Artikeln innehåller annonslänkar

Få perfekta ögonbryn med den bästa ögonbrynspennan!
Få perfekta ögonbryn med den bästa ögonbrynspennan! Foto: Shutterstock

Ögonbrynspennor som är bäst i test 2021 – och så får du perfekta bryn

En riktigt bra ögonbrynspenna är A och O för att få perfekta ögonbryn. Damernas Värld har testat ögonbrynspennor för välsvarvade, fylliga bryn och utser bäst i test – och ger dig tips på hur du får till perfekt form hemma.

Välsvarvade, fylliga bryn är trenden som aldrig tycks gå ur tiden. Och vi förstår varför! Ingenting ramar in ansiktet så fint som ett par snyggt målade ögonbryn. Här är pennorna – och tipsen – som skapar drömbrynen. Scrolla längre ner i artikeln för att få ögonbrynsproffset Felicia Kjellgrens bästa tips för perfekta bryn.

Bästa ögonbrynspennan 2021

Psst! Scrolla ner längre i artikeln för att läsa en mer utförlig recension om varje brun utan sol och se vilken ögonbrynspenna som passar dig och dina bryn bäst.
1. Bäst i test! Skinny eyebrow pencil, The Brow Gal. Betyg: 4,9
2. Brow power universal brow pencil, It Cosmetics. Betyg: 4,8
3. Eyes to kill smooth silk brow pencil, Giorgio Armani Beauty.  Betyg: 4,6
4. Brow perfector, Nars. Betyg: 4,5
5. Goof proof brow pencil, Benefit. Betyg: 4,4
6. Micro brow pencil, Nyx Cosmetics. Betyg: 4,2
7. Brow definer, Anastasia Beverly Hills. Betyg: 4

Pigmentrik, dryg, enkel att arbeta med och lätt att vässa till den när det behövs – jag förstår varför så många hyllar den.

1. Bäst i test ! Skinny eyebrow pencil, The Brow Gal – ögonbrynspenna med borste och vässare

Recension och omdöme av Skinny eyebrow pencil, The Brow Gal.

Skinny eyebrow pencil, The Brow Gal.
Hård penna med mycket pigment som är lätt att arbeta upp till önskad färg. Med en lättare hand blir nyansen ljusare, medan flera lager ger en mörkare färg. Genialisk kombo med både vässare och borste som delar av produkten – aldrig mer trubbiga pennor! Produkten sitter som berget hela dagen, men är lätt att få bort med makeupborttagning utan att behöva gnugga. ”Pigmentrik, dryg, enkel att arbeta med och lätt att vässa till den när det behövs – jag förstår varför så många hyllar den. Absolut värd sitt pris”, säger Damernas Världs digitala chef Cassandra Lindblom.
Betyg: 4,9
Mer info – köp här (länk till Åhlens). 

2. Brow Power Universal Brow Pencil, It Cosmetics – formad som en triangel

Recension och omdöme på Brow power universal brow pencil, It Cosmetics.

Brow power universal brow pencil, It Cosmetics.
Något rundad triangelspets som gör det busenkelt att fylla i både smala och mer buskiga bryn – perfekt för glesa områden. Pennan har en universalfärg som anpassar sig efter hur hårt du trycker vid applicering. Resultatet blir jämnt, fylligt och naturligt. Innehåller närande ingredienser som A-, C- och E-vitamin samt biotin som ska främja hårväxten.
Betyg: 4,8
Mer info – köp här (länk till Kicks). 

3. Eyes to kill smooth silk brow pencil,  Giorgio Armani Beauty – naturligt resultat

Recension och omdöme på Eyes to kill smooth silk brow pencil, Giorgio Armani Beauty.

Eyes to kill smooth silk brow pencil, Giorgio Armani Beauty.
Lättanvänd penna med lagom hård spets och mycket pigment. Brynen går snabbt att fylla i och pennan ger ett mycket naturligt resultat. Funkar utmärkt till att fylla i glesa områden och förlänga brynets ände. Brynen håller sig snygga hela dagen. Dryg och håller i evigheter, vilket gör den mycket prisvärd. Lätt att vässa. Bra borste ingår.
Betyg: 4,6
Mer info – köp här (länk till Lyko).  

4. Brow Perfector, Nars – går att måla strån med

Recension och omdöme på Brow perfector, Nars.

Brow perfector, Nars.
Den smala spetsen gör det möjligt att komma åt mellan stråna. Brynen blir lätta att forma och den tillhörande borsten fixar den perfekta böjen. ”Produkten har allt jag vill ha i en ögonbrynspenna. Utformningen av pennspetsen ger total kontroll där jag vill applicera produkten. Stort plus för ett stort nyansutbud”, säger skönhetsskribenten ­Josefin Forsberg.
Betyg: 4,5
Mer info – köp här (länk till Sephora). 

5. Goof proof brow pencil, Benefit Cosmetics – vattenfast hjälte

Recension och omdöme på Goof proof brow pencil, Benefit.

Goof proof brow pencil, Benefit.
Vattenfast brynpenna som sitter hela dagen. Kräver en del jobb för att få upp önskat pigment, vilket är bra för den som vill ha ett diskret resultat, men något tidskrävande. Ögonbrynen blir mjuka och naturliga. Bra snedskuren penna med triangelspets som gör det möjligt att fylla i både tunna och buskiga bryn. Stort nyansutbud.
Betyg: 4,4
Mer info – köp här (länk till Sephora).  

6. Micro brow pencil, Nyx Cosmetics – tunn penna

Recension och omdöme på Micro brow pencil, Nyx Cosmetics.

Micro brow pencil, Nyx Cosmetics.
Budgetkap! Tunn, pigmentrik pennspets som skruvas upp. Spetsen är något hård vilket gör att man måste vara lätt på handen för att inte riskera fläckar. ”Mina bryn har några glesa partier och det tar tid att få dem jämna, därför är detta ingen vardagsprodukt för mig. Hållbarheten imponerar, så även priset”, säger skönhetsskribenten Veronica Henriksson.
Betyg: 4,2
Mer info – köp här (länk till Åhlens). 

7. Brow definer, Anastasia Beverly Hills – mjuk och krämig penna

Recension och omdöme på Brow definer, Anastasia Beverly Hills.

Brow definer, Anastasia Beverly Hills.
Mjuk, krämig penna med mycket pigment som snabbt ger brynen perfekt färg. Lättanvänd produkt som är enkel att få jämn utan vidare precision. Triangelpenna som funkar på både tjocka och tunna bryn. Resultatet håller sig okej under dagen, men klarar varken svett eller vatten speciellt bra. Priset är något högt för liten mängd produkt.
Betyg: 4
Mer info – köp här (länk till Lyko). 

LÄS MER: Steg för steg – så får du snygg form på ögonbrynen hemma (utan att det gör ont!) 

Så får du perfekta ögonbryn – experten tipsar

Snygga bryn är hett eftertraktade. Hur du fixar dem på bästa sätt vet brynstylisten Felicia Kjellgren som driver salongen Brow Felicia i Stockholm.

Felicia Kjellgren driver Brow Felicia och är expert på ögonbryn. Foto: Privat

Vilka trender inom ögonbryn ser vi just nu?

– Just nu är det fokus på fylliga, mjuka bryn. Det är dina egna bryn som du föddes med som ska framhävas. Med andra ord ska du fylla i så lite som möjligt och gärna med flera olika nyanser för att framhäva naturlig struktur. Har du väldigt få hårstrån kan du fuska och rita dit några med en smal ögonbrynspenna.

Mina ögonbryn är tunna och glesa. Hur får jag fylliga ögonbryn?

–  Det är så otroligt många som någon gång plockat sönder sina ögonbryn. För det första: Släpp pincetten! Ibland upplever man att man ”bara” plockar ett par hårstrån då och då, men det kan vara just de stråna som är viktiga. Det går att boosta ögonbrynstillväxten med ett bra serum. Jag rekommenderar alltid Full lash & brow serum från Medik 8.

LÄS OCKSÅ: Ögonbrynsserum som ger brynen tillbaka – här är bäst i test

Ögonbrynspenna, ögonbrynsgel, ögonbrynsskugga – hur vet jag vilken produkt som passar mig?

– Det finns ett helt hav av brynprodukter på marknaden i dag och därmed finns det något för alla. Det beror helt enkelt på vad man har för ögonbryn att utgå ifrån samt vad man vill ha för effekt. Överlag är det mest naturligt med geléer – det finns både färgade och transparenta, beroende på hur mycket effekt man vill ha. Skuggor är en klassiker och ger en mjuk look, men de sitter sämst. Pennor är mångas favorit då de är det mest mångsidiga alternativet. Dessutom är de flesta pennor i dag även vattenfasta och sitter som berget. Det är lika individuellt när det gäller val av nyans – man ska helt enkelt använda det man trivs i. Generellt kan man säga att det ofta passar med en nyans som matchar bottenfärgen i håret, alternativt någon nyans mörkare.

Hur får jag ett naturligt resultat?

– Du kan skapa naturliga ögonbryn genom att bara fylla i där det verkligen behövs och lite i taget. Borsta håren på plats med en transparent gel och identifiera sedan var ögonbrynen är lite glesare. Använd din brynprodukt för att mjukt lägga till färg på endast de ställena. Ta-da – naturliga bryn!

LÄS MER: Ögonfransserum – allt du behöver veta och bäst i test

Noppa och forma ögonbrynen hemma – ja eller nej?

– Jag vill säga nej, men alla har inte möjlighet att ta sig till en expert och få det fixat. Ska du trimma hemma så är det viktigaste att ta lite i taget. Borsta håren uppåt, trimma pyttelite på topparna, borsta tillbaka för att klargöra att du inte tar för mycket, borsta uppåt igen och ta hand om eventuella utstickare. Se till att ha en sax som är rätt storlek för brynen också. Min favorit är från Tweezerman och har rundade spetsar, då finns ingen risk att råka hugga sig i ögonområdet.

Hur väljer jag rätt nyans på ögonbrynspennan?

– En gammal grundregel är att blondiner väljer en till två nyanser mörkare än sin hårfärg, och brunetter en nyans ljusare än håret. Bryn och hår i exakt samma nyans ser lätt onaturligt ut. De flesta passar bäst i askiga nyanser. Även rödhåriga brukar passa bäst i ljusbruna nyanser utan för mycket värme, medan svarthåriga gör succé i mörkt chokladbruna bryn.

LÄS MER: Bryngurun Anastasia Soare: ”Vanligaste misstaget folk gör med sina ögonbryn”

Osäker på vilken produkt som passar dig? Här är alternativen!

1. Ögonbrynspenna

Perfekt nybörjarprodukt som är enkel att använda. Måla små tunna pennstreck för att fylla ut glesa partier.

2. Färgad brynmascara

Färgad fibergelé i mascarahylsa är perfekt för bryn som behöver tämjas och framhävas. Kan användas för sig eller ovanpå penna.

3. Ofärgad brynmascara

Oumbärlig för att fixera och forma ifyllda eller naturligt mörka och fylliga bryn.

4. Crème, ögonbrynsvax och pomade för ögonbryn

En fast crème i burk som appliceras med separat pensel ger det mest dramatiska resultatet à la Kardashian.

5. Skuggpalett med ögonbrynsborste

Kan ge både en naturlig och en intensiv look, beroende på hur mycket du bygger upp den. Appliceras med snedskuren pensel.

LÄS OCKSÅ: Skönhetsredaktörens 21 bästa produkter – som alla borde testa

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!