Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Höstmode 2020: stickade tröjor till höstens basgarderob.
Höstmode 2020: stickade tröjor till höstens basgarderob. Foto: Jason Lloyd-Evans

Höstmode 2020: stickade tröjor till höstens basgarderob

Den stickade tröjan är ett måste i höstens basgarderob. Damernas Världs Marika Cederlund handplockar tio köp för olika smaker – som du kommer att älska lika mycket idag, som om tio år.

Marika Agestam Cederlund

Den stickade tröjan är kanske höstens mest självklara plagg. År efter år kommer den tillbaka, i en uppsjö av nya färger och former för varje säsong. Vill du spara både tid, pengar och göra en insats för miljön, så satsar du på en variant som du vet att du kommer att älska under en lång tid framåt. Den varianten kan vara i en jordnära ton, som går att matcha till andra basplagg (läs vår stora guide här), men den kan också vara mönstrad eller i en färgglad kulör, som exempelvis rosa. Det viktigaste är att du hittar en tröja som bockar av just dina rutor och som går att matcha med plaggen som redan finns i din garderob.

LÄS MER: Höstmode 2020: allt om säsongens viktigaste trender, färger och plagg 

Stickade tröjor i neutrala basfärger

1. Den finstickade polotröjan är en återkommande hit varje höst. Styla med en stickad väst över för dubbla stilpoäng. Mer info – köp här (länk till H&M).  

Finstickad polotröja från H&M.

2. Vem vill inte möta hösten i den här kabelstickade godingen med precis lagom vida ballongärmar? Kontrastera med röda läppar eller naglar om du vill lyfta vardagslooken. Mer info – köp här (länk till Lindex). 

Höstmode 2020: Stickad tröja från Lindex.
Kontrastera med röda läppar eller naglar om du vill lyfta vardagslooken.

3. En kamelfärgad, stickad tröja bör hänga i varje basgarderob. Färgen passar lika bra till sensommaren som hösten – den adderar en mjuk elegans som aldrig går ur tiden. Ett par vida kostymbyxor (gärna i vitt!) går snyggt ihop med den här varianten. Mer info – köp här (länk till Anine Bing). 

Stickade tröjor för dam 2020 – höstens bästa köp.

4. Stickad tröja i croppad modell – passar perfekt till ett par höga jeans. Finns i en uppsjö olika färger. Mer info – köp här (länk till & Other Stories). 

Stickad tröja till höstens basgarderob.
Bär den stickade tröjan som den är, under en höstkappa – eller nonchalant knuten över axlarna. Foto: Francesco Gili / All Rights Reserved - Francesco Gili

5. Det sitter i detaljerna – en klassisk polomodell med en dekorativ söm över bröstet som känns härligt nutida, men ändå tidlös. Från Rodebjer, mer info – köp här (länk till Wakakuu).  

Stickad tröja i merinoull, från Rodebjer.

LÄS MER: 14 plagg att investera i för en komplett basgarderob (steg för steg!) 

Mönstrade och färgglada stickade tröjor

”Basgarderob” behöver inte innebära neutrala basfärger som svart, vit, grå eller beige. Vad ska du med nedtonade tröjor till om din stil är maximalistisk, färgglad och mönsterbesatt? Som sagt: hitta en modell som bockar av dina rutor, och som du vet att du kommer att kunna matcha med många andra plagg i din garderob. Självklart kan de färgglada/mönstrade tröjorna även passa in i en nedtonad basgarderob, var bara försiktig så att du inte går i fällan för impulsköp – utan fundera igenom om vilken färg som passar bäst just din smak bäst.

1. Ribbstickad, rosa kashmirtröja som går lika bra ihop till grått eller beige som klarrött eller mörkgrönt. Mer info – köp här (länk till Soft Goat). 

Rosa, stickad tröja från Soft Goat.

2. Röd är en återkommande höstfärg – den här blockfärgade tröjan är ett utmärkt exempel på hur man snyggt kan anamma den. En brun skinnkjol till, och du är redo! Mer info - köp här (länk till H&M). 

3. Blått är flott - den här varianten från Arket blir aldrig passé. Bär under en kavaj eller över en långklänning i höst. Mer info – köp här (länk till Arket). 

Stickad, blå tröja för dam 2020.
Består din garderob till störst del av färgglada eller mönstrade plagg? Hitta en stickad tröja som passar in i just din stil. Foto: Francesco Gili / All Rights Reserved - Francesco Gili

4. Mustig, härlig tröja i mohair- och ullmix från Second Female. Bär till höstens jordnära toner – brun, koppar, grön – och kontrastera med skinnplagg till. Mer info – köp här (länk till Åhlens). 

Höstmode 2020: stickade tröjor för dam.

5. Rutor går aldrig ur tiden – och en tröja med ett så intressant patchwork som detta, kommer du inte att tröttna på. Styla till denim för en enhetlig look. Från Givenchy, mer info – köp här (länk till Net-a-Porter). 

Mönstrad, stickad hösttröja.

LÄS MER: Budgetexperten: ”Så fixar du en klassisk jobbstil – för under 500 kronor”