Kroppsoljorna som räddar torr hy – vilken blir din favorit?

Skäm bort den torra sommarhuden med en lyxig kroppsolja som ger både en ordentlig fuktboost och vacker lyster. Här är oljorna som är bäst i test.”Med anti age-effekt”

Beauté Pacifique Corpus paradoxe, 569 kr/100 ml.

Smidig sprayfunktion och mild doft. Innehåller aktiva ämnen som ska ge en anti age-effekt, därav det höga priset. Kräver lite massage för att sjunka in ordentligt. Efteråt är huden mjuk och skönt återfuktad utan att kännas fet.

BETYG: 4,5

”Återfuktar ordentlig och länge”

L’Occitane Shea fabulous oil, 350 kr/100 ml

Retrofin men lite otymplig glasflaska. Doft av mandel som först är intensiv men mildras vid applicering. Går lätt in i huden som blir ordentligt återfuktad, effekten håller länge. Ger diskret lyster till bara ben. Litet minus för priset.

BETYG: 4,5

”Multiolja med underbar doft”

The Body Shop Spa wisdom Polynesia monoi miracle oil, 185 kr/150 ml

Underbar doft! Oljan funkar både som kroppsolja, och att ha i badet och håret. Går snabbt och enkelt in i huden, du kan ta på dig kläderna på en gång. Återfuktar bra, speciellt efter några dagars användning. Bra pris.

BETYG: 4,4

”Fantastisk rosdoft”

Ren Moroccan rose otto ultra-moisture body oil, 495 kr/100 ml

Glasflaska med bra pump. Fantastisk rosdoft, stark men inte störande. Oljan känns lyxig och går snabbt och lätt att få in i huden, Ger en skönt återfuktad känsla, men är något odryg och dyr, vilket ger ett litet poängavdrag.

BETYG: 4

”Prisvärd och smidig”

Rituals Shanti chakra body oil, 150 kr/100 ml

Smidig pumpflaska. Mild doft av mandel och blommor som testpersonerna gillar. Bra konsistens, enkel att massera in i huden. Återfuktar bra, men kräver några dagars användning för att få bukt med torra armbågar. Prisvärd.

BETYG: 4

”Stark doft, bra ingredienslista”

Weleda Evening primrose age revitalising body oil, 299 kr/100 ml.

Opraktisk glasflaska. Fet, len olja som återfuktar superbra och länge, men det krävs väntetid innan du kan ta på dig kläderna. Lättförståelig ingredienselista med naturliga oljor. Den starka naturliga doften gillas inte av alla.

BETYG: 4

”Mycket prisvärd med exotisk doft”

Yves Rocher Monoï de Thaiti dry body oil, 129 kr/125 ml.

Praktisk plastflaska, någon upplever sprayfunktionen som lite trög. Ganska stark, men härligt somrig, exotisk doft. Går snabbt in i huden, återfuktar bra och huden känns len. Lämnar ingen oljig yta. Mycket prisvärd.

BETYG: 4

”Vacker men svåranvänd flaska”

Björk & Berries White forest body oil, 350 kr/100 ml.

Vacker glasflaska med pump som är ganska hård och lite svårmanövrerad. Oljan doftar blommigt och gott, och går lätt in i huden, men du behöver vänta cirka 10 minuter innan du kan sätta på dig kläder.

BETYG: 3,7

Du vill kanske även läsa:

Bäst i test – här hittar du alla våra tester!

Brun utan sol som snabbt ger vacker sommarfärg – vi korar bäst i test

Kroppsskrubben som ger vacker och återfuktad hy – vi korar bäst i test

Artikeln publicerades ursprungligen i Damernas Värld nummer 9 2015. Vill du vara säker på att inte missa fler liknande tester kan du prenumerera på tidningen. Just nu hittar du förmånliga erbjudanden här.