Artikeln innehåller annonslänkar

Bäst i test läppstift 2021 – och så får du det att hålla.
Bäst i test läppstift 2021 – och så får du det att hålla. Foto: Jason LLoyd Evans

Så får du läppstiftet att hålla länge (+ bäst i test 2021)

Ett läppstift är den bästa accessoaren och kan göra en hel look komplett på ett kick. Men att få färgen att hålla är inte lika lätt. Här är knepen för hur du lyckas med läppstift – och självklart listar vi bäst i test 2021.

Vilket läppstift är egentligen bäst för torra läppar och finns det några knep för att få läppstift att hålla längre? Damernas Värld ger dig en komplett guide till hur du applicerar läppstift på rätt sätt – och listar självklart alla läppstift som vinner bäst i test 2021!

Bäst i test 2021 – här är bästa läppstiftet

Psst! Scrolla ner längre i artikeln för att läsa en mer utförlig recension om varje läppstift och se vilket som passar dig bäst!

The lipstick, Sensai. BETYG: 5
Luxe shine intense lipstick, Bobbi Brown. BETYG: 4,9
Lip color, Tom Ford: BETYG: 4,8
Fantastick lipstick spf, Linda Hallberg. BETYG: 4,6
Lipfinity lip colour, Max Factor. BETYG: 4,5
Rouge pur couture the slim matte, YSL. BETYG: 4,3
Lip maestro lip stain, Giorgio Armani Beauty. BETYG: 4,1

1. The lipstick, Sensai – bästa återfuktande läppstiftet

The lipstick, Sensai – bästa återfuktande läppstiftet

The lipstick, 3,5 g, Sensai.
Lättapplicerad och känns silkeslen på läpparna. Håller länge och klarar mat och dryck med bravur, och när färgen börjar försvinna tonas den bort utan att lämna tråkiga kanter.”Läppstiftens Rolls Royce bjuder på både fukt, fantastisk färg och en hållbarhet som får en att häpna”, säger skönhetsskribent Veronica Henriksson.
BETYG: 5
Mer info - köp här (länk till Skincity). 

LÄS OCKSÅ: Så blir du av med torra läppar – enkla knepen som funkar

2. Luxe shine intense lipstick, Bobbi Brown – bästa läppstiftet som håller länge

Luxe shine intense lipstick, Bobbi Brown – bästa läppstiftet som håller länge

Luxe shine intense lipstick, 2,3 g, Bobbi Brown.
Glider lätt över läpparna och lämnar efter sig en rik, pigmenterad färg med fin glans - ett drag räcker för poppiga och fylliga läppar. Stiftets huvudfokus är att återfukta, vilket den gör genom hyaluronsyra och vitamin E. Den återfuktade känslan och färgen håller i flera timmar.
BETYG: 4,9
Mer info - köp här (länk till Åhlens). 

3. Lip color, Tom Ford – bästa läppstiftet med mycket pigment

Lip color, Tom Ford – bästa läppstiftet med mycket pigment

Lip color, 3 g, Tom Ford.
Ett drag ger perfekt mängd färg till läpparna, utan minsta risk för kladd. Två drag skapar en dramatisk look - utmärkt för AW:n. Den rikt pigmenterade färgen torkar snabbt och sitter på plats i många timmar utan att lämna spår på champagneglaset. Lättarbetad, krämig konsistens, och trots en matt finish känns läpparna mjuka.
BETYG: 4,8
Mer info - köp här (länk till Åhlens). 

4. Fantastick lipstick spf, Linda Hallberg – bästa läppstiftet med SPF

Fantastick lipstick spf, Linda Hallberg – bästa läppstiftet med SPF

Fantastick lipstick spf 15, 2 g, Linda Hallberg.
Multistick som fungerar på läppar och kinder. Skir finish med fin glans - som dina läppar fast bättre. ”Återfuktande läppstift som nästan känns som ett läppbalsam. Klädsam nyans och pigment som är precis lagom och gör det möjligt att applicera utan spegel. Priset får mig att jubla”, säger webbredaktör Linda Nestor.
BETYG: 4,6
Mer info - köp här (länk till Kicks). 

5. Lipfinity lip colour, Max Factor – bästa läppstiftet till budgetpris

Lipfinity lip colour, Max Factor – bästa läppstiftet till budgetpris

Lipfinity lip colour, 2,3 ml + 1,9 g, Max Factor.
Flytande läppstift i två steg. Först appliceras färg, sedan läppbalsam som ger läpparna en glossig look. Färgen har fantastiska pigment som håller i många timmar - perfekt för utekvällen. Något svår och hård applikator, vilket drar ner betyget. Men pigment, hållbarhet och pris gör produkten till en vinnare.
BETYG: 4,5
Mer info - köp här (länk till Nordicfeel). 

6. Rouge pur couture the slim matte, YSL – bästa matta läppstiftet

Rouge pur couture the slim matte, YSL – bästa matta läppstiftet

Rouge pur couture the slim matte, 2 g, Ysl
Genialisk kantig form på stiftet vilket gör det möjligt att vara väldigt precis vid applicering. Ger lätt färg efter första draget men går enkelt att bygga upp för mer intensitet, utan att det känns kakigt. Trots en fin matt finish blir läpparna inte torra. Färgen sitter på plats i närmare sju timmar, sen börjar den skavas bort på mitten av läppen.
BETYG: 4,3
Mer info - köp här (länk till Lyko). 

7. Lip maestro lip stain, Giorgio Armani Beauty – bästa flytande läppstiftet

Lip maestro lip stain, Giorgio Armani Beauty – bästa flytande läppstiftet

Lip maestro lip stain, 6,5 ml, Giorgio Armani Beauty.
En mousseliknande textur som känns mjuk på läpparna - hela dagen. Bra applikator med smal spets som gör det enkelt att måla konturer och mungipor. Trots att resultatet är semimatt blir läpparna inte fnasiga. Blöder inte i läppkonturerna men tar lite tid att torka. Väl på plats sitter färgen dock som berget.
BETYG: 4,1
Mer info - köp här (länk till Åhlens). 

 

TIPS! Här hittar du alla våra bäst i test-artiklar

Vanliga frågor och svar om läppstift

1. Hur får jag mitt läppstift att sitta länge?

Precis som med din övriga makeup hänger mycket på basen, därför är det viktigt att se till att ha en bra grund. Lip primer från Anastasia Beverly Hills får läppstiftet att hålla dag och natt.

Det går också utmärkt att använda en läppenna i samma nyans som ditt läppstift, oavsett om det är flytande eller fast, som bas på hela läppen. Det gör att när läppstiftet börjar försvinna finns pigmenten från läppennan kvar under.

Få perfekt resultat med ditt läppstift! Foto: Getty Images

2. Mitt läppstift flyter ut i linjerna runt munnen. Kan jag göra något åt det?

Försegla dina läppkonturer med en läpppenna. Vill du ha en penna som går att använda med alla olika läppstift är en transparent variant att rekommendera. Perfect lipliner 80 Transparent lip fix från Isadora är en tre-i-ett-produkt, som går att använda på läppkonturerna för att minimera risken att läppstiftet blöder, på hela läppen som primer eller på läppstiftet för att få en matt finish. Har du ingen läppenna går det också att lägga concealer längs läppkanten, vilket förhindrar att färgen flyter ut.

LÄS OCKSÅ: Concealer – bäst i test 

3. Jag har torra läppar och inget läppstift håller. Vad kan jag göra?

Läppstift håller i regel sämre på torra och fnasiga läppar och fastnar gärna i sprickorna. Skrubba läpparna med en läppskrubb, eller dra försiktigt med en frottéhandduk över läpparna för att få bort fnaset.

Var också noga med att återfukta läpparna ofta. Investera i en läppolja - Instant light lip comfort oil från Clarins är en klassiker som gör läpparna mjuka och härligt glossiga. En nattmask för läpparna gör också susen. Lips sleeping mask från Laneige är en räddare i nöden.

4. Hur hittar jag det perfekta röda läppstiftet?

Ett rött läppstift klär alla och funkar både dag och kväll. Självklart ska du gå efter den nyans som du trivs bäst i, men tänk på att rött som går mer åt orange drar fram gula nyanser i huden (och tänderna!) och en röd nyans med mer blå pigment upplevs som kallare.

5. Matt, glansigt, flytande ... vilken sorts läppstift ska jag välja?

Det beror på vilken finish du vill ha. Har du fnasiga läppar kan det vara en bra idé att skippa det matta läppstiftet, eftersom de ofta är torrare i texturen. Satsa i stället på ett återfuktande stift, till exempel vinnaren i testet.

Läppstift med lång hållbarhet finns i både flytande och fast form, välj den du tycker är lättast att applicera. Ett flytande läppstift har oftast en smalare applikator, vilket gör det lättare att få till de knivskarpa linjerna. Skimrande läppstift är i regel inte lika pigmenterade, men går i stället lätt att bygga upp till en önskad nyans.

LÄS OCKSÅ: Mascara – bäst i test 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!