Artikeln innehåller annonslänkar

Vattenfast mascara – här är bäst i test!
Vattenfast mascara – här är bäst i test! Foto: Jason Lloyd Evans

Bästa vattenfasta mascaran 2021 – bäst i test som klarar tårar, bad och svett

Vilken vattenfast mascara är bäst? Vi har testat vattenfasta mascaror som tål bad, bröllopstårar, träning och regn. Vatten och svett är utmanande för den som inte vill släppa mascaran. Vi har hittat de vattenfasta mascaror som håller i ur och skur - här är bäst i test!

BÄST I TEST AV VATTENFAST MASCARA 2021. På jakt efter en riktigt bra vattenfast mascara? En vattenfast mascara har inte bara till uppgift att ge fina, fylliga fransar utan måste också kunna stå emot vatten och tårar. Samtidigt vill vi också kunna tvätta bort den på ett enkelt och skonsamt sätt – så glöm inte att investera i en ögonmakeup­remover som är särskilt anpassad för vattenfast makeup, så slipper du onödigt gnuggande och skrubbande vid borttagningen av mascaran.

Topplista: Bästa vattenfasta mascaran 2021

Psst! Scrolla ner och läs en mer utförlig recension av varje vattenfast mascara och se vilken som passar dig bäst.
1. BÄST I TEST 2021: Sensai Mascara 38° volumising. Betyg: 5
2. Bästa vattenfasta mascara för volym: Clarins Wonder perfect mascara 4d waterproof. Betyg: 4,9
3. Bästa vattenfasta mascara som ger separation: Lancôme Monsieur big waterproof mascara. Betyg: 4,8
4. Bäst vattenfasta mascara för känsliga ögon: Idun minerals Mascara vatn waterproof. Betyg: 4,7
5. Bästa billiga vattenfasta mascara: L’oréal Paris Volume million lashes mascara waterproof6. Betyg: 4,6
6. Bästa förlängande vattenfasta mascara: Maybelline New York Lash sensational sky high waterproof mascara. Betyg: 4,6
7. Bästa vattenfasta mascara för naturligt och klumpfritt resultat: Max factor 2000 calorie waterproof volume mascara. Betyg:

LÄS MER: Guide: så vet du vilken mascara som passar bäst för dina fransar 

1. Bästa vattenfasta mascaran 2021: Sensai Mascara 38° volumising – klarar varenda utmaning

Mascara 38° volumising, Sensai.
En modern klassiker som funkar alla dagar om året – oavsett om du ska ut i snöstorm, spendera en dag vid stranden eller gå på en svettig shoppingrunda i stan. Den böjda borsten ger fin separation, hållbar volym och snygg svärta. Vad som gör den vattenfasta mascaran unik är att den enkelt tvättas av med varmt vatten och faller då bort som små tuber från fransarna. ”Mascaran har klarat varenda utmaning jag ställt den för. Bröllopstårar, snöstorm och, ja… till och med en förlossning. Jag behöver aldrig vara orolig att mascaran släpper från fransarna! Mina, redan långa strån får en extra förlängning och mascaran ger mig en piggare look. Den enda lilla svarta jag behöver”, säger skönhetsskribent Veronica Henriksson.
BETYG: 5
Mer info och köp här (länk till Lyko).  

2. Bästa vattenfasta mascara för volym: Clarins Wonder perfect mascara 4d waterproof

Wonder perfect mascara 4d waterproof, Clarins.
Vid första svep gör mascaran inte mycket, men två drag till med borsten skapar snyggt inramade ögon med extra allt. Den lättarbetade och raka borsten fångar verkligen upp varje liten frans och ger både längd och volym. Böjen på fransarna håller sig lika fin från morgon till kväll utan risk för panda-ögon. Stort plus för att mascaran samtidigt vårdar och på sikt stärker fransarna genom vad märket kallar lash boosting complex.
BETYG: 4,9
Mer info och köp här (länk till Kicks). 

3. Bästa vattenfasta mascara som ger separation: Lancôme Monsieur big waterproof mascara

Monsieur big waterproof mascara, Lancôme.
Trots stor och tjock borste är den enkel att använda och resultatet helt kladdfritt. Fransarna blir direkt längre och fylligare, men får framförallt en väldigt fin separation – oavsett om du har långa, korta, många eller få fransar. Varje strå hittar sin plats, fint bredvid varandra och håller sig där hela dagen. Mascaran torkar snabbt och är enkel att bygga upp för extra volym och längd om så önskas.
BETYG: 4,8
Mer info och köp här (länk till Kicks). 

4. Bäst vattenfasta mascara för känsliga ögon: Idun minerals Mascara vatn waterproof

Mascara vatn waterproof, Idun minerals.
Supermascara för den som vill ha ett naturligt resultat, utan krångel. Mascaran jobbar med längd och separation snarare än volym och böj och är en klockren när fransarna bara behöver en liten skjuts i rätt riktning. Borsten fungerar likt en kam och lägger varje envis frans tillrätta. Mascara som tvättas bort med varmt vatten, vilket inte sliter lika mycket på fransarna! Passar även solkänsliga ögon som har lätt till tårar.
BETYG: 4,7
Mer info och köp här (länk till Meds). 

5. Bästa billiga vattenfasta mascara: L’Oréal Paris Volume million lashes mascara waterproof

Volume million lashes mascara waterproof, L’oréal Paris.
Gummiborsten må vara stor, men är väldigt flexibel och full av piggar i olika längder, vilket gör att borsten verkligen kommer åt varenda frans. Appliceringen går av bara farten och fransarna får fin volym och en ordentligt skjuts vad gäller längd. Frallorna får en riktig solfjäder-effekt som såklart står emot vattenstänk och svettdroppar med bravur.
BETYG: 4,6
Mer info och köp här (länk till Lyko). 

6. Bästa förlängande vattenfasta mascara: Maybelline New York Lash sensational sky high waterproof mascara

Lash sensational sky high waterproof mascara, Maybelline New York.
Fransförlängning i flytande form! Borsten ser inte ut att vara mycket för världen – smal, tunn och korta strån. Men mascaran tar verkligen fransarna till högre höjder, redan efter ett lager! För den som vill ha ett extravagant resultat är det inget problem att applicera ett lager till. Trots flera lager tappar fransarna varken färg eller form. Men inget för den som vill ha naturligt, separerade frallor – för resultatet är extra allt! Mascaran sitter som berget och är något svår att tvätta bort.
BETYG: 4,6
Mer info och köp här (länk till Kicks).  

7. Bästa vattenfasta mascara för naturligt och klumpfritt resultat: Max factor 2000 calorie waterproof volume mascara

2000 calorie waterproof volume mascara, Max factor.
En garanterad klump- och kladdfri mascara som sitter som berget hela dagen. Frallorna får en fantastisk separation, men det krävs en del jobb om du vill ha ett va-va-voom-volym. Tacksam borste som är enkle att jobba med, både på över- och underfransarna. Några svep med borsten ger naturligt och eleganta fransar med en lätt förlängning. Frallorna får ingen överdriven volym, till skillnad mot den storsäljande varianten som inte är vattenfast, men är lika fin för det!
BETYG:
Mer info och köp här (länk till Lyko).  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!