Stiltips att ta efter från prinsessan Diana.
Stiltips att ta efter från prinsessan Diana. Foto: IBL

Sju stiltips från prinsessan Diana som alla borde ta efter

Diana Spencer – en evig stilikon med öga för oanade detaljer, vilka kunde visa sig i både klädsel och smink. Här är sju stilknep vi inspireras av än idag.

1. Lek med styling av accessoarer

Prinsessan Diana var en mästare på accessoarer. Foto: IBL

Diana var inte rädd för att ta sin stil steget längre genom att bära två klockor runt vristen istället för en, eller genom att linda pärlshalsbandet extra många varv runt halsen. Lady Di klädde även väldigt fint i glasögon.

2. Detaljer på strumpbyxorna

Det ligger i detaljerna! Foto: IBL

Trots den relativt strikta klädkoden som Diana behövde förhålla sig till såg hon till att alltid sätta sin egen prägel på sina look – exempelvis i form av strumpbyxor med dekorerad söm. Ett kul knep att ta till i vardagen!

LÄS MER: Därför bär Meghan Markle alltid för stora skor (anledningen är så smart!)

3. Våga oanade färgkombinationer

Lady Di i djärva färgmatchningar. Foto: IBL

Vi glömmer aldrig gången då Diana dök upp med röda och svarta missmatchade sidenhandskar. En annan djärv look som går till historien är den med lila kjol och röd kavaj. Lärdom som vi tar med oss: våga testa ovanliga färgkombinationer!

4. Byt ut den svarta ögonpennan

Princessan Diana hade sina skönhetsknep. Foto: IBL

Diana var ett fan av att rama in ögonen med kajal och då och då bytte hon ut den svarta ögonpennan mot en kornblå variant, som skapar en mjukare look.

LÄS MER: Eyeliner – bäst i test och tips för att lyckas med appliceringen

5. Mönstermaxa ofta

Ett stort fan av prickigt! Foto: IBL

I egenskap av mönsterentusiast sågs Diana ofta i prickigt, rutigt eller randigt till både kungliga sammankomster och semestrar. Den rödprickiga klänningen med voluminösa axlar och markerad midja (hej, 80-tal!) känns minst lika relevant idag.

6. Skaffa en favoritbrosch

Favoritbroschen på. Foto: IBL

Under flera högtidliga tillfällen bar prinsessan Diana en brosch med drottningen Elizabeths avbildning på. Broschen är ett smycke som allt för ofta glöms bort och som verkligen kan lyfta en look. De bästa skatterna hittas i vintage-butiker.

7. Bär monokroma looks

Lady Di i tre olika favoritfärger. Foto: IBL

Stilren look i ett knyck stavas monokroma färger. Lady Di var ett fan av att klä sig i enfärgat, gärna i blåa och rosa toner. Ett stylingknep som funkar lika bra till fest som vardags.

LÄS MER: Här är färgerna som får din look att se lyxigare ut

Aktuellt just nu