Foto: ©DAN & CORINA LECCA

Zadig &Voltaire höst/vinter 2013

Svenska modemärket HOPE gjorde sin debut på modeveckan i Paris precis som modekejan H&M denna säsong. Men även franska modemärket Zadig et Voltaire intog modeveckan i Paris för första gången. Bakom märket står svenska designern Cecilia Bönström som efter sin modellkarriär började som modeassistent hos Zadig et Voltaire för tio år sedan. Idag är hon chefsdesigner och till hösten 2013 har hon skapat en rockig, androgyn kollektion som bjuder på metalliska toner, skinn, päls, sammet, kostymer och overaller. DV:s Sania Claus Demina tog en pratstund med Cecilia Bönström som berättar om kollektionen efter klicket.Berätta om kollektionen!– Jag hade David Bowie i mitt huvud, han var så cool i sättet han blandade maskulint och feminit vilket är något Zadig et Voltaire är kända för och något jag jobbar på inför varje kollektion. Jag hittade en jeansoverall som jag la i svart läder, så det var min utgångspunkt. Sedan fick jag jobba med gamla arkiver av franska material. 

Hur kändes det att göra en visa under Paris modevecka?
– Det var kul! Jag var väldigt koncentrerad innan och är väldigt glad över att Zadig et Voltaire har kommit så långt. Vi öppnar 200 butiker runtom i världen och vi var redo för det nu. Det var väldigt stressigt men kul!

Favoritplagg i kollektionen?
– En pojkig sammetsoverall med snyggt fall. Sexigt men samtidigt simpelt, ja det är min favorit!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!