Victoria i samma Rodebjer-klänning stylad på två sätt.
Victoria i samma Rodebjer-klänning stylad på två sätt. Foto: TT/Instagram.com via Smith & Tell

Victorias stilskola: En klänning på två sätt

Kronprinsessan Victoria är en kunglig föregångare när det gäller att rotera plaggen i sin garderob. I veckan visade hon prov på hur en klänning kan stylas till en flottare fest –och till en datenight på konsert.

Damernas Värld

De senaste åren har kronprinsessan Victoria verkligen visat upp hur hon maxar sin garderob. Förr var det nästan otänkbart att återanvända samma plagg i officiella och publika sammanhang - men med tiden har det förändrats, även för de kungliga. 

Victoria återanvänder både sina egna och mamma Silvias klänningar i officiella sammanhang och visar att samma plagg går att stylas elegant såväl som mer avslappnat.

Victoria håller vi som en av de bästa i klassen i detta avseende. Victoria återanvänder både sina egna och mamma Silvias klänningar i officiella sammanhang och visar att samma plagg går att stylas elegant såväl som mer avslappnat. Det vill säga att genom att kombinera plagg med olika typer av accessoarer och beautylook kan samma plagg te sig väldigt olika och fungera väl i vitt skilda sammanhang. 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel med bandet Smith & Tell och deras musiker. Foto: Instagram.com via Smith & Tell

I veckan visades prov på detta då kronprinsessan Victoria och prins Daniel lyssnade till duon Smith & Tells gig på Öland. Victoria bar en många år gammal klänning från svenska Rodebjer som hon ”klädde ner” med en jeansjacka och favoritklackarna.

LÄS MER Kronprinsessans konsertstil är romantiskt cool i fransk-svenska klänningar

Klänningen har vi sett tidigare, men då i betydligt flottare sammanhang. När kronprinsessan och hennes far kung Carl Gustaf besökte en tillställning under World Water Week 2019 användes samma klänning – men då uppklädd med klackar, kuvertväska, tjusiga smycken samt en stramare festfrisyr. 

Kronprinsessan Victoria anländer till World Water Week på Tele2 arena i Stockholm i augusti 2019. Foto: Jessica Gow/TT

Just vattenfrågor har kronprinsessan Victoria engagerat sig mycket i, och hon har med tiden blivit en viktig frontfigur i arbetet för renare vatten i Sverige och internationellt. Sin kärlek till denna fråga förstärktes vid detta tillfälle av ett armband. 

Victoria i vackert armband under World Water Week 2019. Foto: Jessica Gow/TT

LÄS MER Hitta en liknande klänning som Victorias – för budgetpris

LÄS MER Inspireras av prinsessornas sagolika sommarstil

LÄS MER Inspireras av Victorias vackra smycken – 11 köp som fixar stilen