Se en första glimt av höstens mode 2014 – DV rapporterar från modeveckan

Mercedes-Benz Fashion Week har i Stockholm avslutat sin första dag och vi har fått en inspirerande första titt på modet hösten 2014. Är ni nyfikna? Här nedan visar vi en tjuvkik på vad vi har att se fram emot i höst!

WHYRED HÖSTMODE 2014

Höstkollektionen som även utmärker Whyreds 15-års jubileum kännetecknas av en silhuett som är lös och skräddad på samma gång. I materialvalen har de utnyttjat kontraster som tunt silke och grov bomull, mjuk ull och kraftigt läder.

BUSNEL HÖSTMODE 2014

I höstkollektionen 2014 har Busnel inspirerats av en kärlekssaga om en tennsoldat och en ballerina, och visst ser vi inspirationen från sagan. Tyll och skira kjolar varvas med uniformsjackor och maskulint blandas med feminint.

BACK HÖSTMODE 2014

Inför höst- och vinterkollektionen 2014 ville Ann-Sofie Back förmedla en spontan känsla. Kollektionen går i färger som kastanjebrun, äggskal, rött, isblått och förutom den spontana känslan går även även en skulptural silhuett som en röd tråd genom kollektionen.

STYLEIN HÖSTMODE 2014

Ryssland och rysk arkitektur har inspirerat Stylein inför hösten 2014. Utöver trycket med Moskvas silhuett ser vi det även i färgvalet där djuprött, klarblått och gyllengult dominerar. 

HUNKYDORY HÖSTMODE 2014

Excentriska ikoner från 70- och 80- talen har inspirerat Hunkydory i deras rebellrockiga höstkollektion. Färgerna som dominerar är grått, mörkblått och vitt, kompletterat med gnistrande paljetter i accessoarer och detaljer.

CARIN WESTER 2014

40-talet och dess dramatiska skärningar har inspirerat Carin Wester i höstkollektionen. Urringningarna är V-formade både fram och i ryggen, kapporna är voluminösa och längderna stannar vid vaden.

HERNÁNDEZ CORNET HÖSTMODE 2014

Hernández Cornets inspiration för höstkollektionen är P-funk. Propert möter spacat, skräddat möter t-shirts och draperade klänningar bärs över byxor.

VALERIE HÖSTMODE 2014

Valeries höstkollektion heter Noir et Blanc och som namnet antyder är det svart och vitt som dominerar färgskalan, men kollektionen innehåller även rödmönstrade plagg som kostymen ovan. Romantiska spetsar och feminina linjer genomsyrar kollektionen som dagen till ära stylats i en sportig look för att visa en ny sida av plaggen. Ni kan läsa mer om kollektionen i Valeries blogg, där även bilderna från hennes kollektion är hämtade.

J. LINDEBERG

J. Lindebergs inspiration för höstkollektionen 2014 är något så förvånande som djuphavsmaneter. Färgskalan domineras av det mörka havets med mörkblått och svart som grund och rött som accentfärg. Siluetten är skarp samtidigt som vissa plagg för in en mjuk lekfullhet.

Foto: Kristian Löveborg, Mercedes-Benz Fashion Week