Weekday i nytt designsamarbete

Modekedjan Weekday presenterar ännu ett samarbete under konceptet "WEEKDAY Collaboration". Tidigare har Weekday samarbetat med bland annat Carin Wester, Nhu Duong, Nakkna, Mini Market, Peter Jensen, Ali Zedtwitz och Stine Goya. Men för våren 2012 tittar Weekday åt väster och mot nya talanger. Tillsammans med två studenter, Rejina Pyo och William Hendry, från den berömda designskolan Central Saint Martins i London har de skapat två kollektioner.
Medan William Hendry skapar en herrkollektion, har Rejina Pyo riktat in sig på damkläder inspirerade av konst.
- Enkla abstrakta former och färgblock inspirerar den här kollektionen. Jag är väldigt intresserad av modern konst och skulpturer, så min inspiration hämtade jag från några av mina favoritkonstverk. Bland annat från Ellsworth Kellys underbara målningar från 50-talet. Det primitiva i estetiken och de tydliga blocken av färg definierar min design, säger Rejina Pyo.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!