Artikeln innehåller annonslänkar

Efva Attling delar med sig av sina skönhetsfavoriter.
Efva Attling delar med sig av sina skönhetsfavoriter. Foto: Efva Attling

Efva Attlings skönhetstips: ”Bästa produkten för kvinnor över 50”

Vi kan köpa hennes dofter och smycka oss i hennes design. Men vi suktar även efter Efvas Attlings glow, något en sprudlande livsfilosofi, iskallt vatten och en gnutta krämrouge alla bidragit till. Här delar hon med sig av sina bästa produkter från badrumsskåpet!

Jag tycker att det saknas en makeuplinje för kvinnor som är lite äldre, säger Efva Attling, medan hon med rutinerad hand lägger en lätt bas framför den generösa spegeln i det mosaikklädda badrummet på Södermalm i Stockholm.
– Jag menar, titta på alla modevisningar nu, det är inte alls lika åldersdiskriminerande längre utan man ser Jane Fonda, Lauren Hutton och Jerry Hall gå dem, men det finns ingen riktigt bra makeuplinje med lite äldre kvinnor i åtanke. En sådan linje hade jag tyckt att det vore kul att göra.

Och med tanke på Efvas historia – sångerska och modell, smyckesdesigner och kvinnan bakom sju dofter, projekt som dragit in 11 miljoner till Röda Korset efter tsunamikatastrofen, ett läppstift, formgivare och en kreativ hub (ingen kan anklaga Efva för att ligga på latsidan!) – är det inte svårt att se det hända någon gång i framtiden.

”På den tiden jag jobbade som modell hade vi inte några makeupartister utan vi fick göra allting själva”

– Jag älskar smink, jag tycker att det är jätteroligt! På den tiden jag jobbade som modell hade vi inga makeupartister utan vi fick göra allting själva och jag fick tips och knep av andra modeller. Vi lärde oss att inte köra allting på en gång, utan antingen var det mycket fokus på ögon eller på läppar. I Italien var det populärt med lite bryn, så vi blekte och noppade ofta bort mycket av brynen.

En kik in i Efva Attlings badrumsskåp. Foto: Stella Cocozza

Beautyarsenalen på bilden: 

Doften Maison Francis Kurkdjian Edt. Mer info - köp här (länk till Maison Francis Kurkdjian).
Doft Amor Vincit Omnia Edt
från egna doftkollektionen. Mer info - köp här (länk till Lyko).
Hårmousse Rootlift mousse
från Lernberger Stafsing. Mer info – köp här (länk till Lyko).
Ansiktskräm L'or de vie la crème
från Dior. Mer info – köp här (länk till Åhléns).
Ögonserum Prestige Le micro-sérum de rose yeux
från Dior. Mer info – köp här (länk till Åhléns).  
Återfuktande lotion Prestige La micro-huile de rose
från Dior. Mer info – köp här (länk till Kicks). 

Än i dag uppskattar Efva möjligheten att kunna förändra sitt utseende med hjälp av makeup.
– Jag tycker det är skönt att vara fri, att man kan förändra sitt utseende, och känna ”vem är jag i dag?” Med eller utan ögonbryn, med eller utan läppstift... Det är en humörspegel, precis som vad man har på sig, förklarar Efva.

Efva: Bästa basen för en kvinna över 50

Trots det finns så klart en del återkommande favoriter, som Armani Prima Color control glow moisturizer (Mer info – köp här: Länken går till Åhléns) som både ger fukt och lätt täckning.
– Det är den bästa basen för en kvinna över 50 anser jag. Just nu är jag mellan två nyanser, så jag mixar dem och lägger på med en pensel från Face Stockholm som jag har haft hur länge som helst, säger hon.

Efva Attlings sminkfavoriter; från nagellack till läpprodukter. Foto: Stella Cocozza

Sminkarsenalen på bilden:
Multistick Multibalm från Pixies i nyansen Baby Petal. Mer info – köp här (länk till Åhléns).
Ögonbrynspenna Brow wiz i färgen Taupe från Anastasia Beverly Hills. Mer info – köp här (länk till Kicks).
Topplack Vite
från Seche. Mer info – köp här (länk till Lyko).
Läppstift Lip Twist up
från Isadora. Mer info – köp här (länk till Lyko).
Nagellack Wonder Nail
i färgen Baby Petal från Isadora. Mer info – köp här (länk till Kicks).
Läppstift Efva Attling x Matte last liquid lip
i nyans Real red från Pixi. Mer info – köp här (länk till Lyko).
Skuggprimer Shadow Insurance
från Too Faced. Mer info – köp här (länk till Sephora).
Läppenna Lip Pencil
från Mac i färgen Redd. Mer info – köp här (länk till Kicks). 

En viktig stapelvara är Pixis krämiga stift Multibalm i nyansen Baby petal.
– Det kan jag inte leva utan, det här är säkert mitt tionde. Det kör jag på kindbenen och på läpparna. Brynen fyller jag i med en tunn penna från Anastasia Beverly Hills, Brow wiz, i färgen Taupe.

– Seche Vite, den är livsviktig! Och Isadoras Lip twist up är totalt underbar. Jag brukar ha fem, sex stycken liggande lite här och var.” Här tillsammans med favoritlacket Petal rose från Isadora, Multibalm i nyans Baby petal från Pixi och Too Faceds skuggprimer Shadow insurance.  

Förlänger ögonfransarna för en naturlig look 

Efva har gjort fransförlängning hos Helena på salong Mihi Stockholm i snart nio år.
– Jag vill ha väldigt naturliga fransar och det lyckas hon med. Jag brukar stärka mina egna fransar som de andra fransarna bor på med ett serum från Medik 8 (Mer info - köp här: Länk till Eleven) och så använder jag mascara från Sensai, den klassiska 38°C (Mer info – köp här: Länk till Nordic Feel). Den har jag alltid haft. Jag har också en helt underbar skugga från Tom Ford som är så otroligt mättad i sitt pigment (Mer info – köp här: Länk till Åhléns). Där använder jag mest de två ljusaste skuggorna i paletten, säger hon.

Röda läppar till vardags 

Till fest läggs en lite tyngre foundation och eyeliner, båda från Dior, eller ett läppstift.
– Röda läppar har jag väldigt ofta, även till vardags. Det är något speciellt, det kickar i gång. När jag fick ta fram en färg till Pixi ville jag skapa den superperfekta nyansen, jag kallar min nyans Real red. Jag grundar alltid med en läpp-sealer från Know Cosmetics, No bleeding lips (Mer info – köp  här: Länkt till Åhléns), som jag kör runt konturerna, den är absolut bäst! Sedan penna från Mac och så mitt Pixi-läppstift, berättar hon.

Partybullen ger ansiktet ett lyft! 

Håret stylas med en en root lift-mousse, spray och torrschampo från Lernberger Stafsing (Mer info – köp här: Länk till Kicks), och lockas med en sladdfri locktång från Babyliss (Mer info – köp här: Länk till Ellos) eller sätts i en hög knut.
– Jag kallar den partybullen och den har jag haft med mig i många år. Man sätter upp allt stramt och fäster knuten på huvudet. Det är som ett litet minilyft. Jag är alldeles för mesig för att göra ett riktigt ansiktslyft.

Sköljer ansiktet med iskallt vatten på morgonen

Efva förklarar att hon är lyckligt lottad med bra hy, något hon ärvt av sin farmor, så varken hudvård eller behandlingar fyller något större behov, däremot uppskattar hon härliga produkter.
– Jag börjar alltid dagen med att skölja ansiktet i iskallt vatten, sedan kör jag lite olika saker, jag är inte trogen ett varumärke. Ibland är det en Dior-dag och ibland är det en Verso-dag, beroende på vad jag känner för. Jag vill inte mixtra för mycket med huden så jag gör en ansiktsbehandling på salong ungefär vartannat år, men på söndagar har jag ibland ”ta hand om mig-dag” och lägger någon peeling eller så. Dior har en snäll, mild skrubb som är som socker, den är mysig och luktar så gott.

”Jag har fått en helt annan hållning, en annan kropp och en annan styrka. Livet handlar så mycket om balans. Hur man äter och tränar och mår påverkar huden och hur vi känner oss och ser ut”.

Tränigen är viktig för Efva 

Efva har ett väldigt holistiskt tänk runt skönhet, och sedan fem år tillbaka tränar hon med en personlig tränare.
– Jag har fått en helt annan hållning, en annan kropp och en annan styrka. Livet handlar så mycket om balans. Hur man äter och tränar och mår påverkar huden och hur vi känner oss och ser ut. Jag har inga förbud, jag äter socker på helgerna, men på veckodagarna äter jag bra, det är den balansen som får mig att må bra. Och så smink, om det kan få mig att se lite piggare ut, då känner jag mig piggare och utstrålar det. Det är så mycket som är roligt, och känner man så och mår bra blir det ju så att man ger ut den energin. Det blir en rundgång som blir positiv och det är så härligt. Jag älskar livet!

Efva Attling gillar hudvården från svenska Verso. Foto: Stella Cocozza

Hydration serum från Versio. Mer info – köp här (länk till Skincity).
Nourishing cream från Verso. Mer info – köp här (länk till Skincity).
Lip serum från Verso. Mer info – köp här (länk till Skincity). 

LÄS MER: 51-åriga Julia Roberts avslöjar sina bästa stilknep

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!