Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Foto: Jason Lloyd Evans

Skinnklänning - 10 snygga modeller från lyx till budget

Skinnklänning är kanske inte det mest väntade plagget i vårens garderob, men trenden är tydlig och flera modehus har visat många plagg i skinn. Precis som skinnjackan kan skinnklänningen hittas i både äkta skinn och i veganska alternativ som fuskskinn. Här listar vi 10 modeller av skinnklänningen från lyx till billig. 

Damernas Värld

Skinnklänningen kan göra ett ganska stort intryck och stylingmöjligheterna är oändliga. Du kan se skinnklänningen som ett alternativ till kostymen på jobbet, i stället för en vanlig festklänning eller som ett statement-plagg som lyfter din vardagslook. 

Skinnklänningar i äkta läder kommer att åldras snyggt och hållbarheten är bättre om du vårdar den. En klänning i fuskskinn är ofta gjord i polyester eller polyuretan (PU), vilket inte håller sig lika snyggt, och kan vara svårare att sköta om, men det är ett alternativ till dig som inte vill bära skinn av andra orsaker. Kolla efter ”faux leather”, det dyker upp allt mer avancerade läderimitationer som inte känns plastiga och som åldras snyggt. 

Här kan du läsa mer om vad som är bäst för miljön - riktigt skinn eller fuskskinn.  

Snygga skinnklänningar i äkta läder: 

1. Skinnklänning i tunika-modell

Skinnklänning i tunika-modell. Kan bäras som den är med generös volym, eller så tar du in den med ett skärp i midjan. Styla med stövletter eller pumps. Äkta skinn. Arket, Leather tunic dress. Mer info och köp här (länk till Arket.)  

2. Ärmlös skinnklänning 

Ärmlös svart skinnklänning. Tôtemes skinnklänning är ärmlös och knälång, gjord i 100 % lammskinn. Snygg som den är till fest eller med en svart polo under och en kavaj över är du mer vardagssnygg. Tôteme, Mezel dress. Mer info och köp här (länk till Farfetch.)  

3. Kortärmad skinnklänning 

Kortärmad skinnklänning. Klänning i skjortmodell med kortare ärmar, nedhasad axel och dold knäppning fram. Snygg till taxklackar! Second female, Indie dress. Mer info och köp här (länk till Mq Marquet.) 

Läs mer: Stylisten tipsar hur du bäst stylar skinn från topp till tå.  

 

4. Skinnklänning med puffärm 

Skinnklänning med puffärm. Klänningen är kortare, har v-ringning och är gjord i 100 % äkta lammskinn. Styla med en vit blus med stor krage under, så har du mjukat upp looken. Ganni, klänning lamb leather. Mer info och köp här (länk till Wakakuu).  

5. Lång skjortklänning i läder  

Skjortklänning i bordeauxfärgat skinn. Skinnplagg behöver inte alltid vara svarta. Här är en klänning i skjortmodell med knappar framtill och krage. 100 % lammskinn. Styla med höga boots och skärp i midjan. Proenza Schouler, leather shirt dress. Mer info och köp här (länk till Net-a-porter.)  

6. Skinnklänning i blazer-modell 

Skinnklänning i blazermodell. Den här klänningen är mer som en oversize blazer, perfekt till fest! Lite kortare modell och med snygga låga axlar och bananformade ärmar. 100 % lammskinn. & Other Stoies, Oversized hourglass mini leather dress. Mer info och köp här (länk till & Other Stories.)  

7. Skinnklänning i läderimitation 

Skjortklänning i skinnimitation. Klassisk klänning i skjortmodell med krage och snygg trekvartsärm. Kommer med bälte. Snygg över jeans eller som klänning. Gjord i polyuretan. Lindex, skjortklänning i läderimitation. Mer info och köp här (länk till Lindex.)  

8. Grön klänning i fuskskinn 

Grön klänning i fuskskinn. Mer dressad modell av skinnklänning i mörkgrönt, med puffärmar och hög hals. Gjord i 100 % polyester. Vero Moda, puffärmad läderliknande klänning. Mer info och köp här (länk till Bestseller.)  

9. Budgetvänlig klänning i läderimitation  

Budgetvänlig ”skinnklänning”. Lite längre modell av skinnklänning med långa ärmar och snygg v-ringning i syntetskinn, 100 % polyester. H&M, klänning i läderimitation. Mer info och köp här (länk till H&M.) 

10. Omlottklänning i syntetskinn 

Omlottklänning i skinnimitation. Klänning med lätt stretch som passar riktigt bra på vintern, med långa ärmar och ett bälte med spänne i midjan. 100 % polyester. Pieces, klänning Kimmie. Mer info och köp här (länk till Ellos.)  

 

Läs mer: Modechefen listar trenderna att hålla utkik efter för våren 2021.