Sophie by Sophie designar smycken i arbetet mot tjuvjakt: "Varje dag dödas 100 elefanter"

Sophie By Sophie laserar kollektionen Wild Heart, i förmån för organisationen Wildhood Foundation som kämpar mot illegal handel av noshörningar och elefanter.

Varje dag dödas 100 elefanter genom tjuvjakt i Afrika och det finns endast 25 000 noshörningar kvar i det vilda. Djuren dödas för sina horn och betar som säljs dyrt på svarta marknaden i Sydostasien, dyrare än både guld och kokain.

I kampen mot tjuvjakten har 

Sophie Gyllenhammar Mattsson bakom Sophie by Sophie, i samarbete med organisationen Wildhood Foundation, designat en kollektion med fyra armband och halsband. 10 procent av försäljningen av smyckena går till Wildhood Foundation vars insamlade pengar går 100 procent till arbete för att skydda djur mot tjuvjakt från både marken och luften.

Kollektionen Wild Heart består av ett armband och ett halsband med ett bankat hjärta, i guld- och rodium-pläterat silver. Hjärtat ser lite ojämnt ut, precis som naturen.

Foto: Tom.Svensson

– Wild Heart symboliserar vår kärlek till de vilda djuren som vi kämpar för att rädda. Jag är oerhört stolt över samarbetet med Sophie by Sophie. Det hjälper Wildhood att sprida budskapet om hur allvarlig situationen faktiskt är, att vi står inför ett tidsfönster och att det är upp till vår generation att göra skillnad. Jag vägrar att leva i en värld där vilda djur bara finns i djurparker och i sagoböcker, säger Filippa Tarras-Wahlberg, grundare av Wildhood Foundation.

Jag vägrar leva i en värld där vilda djur bara finns i djurparker och sagoböcker.

— Jag har alltid värnat om djurens plats på vår planet vilket gör detta samarbete otroligt viktigt för mig. Wildhood Foundation gör ett fantastiskt arbete och det känns roligt och betydelsefullt att kunna bidra till det, säger Sophie Gyllenhammar Mattsson.

Kollektionen släpps den 3 maj 2018 och säljs på Sophie by Sophies hemsida.

Följ med Damernas Värld och Martina Bonnier på en shoppingresa till Milano – klicka på bilden för att läsa mer!