Cushionfoundation – bäst i test (och hur du använder produkten rätt!)

Allt fler märken hakar på den sydkoreanska trenden med foundation i behändigt cushionformat. Den smarta dosan med en produktladdad "kudde" och lättjobbad applikator är perfekt för felfri hy i farten. Vi har testat cushionfoundation och utsett bäst i test – dessutom guidar vi till hur du använder den kuddfoundation på rätt sätt.

Cushionfoundation – innehåll:

Cushionfoundation – här är bäst i test

Så använder du cushionfoundation

För- & nackdelar med cushionfoundation

 

Cushionfoundation 1: Glow från Lancôme – vår vinnare och bäst i test

Teint idole ultra cushion spf 50, 13 g, Lancôme.

Hög täckning som trollar bort skavanker utan kakighet och ger lyster på rätt ställen. Huden upplevs som yngre och fylligare. Kräver bara en lätt uppfräschning under dagen. Superplus för spf 50 och brett nyansutbud.

BETYG: 4,8

Läs mer och köp här.

 

Cushionfoundation 2: Skir lysterbomb från L'Oréal

Nude Magique cushion foundation, 14,6 g, L'Oréal Paris.

Lätt täckning som enkelt kan byggas upp till medelnivå. Bra drag i lystern, så hoppa över om du föredrar ett mattare resultat eller komplettera med puder. Fina nyanser, viktlös känsla och håller nästan hela dagen.

BETYG: 4,6

Läs mer och köp här.

 

Cushionfoundation 3: Hejdå porer

Diorskin forever cushion foundation spf 30, 15 g, Dior.

Blurrar porer och mattar ner glans. "Sammetslen perfektion", säger en testare. Trots pudrigheten känns ansiktet aldrig torrt. Tyvärr krävs ganska mycket produkt för full porslinseffekt. Vi hade velat ha fler nyanser.

BETYG: 4,5

Läs mer och köp här.

 

LÄS OCKSÅ: Vanlig foundation – här är bäst i test

 

Cushionfoundation 4: Dockhy på dosa

Le cushion encre de peau foundation, 14 g, YSL.

Smälter in i huden på ett gudomligt sätt. Hög täckning och fin lyster - nästan som ett filter på ansiktet. "Jag ser ut att ha levt på grönkålssmoothies i en vecka", säger en testare. Ingen spf och dyr prislapp drar ner betyget.

BETYG: 4,3

Läs mer och köp här.

 

Cushionfoundation 6: Skir lysterbomb från Isadora

Nude cushion foundation, 15 g, Isadora.

I kudden göms Isadoras tunnflytande Nude sensation-foundation, och när dosan är tom kan du fylla på. Smart! Fin mediumtäckning och lyster, men tenderar att kännas oljig efter några timmar. Touch-ups behövs.

BETYG: 4,0

Läs mer och köp här.

 

Cushionfoundation 6: Fjäderlätt försköning

Air perfection CC cushion foundation spf 50, 10 ml, Pür Cosmetics (refill på 10 ml ingår).

Ultralätt täckning som förskönar och jämnar ut hudtonen utan kladd. Applikatorn glider fint över ansiktet. Fin glow! Plus för spf 50 och att det ingår refill, men minus för snålt nyansutbud.

BETYG: 3,8

Läs mer och köp här.

 

LÄS OCKSÅ: 7 sminkmissar som får dig att se äldre ut (japp, vi gör dem också!)

 

Cushionfoundation 7: Dyra droppar

Age id cushion foundation, 10 ml, Babor.

"Skön för min torra hy", säger en testare. Fräsch doft, hållbart resultat och fina ingredienser som tar upp kampen mot ålderstecknen. Tyvärr krävs det flera doseringstryck för full makeupeffekt. För lite för pengarna.

BETYG: 3,6

Läs mer och köp här.

 

Cushionfoundation 8: Kräver påfyllning

Pure light foundation cushion, 11 g, Yves Rocher.

Ett fint, halvtäckande resultat med mycket lyster, men resultatet falnar för snabbt och en extra fix behövs. Minus för kladd och att för mycket produkt absorberas av svampen, samt avsaknad av spf.

BETYG: 3,5

Läs mer och köp här.

Av: Veronica Henriksson

Så använder du cushionfoundation

Ännu en fiffig innovation från Sydkorea har hittat in i skönhetsmärkenas bassortiment – och våra makeupväskor. Lär känna foundation i kudde genom några vanliga frågor och svar!

Vad är en cushionfoundation?

SVAR: Flytande foundation i behändig dosa. En luftig "kudde", som påminner om forna tiders frimärkskuddar på postkontoren, matas med foundation, och vid tryck släpper kuddens porer ifrån sig en lagom dos produkt. Perfekt när basen behöver bättras på under dagen, på resande fot eller när du snabbt vill ha en fräsch bas.

Hur skiljer sig resultatet från vanlig foundation?

SVAR: Eftersom kudden bara släpper ifrån sig lite produkt åt gången är det i princip omöjligt att överdosera. Resultatet blir naturligt och skirt. Concealer kan behövas som komplement på blemmor, mörka ringar, rodnad eller andra skavanker. Innehåller ofta solskyddsfaktor.

Hur applicerar jag den?

SVAR: I dosan finns alltid en applikatorsvamp, men du kan använda foundationpensel eller din vanliga favoritsvamp om du trivs bättre med det. Svep applikatorn över huden i mjuka drag. Dutta sedan försiktigt på mer produkt där högre täckning behövs.

Hur rengör jag applikatorn?

SVAR: Många märken hävdar att deras applikator är antibakteriell, men vi rekommenderar starkt att du tvättar den efter några användningar för att slippa snuskiga bakterier. Lägg applikatorn i ett bad av varmt vatten och löddrande rengöring, som Techniques Brush cleansing gel, 119 kr. Låt dra en stund innan du kramar ur och sköljer tills svampen är helt ren. Låt lufttorka på frottéhandduk.

Är det inte väldigt dyrt för lite produkt?

SVAR: Jo, här betalar du mycket för den smidiga förpackningen. Räknar du priset per gram foundation är det lätt att bli gråhårig. Ett tips är att använda en vanlig foundation på morgonen, och använda din cushion i farten. När du väl har investerat i din första cushionfoundation erbjuder flera märken refill till lite lägre pris.

Foto: 2017 Getty Images

För- & nackdelar med cushionfoundation

+ Ger en skir, naturlig bas.

+ Perfekt för en fräsch "no makeup"-look.

+ Dosan är enkel att ta med i handväskan eller handbagaget på resan.

+ Du kan enkelt bygga upp en lagom täckning där det behövs.

+ Innehåller ofta solskyddsfaktor, men dubbelkolla alltid på förpackningen.

 

- Många applikatorsvampar håller inte måttet, och du måste komplettera med egen pensel eller svamp.

- Produkten tar snabbt slut.

- Finns det inte möjlighet till refill är det mycket plast för lite produkt.

- Vissa svampar suger upp för mycket foundation, vilket ger onödigt svinn av dyra droppar.

- Många företag har ett på tok för snävt (och ljust! ) nyansutbud.

Av: Maria Ahlgren

För fler beautytips – kom på mode- och skönhetsfestivalen Sweden Fashion & Beauty Day!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!