Foto: Alloverpress(Ralph Lauren, höst 2014)

Färgade läppennor – som inte bara räddar torra läppar utan även ger vacker färg

Den bästa läppennan ger färg som ett skirt läppstift, återfuktar som ett läppbalsam och ger en snygg glans. Damernas Värld vet vilka mjukgörande läppglanspennor som är bäst.

När Clinique lanserade sina Chubby sticks 2010 blev de snabbt en försäljningssuccé, och snart hade de flesta makeup-märkena sina egna mjukgörande läppglanspennor i sortimentet. Att de har blivit så omtyckta är lätt att förstå – läppglanspennorna är oerhört lättapplicerade, ingen spegel behövs, och den lite skirare färgen passar även de som tycker att vanliga läppstift kan ge en för målad look till vardags. Att de dessutom vårdar som ett läppbalsam, så att du med en enda produkt får såväl färg som fukt och glans, gör dem till tidssparande multiprodukter.

Sisley Phyto lip twist, 329 kr.
Superlätt att applicera. Även om färgen avtar efter någon timma återstår den mjuka effekten, läpparna känns lite oljiga, på ett positivt sätt. Ger mer färg än de flesta andra läppglanspennorna, och är fastare i konsistensen. Är dyr, men väldigt snygg och blir genast en favorit i handväskan.
BETYG: 4,5

Pürminerals Lip gloss stick, 195 kr.
Ger fin glans och mjuk färg till läpparna. Krämig konsistens som känns återfuktande vid appliceringen och flera timmar framåt. Smidig och lätt att applicera, en favorit även hos dem som i vanliga fall bara använder ofärgat läppbalsam.
BETYG: 4,3

Clinique Chubby stick moisturizing lip colour balm, 215 kr.
Glider på smidigt och ger en fin glans utan att kännas kladdigt. Färgen är pigmentrik, nästan som ett vanligt läppstift och testpersonerna är nöjda med de fuktgivande egenskaperna, även om den behöver bättras på efter några timmar då både fukten och färgen har avtagit.
BETYG: 4,2

Kicks Colour twist, 99 kr.
Smälter in fint på läpparna, och trots att den ger ganska mycket färg är den lätt att få jämn och snygg. Ger en snygg glans och den krämiga konsistensen återfuktar skönt. Både färg och fukt avtar efter några timmar, men då är det enkelt att bättra på. Prisvärd.
BETYG: 4

Lumene Raspberry miracle lip sorbet, 109 kr.
Känns mjuk vid appliceringen, men de återfuktande egenskaperna är inte så imponernade. Färgen däremot är alldeles perfekt pigmenterad, supersnygg och perfekt för alla som tycker att vanliga läppstift kan kännas för mycket. Håller bra i 3-4 timmar.
BETYG: 4

Pixi Tinted brilliance balm, 169 kr.
Har en tydligt doft av mint, som de flesta gillar och tycker känns fräsch och uppiggande. Pigmentrik färg som är supertjusig på läpparna, men den är tyvärr lite kladdig, vilket gör att den flyter ut lite. Det drar ner betyget.
BETYG: 3,9

Isadora Twist-up gloss stick, 129 kr.
Skön på läpparna, ganska tjock, som ett cerat nästan. Lätt att applicera och bättra på, vilket är bra då den återfuktande känslan inte håller så länge, färgen sitter dock betydligt längre. Ger mycket färg och glans, och har en söt doft som vi gillar.
BETYG: 3,8

NO7 High shine lip crayon, 99 kr.
Känns som ett läppglans på läpparna, ganska tjockt och lite kladdigt. Vi testade en svag färg som passar dig som vill ha en mer naturlig look, men den finns även i starkare färger. Med tanke på namnet hade vi förväntat oss mer glans. Sitter bra, även genom några koppar kaffe.
BETYG: 3,8

LÄS MER: Bota vintertorra läppar med våra enkla knep