Spana in det snabbtorkande överlacket som blivit redaktionens favorit och fått bäst i test

Är du också trött på att dina nylackade naglar förstörs så fort du börjar använda händerna? Damernas Värld har testat sju snabbtorkande överlack som alla utlovar snabba resultat. Lackat och klart!

När Chanel skickade ut sina modeller med mintgröna naglar på catwalken i mars 2009 blev nagellacket över en natt den trendigaste skönhetsprodukten av alla, och en lika viktig accessoar som smycken och skor. Men medan det är enkelt att byta smycken och skor kan det vara betydligt mer tidsödande att byta lack – men det måste det inte vara. Damernas Värld har testat överlacken som utlovar snabbtorkande resultat.

Seche Vite Dry fast top coat, 129 kr/14 ml.

 POÄNG: 5

 OM ÖVERLACKET: Otroligt bra! På bara några få minuter är lacket torrt på ytan, och ganska snart är lacket helt genomhärdat. Mycket bra hållbarhet, ger fin glans och får lacket att sitta längre. Alla testpersoner kommer att köpa det igen.

Essie Top coat good to go, 145 kr/15 ml.

 POÄNG: 4

 OM ÖVERLACKET: Mjuk, lätthanterlig pensel och överlack som enkelt glider över nageln. Wow-effekt på torktiden! Ytan blir glansigare och många upplever att lacket sitter några dagar längre.

OPI Rapidry top coat, 155 kr/15 ml.

 POÄNG: 3,7

 OM ÖVERLACKET: Bred pensel som är lätt att arbeta med, och bra konsistens på själva överlacket. Förkortar absolut torktiden, ger en bra glans och hård yta. Sitter dock ganska dåligt.

Mavala Quick finish topcoat, 49 kr/5 ml.

 POÄNG: 3,5

 OM ÖVERLACKET: Lättapplicerat överlack med liten pensel som några tycker är för liten, medan andra tycker den är smidig. Alla testpersoner är nöjda med torktiden, men märker ingen skillnad på lackets hållbarhet. Ger en härlig glans. Bra pris!

L’Oréal Paris La Manicure fast dry top coat, 79 kr/ 5 ml.

 POÄNG: 3

 OM ÖVERLACKET: Bra, ordentligt bred pensel, vilket behövs då själva överlacket är ganska rinnigt. Påverkar inte torktiden särskilt mycket, men ger en mycket längre hållbarhet på lacket.

Depend Quick dry & shine topplack, 89 kr/15 ml.

 POÄNG: 2,5

OM ÖVERLACKET: Hård och spretig pensel som gör det svårt att applicera överlacket som har en ganska tjock konsistens. Ger en fin glansig yta, som tyvärr inte håller särskilt länge.

China Glaze Fast forward top coat, 109 kr/14 ml.

 POÄNG: 2

OM ÖVERLACKET: Rinnigt, svårt att få jämnt. Får lacket att torka väldigt mycket snabbare, men också att sitta extremt mycket sämre. Stickande doft som mer påminner om insektsdödade medel än nagellack.

Vill du ha fler tips på bra produkter och härlig inspiration så klicka dig in till vår skönhetsredaktör,  Caisa Janssons beautyblogg.

I varje nummer av Damernas Värld testar vi produkter. Vill du inte missa våra tester så signa upp på en prenumeration. Det här testet publicerades ursprungligen i Damernas värld nummer 10 2014.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!