Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Snyggaste skorna för löparspåret – och vardagslooken.
Snyggaste skorna för löparspåret – och vardagslooken. Foto: Jason Lloyd-Evans

Spring med stil! Höstens löparskor som har både funktion och look

Ute efter ett par nya, vassa skor till löprundan? Damernas Världs moderedaktör listar paren som inte bara har funktionerna, utan även utseendet, på plats.
Marika Cederlund

Vare sig du är ett ingjutet fan av långa springrundor eller hundra procent nybörjare så är ett par bra löparskor alltid grunden till ett lyckat träningspass. Den nya generationens löparskor erbjuder inte bara viktig stötdämpning och ventilerande material – de är även riktigt snygga. Vi listar köpen som är så pass snygga att vi gladeligen bär dem till löparrundan – och till vardags!

1. Gore-tex-löparskor från Nike

Terränglöparskor från Nike.

En långrunda över hala stockar och stenar i regnet blir inga problem i dessa vassa terränglöparskor från Nike x Gore-tex. Funktion och look i ett! Mer info och köp här (länk till Nike).

2. Vita löparskor från Adidas

Vita löparskor, Adidas.

Stilrena vita träningsskor från Adidas som passar lika bra till lösa kostymbyxor och kavaj som till löparrundan. Modellen heter Ultraboost och boostar både dina löpsteg och din stil.  Mer info och köp här (länk till Boozt).  

3. Grå löparskor från New Balance

Löparskor från New Balance.

Dessa stilrena löparskor från New Balance går i grå/silvriga toner, en färgkombination som aldrig kan gå fel. Mer info och köp här (länk till Boozt).

4. Ekovänliga trailskor från Icebug

Hållbara löparskor från Icebug.

Material som återvunnen polyester och alger får ekoredaktör Marika Cederlund att dra på smilbanden. Modellen är dessutom bekväm, stadig och har en härlig, färgglad design. Mer info och köp här (länk till Icebug).

5. Löparskor från Adidas x Stella McCartney

Löparskor från Adidas x Stella McCartney.

Stella McCartney och Adidas gör underverk ihop. Dessa löparskor är inget undantag – nedtonade, moderna och bekväma. Mer info och köp här (länk till Adidas).

6. Ekovänliga löparskor från Allbirds

Ekovänliga löparskor från Allbirds.

Löparskor som är gjorda av bland annat miljöcertifierade eukalyptusträd. Skorna har ett koldioxidavtryck på 9 kg, vilket kan jämföras med en vanlig t-shirt som har ett avtryck på 13,6 kg eller en bok som har 7,5 kg. Mer info och köp här (länk till Allbirds)

Ett snyggt par träningsskor bär vi gärna även till vardags. Foto: Jason Lloyd-Evans

7. Snygga löparskor från Reebok

Löparskor från Reebok.

Hela den här skon andas snabbhet. Dessutom går den fint ihop med de beige och jordnära tonerna i basgarderoben. Mer info och köp här (länk till Asos).

8. Träningsskor från Veja

Träningsskor, Veja.

Parisbaserade Veja står för stilrena träningsskor med robusta sulor som gör dina fötter glada. Flyter sömlöst in i din vardagsgarderob om du hellre vill använda dem till vardags än i spåret. Mer info och köp här (länk till Arket).

9. Coola löparskor från Asics

Löparskor från Asics

Asics skor hör till de mest populära när det kommer till löpning, och här är en modell med stildetaljer som tar för sig både i elljusspåret och på trottoaren. Mer info och köp här (länk till Boozt).

10. Gula löparskor från New Balance

Löparskor, New Balance.

Fräcka, gula träningsskor från New Balance med härlig retrolook. Styla till en mönstrad klänning till vardags och grå träningskläder till fyspasset. Mer info och köp här (länk till Åhléns).

LÄS MER: Modechefen: ”Så stylar du en motivationshöjande träningsgarderob” 

LÄS MER: Chefredaktören: ”Trendsäkra plagg att investera i under Black Friday”

LÄS MER: Vintermode 2021: vinterskor som håller både stilen och värmen