Artikeln innehåller annonslänkar

Ögonbrynsserum för glesa ögonbryn – här är bästa ögonbrynsnäringen 2021!
Ögonbrynsserum för glesa ögonbryn – här är bästa ögonbrynsnäringen 2021! Foto: L'Estrop

Ögonbrynsserum – serumet som får bäst i test 2021 (och tips för fylligare ögonbryn!)

Bäst i test 2021. Ögonbrynsserum kan göra under för brynen genom att trolla bort såväl kala fläckar som 1990-talets pincettsynder. Vi har testat oss igenom utbudet (från billigare varianter till dyrgiparna) och utsett det ögonbrynsserum som får bäst i test. Vi ger dig också de bästa tipsen för hur man lyckas med brynserum och vårdar ögonbrynen med den rätta mängden kärlek.

Är du en av alla oss som begick ögonbrynsslakt på 90-talet och i dag drömmer om fylligare ögonbryn? Det är möjligt! Serum för ögonbrynen, också kallat ögonbrynsnäring, bygger upp och ger dig brynen tillbaka. Vi listar bäst i test 2021 och längst ner i artikeln får du tips för hur du gör glesa ögonbryn tjocka igen!

LÄS OCKSÅ: Ögonfransserum – bäst i test för längre och fylligare fransar

Topplista! Bästa ögonbrynsserumet 2021

Scrolla ner och läs alla recensioner och se vilket ögonbrynsserum eller ögonbrynsnäring som passar just dig och din budget bäst!
Bäst i test 2021! Full lash & brow duo, Medik8. Betyg: 5
• Revitabrow advanced, Revitalash. Betyg: 4,7
Eyebrow enhancer, Browfood. Betyg: 4,5
• Xbrow ögonbrynsserum, Xlash. Betyg: 4,3
• Prevage clinical lash + brow enhancing serum, Elizabeth Arden. Betyg: 3,9
Eyebrow lipocils expert, Talika. Betyg: 3,8

”Wow! Efter några veckors användande är brynen markant fylligare och glesa partier har växt ihop.”

1. Bäst i test 2021: Full lash & brow duo, Medik8 – fylligare ögonbryn på bara ett par veckor!

Recension och resultat av Full lash & brow duo, Medik8.

Full lash & brow duo, Medik8.
Wow! Efter några veckors användande är brynen markant fylligare och glesa partier har växt ihop. Smidig applikator i form av mascaraborste fördelar serumet jämnt. Plus för bra pris och att även ögonfransserum ingår.
BETYG: 5
Mer info – köp här (länk till Lyko). 

2. Revitabrow advanced, Revitalash – hejdå glesa ögonbryn!

Recension och resultat av Revitabrow advanced, Revitalash.

Revitabrow advanced, Revitalash.
”Efter sex veckor är brynen tätare, grövre och framför allt mörkare – helt perfekt”, säger en testare. Läppglansliknande applikator som enkel stryks över brynen. Dyr men dryg, och ger långsiktiga resultat.
BETYG: 4,7
Mer info och köp här (länk till Kicks). 

3. Eyebrow enhancer, Browfood – ekologisk ögonbrynsnäring

Recension och resultat av Eyebrow enhancer, Browfood.

Eyebrow enhancer, Browfood.
Det första ekocertifierade ögonbrynsserumet ger snabbt resultat. Efter några veckor är brynen fylligare och mörkare och har en tydligare form. ”Trollade bort en envis kal fläck och förlängde brynen”, säger en testare.
BETYG: 4,5
Mer info - köp här (länk till Åhléns). 

Resultatet syns på bara ett par veckor och glesa ögonbryn är ett minne blott.

4. Xbrow ögonbrynsserum, Xlash – tätare ögonbryn på tre veckor som resultat

Recension och resultat av Xbrow ögonbrynsserum, Xlash.

Xbrow ögonbrynsserum, Xlash
Lättapplicerat ögonbrynsserum med bredare borste som verkligen kommer åt. Resultatet syns på bara ett par veckor och glesa ögonbryn är ett minne blott. ”Svider lite”, hälsar en testare, men får inga utslag.
Betyg: 4,3
Läs  info –  köp här (länk till Lyko).

5. Prevage clinical lash + brow enhancing serum, Elizabeth Arden – passar även ögonfransar

Recension och resultat av Prevage clinical lash + brow enhancing serum, Elizabeth Arden.

Prevage clinical lash + brow enhancing serum, Elizabeth Arden.
Väldigt smal borste som gör det svårt att pensla hela brynen – bättre att punktmåla. ”Mitt ena ögonbryn är kortare än det andra, vilket serumet åtgärdade på sex veckor”, säger en testare. Något stark doft. Passar bäst på fransar.
BETYG: 3,9
Mer info och köp här (länk till Nordicfeel). 

6. Eyebrow lipocils expert, Talika – billigt ögonbrynsserum

Recension och resultat av Eyebrow lipocils expert, Talika.

Eyebrow lipocils expert, Talika.
Efter sex veckor är resultatet knappt märkbart. Stråna har blivit något tjockare, men inte fler till antalet. Bra dubbelapplikator som gör det möjligt att forma brynen. Svag doft och bra och lättarbetad konsistens som torkar snabbt.
BETYG: 3,8
Mer info och köp här (länk till Lyko).

Ett brynserum både skyndar på tillväxten av nya strån och skyddar dem du redan har. Foto: Estrop Barcelona

Lyckas med ditt brynserum – tips och svar på vanliga frågor

När du väl har investerat i en ögonbrynsnäring är det dags att anamma knepen som maximerar resultatet. Gör dig redo att odla ditt livs bästa bryn!

Mina ögonbryn verkar ha blivit glesa med åren. Varför?

SVAR: Vi hör dig, syster! Med åldern saktar tillväxten av bryn och fransar av. Men om du plötsligt tappar fler ögonfransar och/eller brynhår än normalt kan det vara ett tecken på stress. Se till att äta ordentligt med B-vitamin och järn, och överväg ett kosttillskott i kombo med brynnäring.

Hur fungerar ögonbrynsnäring?

SVAR: Brynserum fungerar på två sätt: dels genom att stimulera, dels genom att underhålla. En förutsättning för hårtillväxt är att hårsäcken får näring. Brynserum innehåller ofta peptider som instruerar hårsäcken att bygga starka strån under tillväxtfasen, men också ingredienser som skyddar mot yttrehot som kan få stråna att falla av i förtid.

När ser jag resultat av ögonbrynsserum?

SVAR: Det beror på var i tillväxtcykeln brynstråna är när du börjar kuren. Efter 4–6 veckor någonstans kommer du att märka skillnad, men det kan dröja flera månader innan du får fullt resultat. När

du fått det resultat du är nöjd med räcker det att underhålla några gånger i veckan.

Hur applicerar jag ögonbrynsserum?

SVAR: Det viktiga är att jobba in produkten vid hårrötterna så att hårsäcken kan slurpa i sig alla godsaker. Är borsten formad som en mascaraborste, gnugga fram och tillbaka närmast rötterna. Applicera brynserumet varje kväll på rena bryn.

Är ögonbrynsserum farligt?

SVAR: För ett antal år sedan varnade Läkemedelsverket för ögonfransserum, efter att ha spårat ämnet prostaglandin-analoger, med biverkningar som irritationer och färgförändringar i iris (hjälp!). Flera ögonfransserum fick därför säljförbud. De frans- och brynsserum som i dag finns på svenska marknaden är säkra att använda – men utomlands och på nätet går det fortfarande att köpa produkter med prostaglandinanalogerna. Köp därför alltid ditt serum hos seriösa återförsäljare. Klicka här för att komma direkt till vårt bäst i test för ögonfransserum!

Är de nya serumen lika effektiva?

SVAR: Handen på hjärtat var det mer raketbränsle i gamla tiders prostaglan­din-fyllda produkter. Men du kan fortfarande se fina resultat. Skillnaden i effektivitet är ett lågt pris att betala för att slippa irritation.

Ett ögonbrynsserum hjälper mot glesa ögonbryn. Foto: Estrop Barcelona

Så underhåller du ögonbrynen

1. Göm pincetten

Motstå frestelsen att noppa nytillkomna strån som poppar upp utanför brynbågen. Sticker något strå i väg på längden à la farfarsbryn så klipp dem i stället. Omfamna dina yrvakna hårsäckar och låt rabattens vildvuxna outsiders frodas tills det är dags för steg två.

2. Anlita ett brynproffs

När brynen väl har börjat spira är det frestande att besöka första bästa salong som erbjuder brynplock, men välj brynstylist med samma omsorg som du väljer frisör. På Benefit Brow Bar, som finns i Sephoras butiker, är alla brynstylister tränade i att trolla fram fylligare bryn med hjälp av rätt form och färg. Även Rapide Brow Bar har spetskompetens i bryn.

3. Fuska med makeup

I dag finns ett överflöd av brynmakeup som lurar omvärlden att tro att du är Cara Delevingnes okända syster. För dig med glesa strån är en brynpenna oftast det enklaste sättet att skissa fram en form. Sedan kan du addera extra volym med brynmascara. Brynfärgerna som fått bäst i test av Damernas Världs expertpanel hittar du här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!