Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Bästa deos, topplista: från Biotherm till Vichy, Bats och Clarins.
Bästa deos, topplista: från Biotherm till Vichy, Bats och Clarins. Foto: Jason Lloyd-Evans

Här är de 7 bästa deodoranterna någonsin – enligt användarna själva

Vi ställde frågan, ni gav oss svaret. Här är de 7 bästa deodoranterna genom tiderna – enligt kvinnorna som faktiskt använder dem själva. 

Marika Agestam Cederlund

”Finns det någon deo som verkligen fungerar?”. Den frågan ställde Damernas Världs redaktör Marika Cederlund när hon vände sig hon sig till Facebookgruppen Damernas Värld Stilklubb för hjälp. Stilklubben är Damernas Världs onlineforum där det dagligen diskuteras flitigt kring olika frågor relaterade till skönhet och mode bland medlemmarna, och alla är välkomna! (Gå med här!).  

Svaren på frågan om den bästa deodoranten öste in omgående, och det tipsades om allt från klassiker till hur man gör hemmagjorda deodoranter. Vi har plockat ut de sju deodoranterna som allra flest tipsade om nedan – här finns något för alla tycken och tillfällen!

1. Vichy Antiperspirant 48h Deo Roll-On

Deodoranten Vichy Antiperspirant 48h Deo Roll-On får toppbetyg av användarna själva.

Vichys deos är de som allra flest tipsar om. ”Vichys speciella deos beroende på olika problem, som till exempel stress, är oslagbara”, menar Lisa, – om många instämmer. ”Vichy är lite dyr men alltid pålitlig när jag har långa, lite stressiga dagar. Lagom parfymerande men konkurrerar inte med annan parfym/doft”, skriver Annika.

Vichy Antiperspirant 48h Deo Roll-On, mer info – köp här (länk till Åhlens). 

LÄS MER: Läs Damernas Världs bäst i test av deodoranter (vanliga och aluminiumfria) här 

2. Biotherm Lait Corporel Roll-On Antiperspirant

Biotherm Lait Corporel Roll-On Antiperspirant är en av årets bästa deos för dam.

”Bästa torrsticket!” skriver Tora, ”Bäst och parfymfri” menar Maritha och hos Ulrica är den en ”Absolut favorit”. Lovorden haglar över Biotherm-klassikern i Damernas Värld Stilklubb. Motverkar svettningar i 48 timmar och passar med sin alkoholfria formula perfekt för känslig hud.

Biotherm Lait Corporel Roll-On Antiperspirant, mer info – köp här (länk till NordicFeel). 

3. Rexona Deo Stick Aloe Vera

Rexona Deo Stick Aloe Vera: recensioner av deodoranter för dam 2021.

”Min favorit är Rexona (oavsett doftvariant), den är sååå bra” skriver Linda och Emma uppskattar att deon går att lita på även högt uppe i luften: ”Jag är positivt överraskad av Rexonas stick som jag dessutom kunde flyga med, på den tiden det begav sig”. En prisvärd klassiker att lita på!

Rexona Deo Stick Aloe Vera, mer info – köp här (länk till NordicFeel). 

4. Clarins Roll-On Deodorant

Clarins Roll-On deo får bästa recensionerna av användarna själva.

”Underbar och fin doft” säger Helena och Anneli uppskattar att den inte kladdar. Suzanne ger den toppbetyg inom alla kategorier. Pluspoäng för stilig och tidlös hylsa som passar fint i badrumshyllan.

Clarins Roll-On Deodorant, mer info – köp här (länk till Kicks). 

5. Bats Extra Effective Women Antiperspirant

Bats Extra Effective Women är en antiperspirant deo som hämmar utsöndringen av svett.

”Bats antiperspirant är parfymerad och den enda jag hittat som inte kladdar!” skriver Ylva och Mia uppskattar i sin tur att den finns både med och utan parfym. Bats har en hög halt av aluminiumklorhydrat som är porstängande och antibakteriellt, vilket gör att utsöndringen av svett hämmas. 

Bats Extra Effective Women Antiperspirant, mer info – köp här (länk till Nordicfeel). 

6. Saltdeo från Maria Åkerberg

Är du sugen på en saltdeo måste du testa denna från Maria Åkerberg.

Låter saltdeo spännande? Det tycker vi också! Saltdeon bygger på uråldriga kunskaper och mineralen kalium-alun, som den består av, användes förr till blodstillande och desinficerande effekter. Solveig och Emma är två Damernas Värld Stilklubbs-medlemmar som tipsar om den. ”Inga giftiga ämnen men effektiv” menar Solveig, och Emma skriver ”Bästa deon jag testat, både bland eko och vanliga. Första som ger noll svettlukt”.

Maria Åkerberg Salt Deo, mer info – köp här (länk till Nordicfeel). 

7. Nivea Deo Spray Dry Comfort

Bästa spraydeon kommer från Nivea.

När redaktör Marika Cederlund ställde frågan om den bästa deon var det många sticks och roll-ons som hamnade i topp. Men en spraydeo sticker ut, och den kommer från märket Nivea. ”För mig är den toppen. Klarar en arbetsdag. Jag arbetar med barn och har inte ett stillasittande arbete”, skriver Eva. Medlemmen Veronica vänder sig i sin tur alltid till den här favoriten när det är dags att träna.

Nivea Deo Spray Dry Comfort, mer info – köp här (länk till Meds). 

LÄS MER: Så får du nagellacket att torka på mindre än 2 minuter (busenkelt knep!)