Artikeln innehåller annonslänkar

Chefredaktörens 5 favoritdofter

Chefredaktör Jonna Bergh listar sina fem favoritparfymer ur sin digra parfymsamling.
Jag äger fler dofter än de flesta och tillhör inte dem som har en enda signaturdoft, utan jag byter mellan flera parfymer beroende på humör och vad jag ska göra. Här är fem favoriter!

Chanel Boy EdP

Doften Boy (uppkallad efter Coco Chanels livs kärlek, Boy Capel) är från Chanels Les Exclusifs-serie och är, precis som namnet antyder, lite extra exklusiv - men det är nog min favoritdoft alla kategorier ändå. Denna doft är inte en av Chanels mest feminina, och det är just det jag tycker om. Lavendel, trä är två noter som du uppfattar i doften – men, som alltid, med den där Chanel-touchen av Paris. 

Noter: Lavender, geranium, trä. 

Chanel Boy Eau de Parfum. Mer info och köp här (länk till Chanel). 

Doft från Chanel. Klicka på bilden och kom direkt till doften.

Yves Saint Laurent Black Opium EdP

Black Opium är min partydoft – i ny kostym! Det här är en samlingsutgåva som heter ”Couture Collection” (finns även makeup med samma röd/svarta mönster som då är hämtad från modekollektionen). Det här är en råsexig doft av kaffe och vanilj bland annat och det är inte speciellt underligt att det här är en riktig bästsäljare. Älskar den!

Yves Saint Laurent Black Opium EdP. Mer info och köp här (länk till Nordic Feel). 

Doft från YSL. Klicka på bilden och kom dirket till doften.

Byredo Inflorescence EdP

Den här doften från Byredo är lite speciell – många frågar vad jag doftar när jag har den här på mig. Det är en blommig doft, men inte ljuv. Den är cool! Jag tycker den är väldigt unik, och doftar inte alls som andra blommiga dofter – trots att den innehåller exempelvis magnolia, liljekonvalj och jasmin som ju inte är helt ovanliga noter. Det här är en av de få dofter som snabbt tar slut hemma hos mig. 

Byredo Inflorescence EdP. Mer info och köp här (länk till Kicks). 

Chloe EdP

En klassiker! Men fortfarande är det den här doften jag väljer inför de mest romantiska dejterna – den är såååå feminin och pudrigt romantisk. Också den doft som jag aldrig träffat en man som ogillat. Den är på gränsen till för mjuk för mig, men den har ett stråk av något mer som skiljer den från de mest gulliga dofterna. Lite som varumäkret Chloé även på modesidan: Det är vackert, men inte för gulligt – den är självsäker och tjusig med noter av bland annat bergamott, mangnolia och gardenia. 

Chloé Edp. Mer info och köp här (länk till Lyko). 

Doft från Chloé. Klicka på länken och kom direkt till doften.

Byredo Velvet Haze EdP

Ett alternativ till kvällsdoft – denna använder jag kankse mer hemma på kvällen eller om jag ska på middag – är denna, som också är från svenska Byredo,  som har likheter med Black Opium men inte är lika tuff. Myskokra, patchouli, kakao … Ja, ni hör ju. Så trevligt. 

Byredo Velvet Haze. Mer info och köp här (länk till Kicks). 

Doft från Byredo. Klicka på bilden och kom direkt till doften.

 

LÄS ÄVEN Doftpsykologen: ”Rätt doft ger dig gladare och mer framgångsrik”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!