Stilikonen Hanneli Mustaparta: "Det handlar om att klä sig för sig själv"

Norska Hanneli Mustaparta är modellen som blev influencer, stilikon – och Damernas Världs omslagsmodell den här månaden. Hon berättar om sin oklanderliga stil, smarta budgettips och färgerna som hon älskar.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Min stil har utvecklats mycket genom åren, men jag återkommer ofta till samma kläder och trender i nya tappningar. Pastell smyger sig alltid in i min garderob, både sommar och vinter. Jag tycker om att ha en klassisk stil, men med något som sticker ut. Oftast är det en söt accessoar. En fin väska är fantastisk när du inte orkar lägga tid eller tankekraft på vad du ska ha på dig.

Hanneli var en av de första stora influencerstjärnorna med en internationell publik. Foto: Copyright Rex Features Ltd 2012/IBL

Vilka är dina bästa stylingtips?

På omslaget av Damernas Världs senaste nummer.

– Bli inspirerad av andra, men var noga med att inte härma någon. Det är viktigt att lita på magkänslan när det kommer till vilka kläder som funkar på dig och som gör dig glad. Det handlar om att klä sig för sig själv. Ta en söndag och planera lite outfits, helst med hjälp av en kompis. Fotografera och se till att kläderna funkar på håll, och om de inte gör det är det ändå alltid enklare att se vad som saknas om du tittar på en bild.

Vad jobbar du med just nu?

– Jag har ett projekt tillsammans med Pierre Robert. Vi skandinaver är duktiga på att se bra ut i ett kyligt klimat, och Pierre Roberts tunna ulltröjor har räddat mig ett antal gånger under de iskalla modeveckorna i New York. Nu har jag fått designa mina egna modeller, vilket jag är otroligt glad över. Jag har även skapat en serie myskläder för dem som bara kommer att säljas online. Där ville jag ha plagg som du längtar hem till.

Hanneli i Milano. Foto: Splash, Photos: Non Exclusive Candid [downloaded]

Vilka märken är dina budgetfavoriter?

– Jag älskar H&M, Zara, Topshop och Weekday. De har fantastiska grejer för att få din garderob mer intressant.

Ditt bästa tips för att se välklädd ut på en liten budget?

– Att kläderna verkligen passar. Skräddaren är din bästa vän.

Vill du få mer härlig modeinspiration? Kom på Sweden Fashion & Beauty Day, en ny mode- och skönhetsfestival som anordnas av Damernas Värld. Läs mer och köp biljett här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!