Foto: .All photographs from the collection A/W11 are pr

Young Fashion Industry award SS12

Varje modevecka delas priset Young Fashion Industry award ut till en oetablerad designer. Sex nominerade modeskapare får tillfälle att visa upp sin kollektion på Berns under Mercedes-Benz Fashion Week, något som är få förunnat. Bland dessa sex nominerade, koras en vinnare som belönas med en modevisning under nästkommande modevecka. Den vinnande designern får därmed chansen att visa upp sin design för press och inköpare. 

Årets nominerade till Young Fashion Industry award är Alexander Krantz, Emma Lundgren, Isabelle Lundh, Minna Palmqvist, Johanna Pihl och Marie Jersild Viltoft

Efter visningen, som hölls i Mercedes-Benz Fashion Pavillion i Kungsträdgården i går kväll, korades vinnaren Johanna Pihl. Den oetablerade designern prisades för sin känsla för hantverk och detaljer, som hon kombinerar på ett skickligt sätt i en samtida och starka kollektion. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins för endast 199 kr. Köp nu!