldigt chict!

LÄS MER: Här har vi samlat inspiration till många olika korta frisyrer 

Foto: GAT Images / © GAT Images PHOTOGRAPH FOR FASHION
Foto: © Estrop-Barcelona PHOTOGRAPH FOR EDITORIAL

 

3. Frisyr för tunt hår: Vågig lob

Har du lockigt hår? En lob (alltså en längre bob) passar lockigt, tunt hår perfekt då det adderar volym och rörelse. Har du rakt hår så misströsta inte, lob-frisyr funkar ändå – och vill du ge intryck av ett ännu tjockare hår kan du plocka fram locktången.

Foto: © Estrop-Barcelona PHOTOGRAPH FOR EDITORIAL
Foto: Jason Lloyd Evans
Foto: Jason Lloyd Evans

 

4. Tips på frisyr för tunt hår: Lång sidbena

En lång snedbena samlar håret och ger intrycket av ett tjockare och fylligare hår. Särskilt hett tips för dig som vill behålla längden på håret.

Foto: © Estrop-Barcelona PHOTOGRAPH FOR EDITORIAL
Foto: Jason Lloyd Evans
Foto: Jason Lloyd Evans

Produkttips för dig med tunt hår

När du väl har en frisyr som är anpassad efter ditt tunna och fina hår blir det mycket lättare att få ett bra resultat med vård- och stylingprodukter. Leta efter produkter med ord som ”volumizing”, ”thickening” och ”struktur” på etiketterna så hittar du rätt. Att föna håret upp och ner efter att du applicerat stylingprodukter är även ett säkert kort för att få upp volymen. 

Schampo och balsam för tunt och fint hår 

Healing volume thickening shampoo and conditioner från Lanza.

Lanza Healing volume thickening shampoo and conditioner. Rengörande duo som ger stadga och textur till håret. Silikonfritt. Mer info och köp här (länk till Lyko).

Hårinpackning för tunt och fint hår

Head & hair heal masque från Maria Nila.

Maria Nila Head & hair heal masque. Vårdande hårinpackning som stärker håret och stimulerar hårtillväxt. Mer info och köp här (länk till Kicks).

Stylingkräm för tunt och fint hår

Full thickening cream från Living Proof.

Living Proof Full thickening cream. Stylingkräm som du applicerar i handdukstorkat hår och sedan fönar upp volym med. Innehåller Living Proofs patenterade förtjockningsmolekyl som direkt får håret att kännas och se tjockare ut. Silikonfri, funkar på färgat hår. Mer info och köp här (länk till Åhlens).

Volymgivande mousse för tunt och fint hår

Fiber mousse från Lernberger Stafsing.

Lernberger Stafsing Fiber mousse. En mousse är den klassiska produkten för att få volym. Denna är dessutom UV-skyddande och vårdande för håret. Applicera i fuktigt hår och föna fram volym. Mer info och köp här (länk till Kicks).

Saltvattenspray för tunt hår

Organic texturizing salt water spray från Björn Axén.

Björn Axén Organic texturizing salt water spray. Om du inte vill använda värme på håret eller inte orkar föna det kan en saltvattenspray ge volym och struktur till din frisyr. Spraya i håret och krama fram lockar. Mer info och köp här (länk till Kicks).

Tuperingsborste för att få volym i tunt hår

Tuperingsborste från BaByliss.

BaByliss Tuperingsborste. Med en tuperingsborste kan du på ett enkelt sätt få upp volymen i håret och ge intryck av tjockare hår. Detta är dessutom ett riktigt budgetkap! Mer info och köp här (länk till Lyko).

LÄS MER: Bäst i test av locktång – fixa snygga lockar med bästa verktyget 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!