Artikeln innehåller annonslänkar

Foto: Getty

Bäst i test av eyeliners – vi har utsett vinnarna 2021 (budget till lyx!)

Vilken eyeliner är bäst? Eyeliner fortsätter att vara en trendig makeupdetalj - samtidigt är det en klassiker som aldrig är fel. Ett svep ramar in ögat och lyfter snabbt hela din look. Här är redaktionens allra bästa eyeliners - bäst i test 2021!

Eyeliner är ett måste i necessären som lyfter looken till både vardags och fest. I denna artikel listar vi årets bästa eyeliners (utsedda av vår expertpanel) och delar med oss av tips och tricks som hjälper dig att få till den där perfekta vingen, dessutom varnar vi för vanliga fel som är lätta att göra med eyeliners. Varsågod – här är allt du vill veta om eyeliner.

Topplista: Bästa eyelinern 2021

Psst! Scrolla ner längre i artikeln för att läsa en mer utförlig recension om varje eyeliner och en guide till perfekta eyelinerstreck.
• Bäst i test! Diorshow On stage liner, Dior. Betyg: 5
• Bäst för nybörjare! Designing liquid eyeliner, Sensai. Betyg: 4,9
• Bästa budget! Flex tip eyeliner, Isadora. Betyg: 4,9
• Bästa pensel! Couture eyeliner, Ysl.  Betyg: 4,7
• Bästa gel/bästa dipline! Long-wear gel eyeliner, Bobbi Brown. Betyg: 4,6
• Bästa kajalpennan! Technakohl liner, Mac. Betyg 4,5
• Bästa vattennfasta eyelinern! Epic inc liner, Nyx. Betyg 4,5

1. Bästa eyeliner 2021: Dior Diorshow On stage liner 

Recension på Diorshow On stage liner från Dior

Diorshow On stage liner, Dior.
Va-va-voom-vinge, minimalistisk linje eller snygg snärt – tack vare den tunna och kompakta spetsen är det möjligt att skapa looken du önskar. Tuschpenseln doserar precis rätt mängd produkt. Pennan är lätt i handen, glider på fantastiskt och ger ett sammetslent, nattsvart resultat. ”Enkel att applicera, även för mig med skakig hand. Torkar direkt och sitter hela dagen. Jag har oljiga ögonlock, men den vattenfasta eyelinern rubbas inte alls”, säger skönhetsskribent Veronica Henriksson.
BETYG: 5
Mer info och köp här (länk till Kicks). 

2. Sensai designing liquid eyeliner – bäst för nybörjare

Recension på Designing liquid eyeliner från Sensai.

Designing liquid eyeliner, Sensai.
Oavsett om du är proffs eller amatör håller denna dig snällt i handen när du försöker att bemästra den eleganta vingen. Den tunna spetsen gör det till och med busenkelt att gå in och fylla i mellan fransrötterna för en extra pampig och fyllig look. Plus för smart refillsystem som gör den dyra produkten prisvärd och miljövänlig.
BETYG: 4,9
Mer info och köp här (länk till Lyko).  

3. Isadora Flex tip eyeliner – bästa budget

Recension på Flex tip eyeliner från Isadora.

Flex tip eyeliner, Isadora.
Pangpris och dessutom generös mängd produkt. Eyelinern är enkel att applicera och skapar en skarp linje med snygg svärta. Stort plus för att eyelinern torkar fort utan kladd, och dessutom sitter som berget hela dagen – i ur och skur. Passar känsliga ögon! Pennan har en smidig, urgröpt, form vilket gör att den ligger bra i handen.
BETYG: 4,8
Mer info och köp här (länk till Kicks). 

4. YSL Couture eyeliner  – bra svärta och smal borste

Recension på Couture eyeliner från Yves Saint Laurent.

Couture eyeliner, Ysl.
Urtjusig förpackning, med lika tilltalande innehåll. Penseln är tunn, men något längre än konkurrenterna, vilket gör att du enkelt kan dra en tjusig linje över hela ögat, i ett svep. Om du är stadig på handen vill säga. Färgen är kolsvart och ger snabbt en snygg partykänsla. Är du ute efter en ordentlig vinge gör denna jobbet.
BETYG: 4,7
Mer info och köp här (länk till Kicks).  

5. Bobbi Brown Long-wear gel eyeliner – bästa gel/bästa dipliner

Recension på Long-wear gel eyeliner.

Long-wear gel eyeliner, Bobbi Brown.
Storsäljande favorit som lever upp till förväntningarna. Ett litet dopp i burken med en snedskuren pensel räcker fint till hela ögat. Produkten håller i evigheter utan att torka eller smula. Resultatet blir inte lika skarpt som med en eyeliner i tuschvariant, men ger en snygg, dov finish. Perfekt som grund till en sotning.
BETYG: 4,6
Mer info och köp här (länk till Bangerhead).   

6. Mac Technakohl liner – bästa kajalpennan 

Recension på Technakohl liner från Mac.

Mac Technakohl liner – bästa kajalpennan
Ljuvligt lättapplicerad penna med perfekt, mjuk och krämig konsistens som glider på fantastiskt – utan ansträngning. Den skruvbara pennan är ett säkert kort i både snö, regn och gassande sol, för varken svett eller vatten får den att gnuggas bort. Tips! Applicera under flytande eyeliner så har du en perfekt primer.
BETYG: 4,5
Mer info och köp här (länk till Lyko.)  

7. Nyx Epic ink liner – bästa vattenfasta eyelinern

Recension på Epic ink liner från Nyx.

Epic inc liner, Nyx.
Plånbokshjälten står likt en sköld emot regn och rusk, men är ändå lätt att tvätt bort, utan att fransarna följer med. ”Spetsen på pennan är lagom hård och kompakt för att du ska kunna skulptera en linje från trådsmal till tuschtjock. Det är inga problem att få till en snygg vinge, trots ovana”, säger testare Jasminda Blanco.
BETYG: 4,5
Mer info och köp här (länk till Bangerhead.)  

Så får du till din eyeliner – tutorials och våra bästa tips:

Överdimensionerad kalligrafi, retrovingar eller subtila linjer som definierar ögats form – eyelinern är makeupscenens stjärna.

Vilka sorters eyeliner finns det?

SVAR: Eyeliner finns bland annat som gel, kaka (så kallad dip liner) och i hylsa à la tuschpenna.

Hur får jag eyelinern att hålla sig fin hela dagen?

SVAR: Använd en ögonprimer för att få eyelinern att sitta hela vägen till läggdags, inte minst om du har oljiga ögonlock. Har du känsliga, rinniga ögon är en vattenfast eyeliner att rekommendera. Ett annat knep är att grunda med en kajal och sedan måla en flytande eyeliner över så har du streck som sitter.

Hur gör jag för att få eyelinern att se likadan ut på båda ögonen?

SVAR: Ibland kan det vara så enkelt som att prova en eyeliner med en smalare eller mjukare spets för ett mer följsamt resultat.  Mät ut var du ska lägga strecken genom att dutta små prickar var eyelinern ska börja och sluta. Tänk på att titta rakt fram i spegeln med öppna ögon, blunda inte och dra inte i ögonlocken.

Ett knep är också att använda ett kreditkort eller en bit tejp som du lägger mot huden vid yttre ögonfransvrån. Efter det är det bara att applicera din eyeliner genom att måla kant i kant med lappen, kortet eller tejpen.

Vad är skillnaden mellan flytande eyeliner och kajal?

SVAR: Flytande eyeliner och kajal ger två helt olika effekter. Flytande eyeliner går att likna vid effekten av en tuschpenna, medan en kajal liknar en krita. Eyelinern målar skarpare linjer medan kajalens streck blir mjukare. 

Kajal ramar in ögonen på ett dramatiskt och intensivt sätt. Foto: Jesper Lindberg Ruiz/Estrop

Eyelinern blir ojämn, vad gör jag för fel?

SVAR: Grunda med en primer så blir canvasen, ditt ögonlock, jämnare och lättare att måla på. Dessutom minskar risken för att strecken smetas ut och fastnar i oljig ögonlock. Måla inte för tjockt i inre ögonvrån! Det är lätt att pennan slinter och att eyelinern blir som ett enda rakt streck snarare än en följsam linje. Lätta på handen och måla med en tunn spets för att få till de perfekta linjerna. Många drar ögonlocket åt sidan för att få en rak linje och för att det ska bli lättare att applicera eyelinern, men när du drar blir det svårare att få till en jämn linje eftersom ögonlocket ändrar form när du släpper taget om det. 

Finns det något smart knep att rätta till misstag utan att behöva göra om allt?

SVAR: Fukta en bomullstops med rengöring eller lite av din concealer. Clarins har också en Makeup corrector pen, som snabbt städar upp felsteg.

Foto: FRANCESCO GILI / ALL RIGHTS RESERVED - FRANCESCO GILI

Fler bäst i test-artiklar från Damernas Värld

Bäst i test: Ögonfransserum

Bäst i test: Ögonkräm

Bäst i test: Eye makeup remover

Bäst i test: BB cream och CC cream

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!