Artikeln innehåller annonslänkar

Dags för hemmaspa? Hitta rätt ansiktsmask för just din hudtyp

Längtar du också efter att ta hand om huden lite extra nu i vinter? Bli din egen hudexpert och gör en effektiv ansiktsbehandling hemma. Oavsett om du vill tajta till huden, återfukta torr hud eller dra ihop porer – vi guidar dig till ansiktsmaskerna som ger synliga resultat direkt.

Den nya generationens supermasker har en given plats i en modern hudvårdsrutin, vissa kan användas så ofta som varje dag. Och det finns en mängd olika varianter av ansiktsmasker i dag, som kan vara både ett första och ett sista steg i din hudvårdsrutin. Passa på at lyxa till det hemma nu i vinter och unna dig en ett hemmaspa. Här nedan listar vi olika ansiktsmasker för olika hudtyper - och som faktiskt ger effekt! 

Hitta rätt ansiktsmask för dig

Ögonmasker passar perfekt på morgonen eller innan en festligare makeup.
Nattmasker ersätter nattkrämen och verkar medan du sover.
Djuprengörande masker och tjockare fuktmasker ska i regel tvättas bort och följs sedan av din vanliga hudvårdsrutin = perfekt kvällssyssla.
Sheetmaskens seruminnehåll får gärna ligga kvar på huden, vilket gör att de ofta också passar bäst kvällstid.
Multimasking. Du kan också ha olika behov och då är ”multimasking” ett knep – du lägger helt enkelt olika masker i olika delar av ansiktet, till exempel en djuprengörande i t-zonen och en återfuktande på kinderna. Detta kan du göra när som helst, men skönast på kvällen. 

Mask för mörka ringar, fina linjer och svullnad runt ögonen? Välj en ....

Ögonpads från Dr. Ceuracle.

...ögonmask. Mycket har hänt sedan gurkskivornas tid. Dagens ögonmasker, eller eyepatches som de också kallas, kan inte bara svalka och dämpa svullnad, de plumpar ut torrhetslinjer och minskar mörka skuggor på bara några minuter. Passar perfekt för både småbarnsmammor med sömnbrist och innan en festmakeup.
Tips! Ha förpackningen i kylen så är de serumdränkta lapparna extra svalkande och avsvällande. Återfuktande ögonpads, Hyal reyouth hydrogel eye mask, Dr. Ceuracle. Mer info och köp här (länk till Skincity.) 

Ansiktsmask för torr och känslig hud? Välj en ...

Återfuktande ansiktsmask från Mantle.

...återfuktande ansiktsmask. Under vintermånaderna behöver nästan alla hudtyper en extra boost av fukt. Kika efter ingredienser som hyaluronsyra och glycerin, men den torraste huden mår bra av dessa ingredienser i kombination med fett för att verkligen stärka barriären, som sheasmör, squalene och vegetabiliska oljor. Även propolis, som är poppis i Sydkorea, är toppen för den torra huden. Att byta ut nattkrämen mot en mer näringsrik nattmask kan också göra susen för att vakna upp som en persika. Den känsliga huden ska alltid vara försiktig, men kan också må bra av återfuktande och barriärstärkande masker. Återfuktande nattmask, The dream mask, från svenska märket Mantle. Mer info och köp här (länk till Kicks). 


Tips! Försök ha masken så länge som möjligt, varför inte kolla på ett avsnitt av en tv-serie och låta masken verka en timme? 

Fler återfuktande ansiktsmasker för torr och känslig hud 

Återfuktande ansiktsmask från Clarins.

Återfuktande mask med mangosmör som bjuder på intensiv återfuktning. Sos comfort face mask, Clarins. Mer info och köp här (länk till Kicks.)  

Sheetmask, arkmask som återfuktar torr hud.

Engångsförpackad arkmask med propolis som hjälper torr hud. Royal vita propolis anti-oxidant mask, Dr. Ceuracle. Mer info och köp här (länk till Skincity.)  

Ansiktsmask för pigmentfläckar? Välj en...

Ansiktsmask som hjälper till att sudda pigmentfläckar från Peter Thomas Roth.

...utjämnande ansiktsmask. Kolla efter ingredienser som C-vitamin, niacinamide, peptider, retinol, enzymer och AHA-syra som alla kan påverka pigmentfläckarna och göra dem mindre synliga, samt ge huden en ny lyster. Tänk dock på att det är kraftfulla ingredienser och det kan bli för mycket för huden om din påföljande hudvård också innehåller starka syror. Kör helt enkelt en mildare rutin efter en effektfull mask. Peelande mask, Pumpkin enzyme mask, Peter Thomas Roth. Mer info och köp här (länk till Ellos.)  

Nattmask som jämnar ut hudtonen från Skincity Skincare.

Mask som verkar under natten och hjälper till att jämna ut hudens textur med hjälp av retinol. Total repair retinoate treatment, Skincity Skincare. Mer info och köp här (länk till Skincity.)  

Ansiktsmask för mogen hud? Välj en...

Sheetmask från Joanna Vargas.

...uppstramande ansiktsmask. Koffein och kollagen ger omedelbart mer spänst, men även niacinamid, aminosyror, glykolsyra och retinol har uppstramande egenskaper eftersom de boostar hudens egen kollagenproduktion. Dock finns det ingen mask i världen som kan lyfta hängig hud, då behöver du gå djupare ner med mer avancerade redskap och klinikbehandlingar. Upplyftande sheetmask, Eden instant lift mask, Joannas Vargas. Mer info och köp här (länk till Skincity.)  

Tips! En uppstramande mask får gärna vara lite svalkande också: förvara den i kylen tillsammans med dina ögonmasker.

Arkmask från Filorga.

Hudföryngrande sheetmask, Lift-mask, Filorga. Mer info och köp här (länk till Kicks.)  

Stora porer och pormaskar? Välj en...

Djuprengörande ansiktsmask från The Ordinary.

...djuprengörande mask. Ge porer och oren hy en omgång med hjälp av en mask som har förmågan att exfoliera och absorbera. Titta efter ingredienser som lera och kol, som kan suga upp fett och orenheter, samt salicylsyra som har förmågan att tränga ner i porerna och exfoliera. Även niacinamid har förmågan att minska stora porer. Djurengörande mask, Salicylic acid 2% masque, The Ordinary. Mer info och köp här (länk till Lyko.) 

Tips! Blandhy med stora porer på haka och näsa, men torra kinder? Ha en djuprengörande mask på t-zonen och en återfuktande på kinderna.

LÄS MER: Bäst i test - vi listar bästa ansiktsmaskerna 2020.  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!