Artikeln innehåller annonslänkar

Bäst i test bronzer och solpuder 2021
Bäst i test bronzer och solpuder 2021

Solpuder – stort bäst i test 2021 (och så får du perfekt resultat med bronzer!)

Solpuder, bronzer, terrakottapuder – kärt barn har många namn – kommer i många färger och former och har blivit ett måste i necessären. Precis som ett trollspö kan några svep göra dig naturligt sommarfräsch. Vi har testat solpuder och utsett bäst i test, dessutom ger vi våra bästa tips för hur du lyckas med en solkysst look!

Bronzer är den solklara guldklimpen i varje necessär som likt magi skapar konturer och liv till ansiktet. Längst ner i artikeln bjuder vi på tipsen som tar dig från trött och glåmig till en stålande gudinna – och självklart listar vi bästa solpudret och bronzern som vinner bäst i test 2021!

LÄS OCKSÅ: Brun utan sol – bäst i test 2021 och så applicerar du det fläckfritt

Bästa solpudret 2021 – läs våra recensioner och hitta din favorit

Psst! Scrolla ner längre i artikeln för att läsa en mer utförlig recension om varje solpuder och se vilken som passar dig och din hud bäst.
1. Bästa lystergivande solpuder: Nars Bronzing powder. BETYG: 5
2. Bästa matta solpuder: Benefit cosmetics Hoola matte bronzer. BETYG: 4,9
3. Bästa lyxiga solpuder: Estée Lauder Bronze goddess powder bronzer. BETYG: 4,8
4. Bästa stick-solpuder: Milk makeup Matte bronzer stick. BETYG:
5. Bästa kräm-solpuder: Fenty beauty by Rihanna Cheeks out freestyle cream bronzer. BETYG: 4,7
6. Bästa flytande solpuder: Lumene Invisible illumination instant glow liquid bronzer. BETYG: 4,6
7. Bästa budget-solpuder: Isadora Bronzing powder. BETYG: 4,5

 

”Den perfekta balansen lyster och mina kinder blir verkligen glödheta!”

1. Bästa lystergivande solpuder: Nars Bronzing powder

Recension på Bronzing Powder från Nars.

Bronzing powder, 8 g, Nars.
Ursnygg förpackning, bra spegel och fantastiska pigment som snabbt och enkelt ger ansiktet liv och lyster! Borsten behöver bara en dutt i dosan för att fånga upp rätt mängd produkt och på huden känns det pressade pudret allt annat än pudrigt. Solpudret lägger sig som ett sammetslent och sömlöst täcke – utan att riskera att fastna i porer eller fjun. ”Färgen Laguna passar min ljusa hudton perfekt. Solpudret har den perfekta balanserade lystern och mina kinder blir verkligen glödheta! Med tanke på hur drygt pudret är, håller en dosa i evigheter vilket också gör det höga priset mer acceptabelt”, säger skönhetsskribent Veronica Henriksson.
BETYG: 5
Mer info och köp här (länk till Lyko).  

2. Bästa matta solpuder: Benefit Cosmetics Hoola matte bronzer

Recension på Hoola matte bronzer från Benefit Cosmetics

Hoola matte bronzer Hoola, 8 g, Benefit cosmetics.
Lättarbetad och subtil bronzer som även går att använda till contour. ”Bronzern har inte ett glitterkorn i sikte och har mjuka pigment gör det lätt att bygga upp flera lager utan att bli kakig eller med risk för skarpa skarvar. Min trotjänare året runt. Hallehoola!”, säger testare Jasminda Blanco. Minus för ömtålig förpackning.
BETYG: 5
Mer info och köp här (länk till Sephora). 

3. Bästa lyxiga solpuder: Estée Lauder Bronze goddess powder bronzer

Recension på Bronze goddess powder bronzer från Estée Lauder.

Bronze goddess powder bronzer, 21 g, Estée Lauder.
En kultförklarad klassiker som fortfarande känns rätt i tiden. Solpudret kostar en slant, men dosan har en rejäl mängd innehåll och räcker år efter år. Solpudret lägger sig fint på huden och har ett lätt skimmer som ger naturlig fräschör. Har fina pigment som gör att du har full kontroll. Strålande gudinna var namnet!
BETYG: 4,8
Mer info och köp här (länk till Lyko). 

”Jag var först lite skeptisk till stiftet – men det är inte alls klumpigt utan smidigt och ger så snyggt resultat”

4. Bästa stick-solpuder: Milk makeup Matte bronzer stick

Recension på Matte bronzer stick från Milk makeup.

Matte bronzer stick, 28 g, Milk makeup.
Stiftet glider enkelt över ansiktet, utan att förstöra övrig basmakeup. Ger mycket färg men är superenkel att sudda ut. Innehåller vårdande mangosmör och avokadoolja som bidrar till att stiftet är lätt att applicera och ger en lätt fuktad lyster – resultatet blir otroligt naturligt! ”Jag var först lite skeptisk till stiftet – men det är inte alls klumpigt utan smidigt och ger så snyggt resultat”, skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn.
BETYG: 5
Mer info och köp här (länk till Sephora). 

5. Bästa kräm-solpuder: Fenty beauty by Rihanna Cheeks out freestyle cream bronzer

Recension på Cheeks out freestyle cream bronzer från Fenty beauty by Rihanna.

Cheeks out freestyle cream bronzer, 6,23 g, Fenty beauty by Rihanna.
Mjuk och lättarbetad krämbronzer som smälter ihop med huden helt sömlöst. Går att applicera med både fingrar och borste, oavsett blir resultatet snyggt solkysst med en daggig finish. Bronzern får kindbenen att poppa! Fastnar inte i porer och går att bygga upp. Plus för många fina nyanser.
BETYG: 4,7
Mer info och köp här (länk till Sephora). 

6. Bästa flytande solpuder: Lumene Invisible illumination instant glow liquid bronzer 

Recension på Invisible illumination instant glow liquid bronzer från Lumene.

Invisible illumination instant glow liquid bronzer, 15 ml, Lumene.
Dryga droppar av flytande bronzer som lägger sig skirt på huden. ”Av alla bronzers jag någonsin testat ger den här allra bästa och mest naturliga resultat. Här snackar vi verkligen en hint av solkysst. Konsistensen är krämig och produkten är superenkel att blenda in”, säger redaktör Marika Cederlund.
BETYG: 4,6
Mer info och köp här (länk till Åhlens). 

7. Bästa budget-solpuder: Isadora Bronzing powder

Recension på Bronzing powder från Isadora.

Bronzing powder, 20 g, Isadora.
Snygg och otroligt generös dosa med exemplarisk spegel. Det gäller att skaka av överflöd på borsten ordentligt och vara lätt på handen. När snitsen är inne blir resultatet glödhett! ”Texturen är mjuk och sammetslen och pudret går att använde både på kropp och i ansikte. Solpudret ger mjuk och glowigt resultat”, säger testare Zainab Jones.
BETYG: 4,5
Mer info och köp här (länk till Kicks). 

 

LÄS MER: 5 vanligaste sminkmissarna med solpuder (och hur du undviker dem!)

Använd ett solpuder som är en till två nyanser mörkare än din hudton för bästa resultat. Foto: Jason Lloyd Evans

Vad är en bronzer?

SVAR: Ett solpuder, eller bronzer som det också kallas, används för att trolla fram en hälsosam, solkysst känsla till ansiktet. 

Vad är skillnaden mellan solpuder och bronzer?

SVAR: Solpuder, bronzer och terracottapuder – kärt barn har många namn. Numera finns det i många olika varianter, inte bara puder utan i krämform, stick och flytande, och det är en smaksak vad som passar dig bäst och vad du gillar att jobba med. 

Eftersom bronzer förstärker din naturligt solkyssta look kan du tänka på att applicera där solen naturligt träffar ansiktet.

Hur använder jag bronzer?

SVAR: Steg ett: tänk på att inte överdosera. Trots att det är ljuvligt att se hur ansiktet går från glåmigt till glowigt är det lätt att det får en motsatt effekt och istället upplevs som smutsigt och kakigt. Skaka av överflödet på borsten, svep borsten med en lätt hand över tinning, kindben och vid käklinje. Dra sedan ner över halsen och dutta försiktigt på näsan. Eftersom bronzer förstärker din naturligt solkyssta look kan du tänka på att applicera där solen naturligt träffar ansiktet. 

Men, vad ska jag tänka på när jag applicerar?

SVAR: Makeupartisternas knep är att tänka på att lägga bronzern i formen av en trea, från pannan och tinningen till kiner och sedan ner till käkben. Eller bara där solen naturligt ger mest färg, som kinder, panna och lite på haka och näsan. Plocka upp en ytterst liten mängd puder och knacka av överskottspuder från borsten innan du attackerar ansiktet. Bygg upp färgen lite i taget. Några svep över nyckelbenen är gudomligt. Att applicera solpuder på ögonlocken för en monokrom och trendig look.

Vad är skillnaden mellan bronzer och contour?

SVAR: Contour handlar om att skulptera och skapa en naturlig skugga i ansiktet. Ofta är contourfärgen kallare, medan solpuder ger en naturlig solkysst värme till ansiktet. Countouring görs också alltid med en matt produkt

Vilken nyans ska jag välja på solpuder?

SVAR: Ett solpuder, ska trots namnet, inte ge illusionen av en jämn bränna i hela ansiktet – det ser onaturligt och dammigt ut. Däremot ska solpuder ge en lätt solkysst look och förstärka en naturlig glöd. Välj därför en färg som max är två nyanser mörkare än din hudton. Underton spelar också roll i valet av nyans, men en riktlinje är att har du ljus hud ska du undvika solpuder med orangea toner och istället satsa på en bronzer med mjuk beigebrun färg. Klassikers Hoola matte bronzer från Benefit cosmetics är ett utmärkt val. Har du en medium och olivfärgad hudton passar varmare solpuder oftast bättre, som Matte bronzer stick från Milk makeup. Medan en mörk hud klär sig utmärkt i guldigt skimmer som ger ett djup och glöd till ansiktet. Då är Bronze goddess powder från Estée Lauder ett utmärkt val.

Vilken typ av bronzer ska jag välja?

SVAR: Har du torr hud är en flytande eller kräm bronzer att rekommendera – Cheeks out freestyle cream bronzer från Fenty beauty by Rihanna eller budgetalternativet Invisible illumination instant glow liquid bronzer från Lumene är toppen. En fet och oljig hud kan upplevas för glansig med solpuder som har skimmer. Då är ett matt puder som Hoola matte bronzer perfekt. En ojämn hy med grova porer kan också uppleva att det förstärks med skimmer och lyster – matt är då också att föredra. En normal hud kan välja och vraka – passa på att välja olika för olika effekt beroende på vad du ska göra. 

 

LÄS OCKSÅ: 7 sminkmissar som får dig att se tröttare ut (ja vi gör dem också!) 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!